בשר לחמין מומלץ שכולם חייבים לנסות!

בשר לחמין מדהים של סבתא

אם אי פעם חשבתם על מזון שמכיל בתוכו את כל מה שאתם רוצים – אתם כאן בדיוק בזמן! המתכון לבשר לחמין הזה הוא לא רק פשוט, אלא גם משגע וממכר. צריך לכם בדיוק כמה שעות להשקיע בקדחת של שמחה תוך ערבוב מרכיבים משגעים, והנה לכם מנה אגדי שתרצו להכין שוב ושוב, אפילו אחרי חגים. הלחמין שלנו יגרום לאורחים שלכם ללקק את האצבעות, וכשאתם אוכלים ממנו, אתם חווים אוכל העוטף אתכם כמו חיבוק חמים.

זמן הכנת המתכון

  • כ Preparation: 30 דקות
  • Cook time: 4 שעות
  • רמת קושי: בינונית
  • מוגש ל: 6-8 מנות

לחמין נחשב למאכל קלאסי של שבת, והוא תמיד מזכיר לנו את החום של הבית ואת הארוחות המשפחתיות שהיינו מדמיינים בילדותנו. ברגע שמכניסים את כל המרכיבים לסיר ומתבשלים נמוך, ממתינים שהטעמים יתמזגו, ואז מתמכרים לכל ביס וביס.

הרכיבים הדרושים

  • 1.5 ק"ג בשר טלה או בקר חתוך לקוביות
  • 3 כוסות שעועית לבנה, מושרת במים במשך לילה
  • 3 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לחצאים
  • 2 בצלים גדולים, קצוצים דק
  • 4 שיני שום, קצוצות דק
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2-3 כוסות מים (לפי הצורך)
  • לתיבול: מלח, כמון, קימל, פפריקה חריפה או מתוקה לפי הטעם
  • עלים ירוקים לקישוט (כגון פטרוזיליה או כוסברה)

יש לכם שאלות על המרכיבים? רוצים לדעת איך אפשר לשדרג את המנה? מעולה! ישנם המון אפשרויות לשדרוג: אפשר להשתמש בבשר עוף במקום, לחמם את הלחמין עם תוספת של פלפלים חריפים, או סתם להוסיף קצת שורש זנגביל לרענון הטעמים. בריאות היא מילה חשובה: אפשר להמיר את השעועית בהמון ירקות שאוהבים. כל שינוי יכול להוביל לתוצאה אחרת של טעמים – לכו על זה!

שלבי ההכנה

  • 1. נתחיל בטיגון הבצלים בשמן זית בסיר גדול.
  • 2. לאחר שהבצלים שקופים, נוסיף את הבשר ונטגן עד שהוא מתאפש.
  • 3. נוסיף את השום ונטגן עוד דקה.
  • 4. נוסיף את השעועית, תפוחי האדמה והגזר, ונערבב היטב.
  • 5. ממלאים במים כך שיכסו את כל התכולה.
  • 6. מתבלים במלח, כמון, קימל ופפריקה בהתאם לטעם האישי שלכם.
  • 7. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה במשך 4 שעות, עד שהבשר רך והשפע טעמים.
  • 8. לפני ההגשה, מפזרים מעל עלים ירוקים לחיזוק הצבע והטעמים.

החמימות הנפלאה שממלאת את הבית בזמן שהמנה מתבשלת פשוט מדהימה! ברגע שהאוכל מתחיל לתפוס את כל הריחות, זה הזמן לשים לב לאורחים ולשיחות מסביב – עוברים לרגע של קסם פנימי.

שדרוגים ותוספות אפשריים

אתם לא חייבים לעצור כאן! אפשר לדאוג לכך שלחמין יהיה מרשים במיוחד, הודות לתוספות כמו תבלינים מיוחדים או ירקות. אם אתם חובבי חריף, הוסיפו סבון חריף כקישוט. כמו כן, נכון לא לשכוח לנסות לשלב שעועית צבעונית – הצבעוניות שלה תשדרג את המנה בכמה דרגות!

שאלות ותשובות

איך שומרים את הלחמין למחרת?
אחרי שהמנה התקררה, תוכלו לשמור אותה במקרר בקופסה סגורה. אם לא אכלתם את כל הכמות, אין בעיה! אפשר לחמם במיקרוגל או בסיר על הכיריים.

האם אפשר להכין לחמין גם בלי שכבת שעועית?
בוודאי! ישנם לא מעט שיטות להכין לחמין. אפשר לשים במקום שעועית כוסמת או אזוקי – והטעימה בשילוב עם הבשר תצא על פניו מעלף!

אם אני רוצה להכין גרסה טבעונית, מה ניתן לשים במקום הבשר?
מומלץ להמיר את הבשר עם כמה קוביות טופו או סויה, והוספת ירקות כעיקריים כמו פטריות ושורש סלרי, שמתייבשים עם הבישול.

האם צריך ממש לשים את כל המרכיבים?
ממש לא! תוכלו להחסיר רכיבים שעלולים לא להתאים לכם, כמו גזר או תפוחי אדמה, ואם תרצו להוסיף תבלינים מדהימים אחרים, זה רק יתן יותר טעם!

איך יודעים שהבשר נעשה?
כשהבשר רך ונשבר בקלות עם מזלג. רק אז יודעים שהחמין עשוי נכון.

מה עושים אם הלחמין יבש מדי?
נכון לשים אך ורק מים שמכסים את כל החומרים. במקרה ונשאר יבש משרד, הוסיפו עוד מים בשלב האוכל.

כמה זמן אפשר לשמור את הלחמין במקרר?
בלחמין אפשר לשמור עד 3־4 ימים במקרר בקופסה סגורה, ולא לשכוח לחמם אותו לאט.

האם מדובר במתכון מסובך להכנה?
להפך, מדובר במתכון נוח שקל לעקוב אחריו! כל מה שצריך זה רק לקצץ לערבב, להכניס לסיר ולנוח. אתם תגלו עד כמה קל זה באמת!

עם מה הכי כדאי להגיש אותו?
לחמין הכי טוב ללכת עם חלה טרייה או סלט ישראלי מרענן, שמוסיף חודשי מקום שולחן.

האם אפשר להקפיא לחמין?
באמת, עם לחמין אפשר לקפוא עד חודש, אבל למעשה לא בטוח שיישאר לכם משהו מזה לאחר הכנתם.

אם תבצעו את המתכון הזה, אתם פשוט חייבים לשתף את חוויותיכם עם חברים שבחיים שלכם! מעבודות, שלכם, אנחנו שמחים להיות חלק מהמסע הזה. שיהיה בתיאבון!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
גלה כמה קלוריות יש במנת פסטה במסעדה
```html כמה קלוריות יש במנת פסטה במסעדה? האם אי פעם ישבת במסעדה והתלבטת לגבי כמות הקלוריות במנת הפסטה...
קרא עוד »
מרץ 11, 2025
כמה B12 צריך ביום? כל מה שחשוב לדעת!
```html כמה B12 צריך ביום? הכל מה שיש לדעת על הוויטמין המדהים הזה! האם אי פעם תהיתם כמה B12 צריך אדם לקבל...
קרא עוד »
פבר 16, 2025
כיצד להכין עוגת גבינה אפויה בסיר גחנון בקלות
עוגת גבינה אפויה בסיר גחנון - חוויה חגיגית במטבח! מה אתם עושים כשיש לכם געגוע מתוק לעוגת גבינה טובה,...
קרא עוד »
ינו 17, 2025
נגישות