בצק עלים במילוי קרם וניל פרווה שכדאי לנסות עכשיו
בצק עלים במילוי קרם וניל פרווה
דמיינו את זה: אתם נכנסים למטבח, מכבים את הטלוויזיה ופשוט מרגישים את היצירתיות מתעוררת בתוככם. ריח הווניל מתפשט באוויר, והבצק עלים מעלה באז את הזיכרונות מהקינוחים של סבתא. המתכון הזה, בזמן ההכנה, גורם ללב לפעום מהר ואני כמעט משוכנה שעורכי דין ישתמשו בו כעדות לכך שהאהבה עוברת דרך הפה. מתכון זה הוא לא רק מושלם, אלא אגדי. אין דבר יותר מדהים מבצק פריך שמכיל בתוכו את הקרם הנימוח והטעים, נמס בפה שמתעלה על כל מה שחשבתם שניתן להכין!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי והגשת המנות
- זמן הכנה: 45 דקות
- זמן בישול: 30 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 8 מנות
הרכיבים הדרושים
כשהמחשבה נודדת לתוך עולם המתוקים, אין ספק שהמרכיבים הם החלק הכי חשוב. כדי להכין את הבצק הנפלא הזה שכולנו נרגשים לטעום, נצטרך לאסוף את המרכיבים הבאים:
- 300 גרם בצק עלים (כמובן, אפשר גם להכין בעצמכם אם אתם אוהבים אתגרים)
- 500 מ"ל חלב קוקוס (שיהיה פרווה ומדהים!)
- 1/2 כוס סוכר חום כהה
- 1/4 כוס קורנפלור
- 1/4 כוס שמן קוקוס (לא חובה אבל מוסיף ניחוח משגע)
- 2 כפיות תמצית וניל איכותית (הדבר הכי טעים שיש)
- 1/4 כפית מלח
מרכיבים חלופיים
אם יש לכם מגבלות דיאטטיות, אין בעיה! אנחנו פה כדי לעזור.
כדי להפוך את המתכון לטבעוני, פשוט החליפו את החלב בקונסטרוקציות צמחיות כמו חלב שקדים או סויה.
אם אתם חייבים גרסה ללא גלוטן, התמקדו בשימוש בקורנפלור נקי לחלוטין.
שלבי ההכנה
עכשיו הגיע הזמן לחשוף את הקסם! הכנת המנה היא כאילו הכנה לקולנוע – כך נתחיל:
- חממים תנור לייבוש על 180 מעלות צלזיוס.
- במחבת, מבשלים את החלב קוקוס על להבה נמוכה.
- מוסיפים סוכר, מלח ושמן קוקוס ומערבבים עד שהתערובת חלקה.
- בצלחת נפרדת, מערבבים את הקורנפלור עם מעט חלב. זה ימנע גושים כמובן.
- מוסיפים את תערובת הקורנפלור לחלב על הלהבה ומערבבים כל הזמן עד שהקרם מתעבה.
- עוד כשהקרם חם, מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים עד שהכל מתאחד.
- מניחים לקרם להתקרר בטמפרטורת החדר ובינתיים…
- מכינים את הבצק עלים על משטח מקומח קלות.
- פורסים את הבצק לעיגולים (וכדאי להשתמש באיזשהו כוס או חותכן אם רוצים גודל אחיד).
- מניחים כף מהקרם במרכז כל עיגול.
- מקפלים את הבצק עלים לשני ולאחר מכן סוגרים את הקצוות מבלי להשאיר חללים.
- מסדרים את המאפים בתבנית מרופדת ואופים במשך 25-30 דקות או עד שהמאפים רובים וזהובים.
- ממתינים 5 דקות ומקשטים באבקת סוכר (אם רוצים).
שדרוגים ותוספות
שדרוגים הם דבר מצוין, ואני ממליצה להיכנס לעולם המגוונים. אפשר להוסיף קקאו לקרם עבור פינוק שוקולד.
נוסף על כך, תוספות כמו תותים או אוכמניות על גבי המאפים יגרמו לילדים לקרוא לכם שוב לשולחן.
נסחפו עם תוספי קפה או קינמון, ואם אתם באמת רוצים להרשים, אתם יכולים לטפטף שוקולד מומס מעל.
שאלות ותשובות
באיזו סוכר כדאי להשתמש?
סוכר חום כהה הוא הבחירה הנכונה, הוא מספק טעם עמוק ולחמי. אם אתם בעד סוכר קוקוס או סוכר פירות, גם זה אפשרי.
כמה זמן ניתן לשמור את המאפים הללו?
אתם יכולים לשמור את המאפים עד חמישה ימים במקרר. אבל ממליצה לשמור אותם באווריריות, כדי שלא יתייבשו.
האם אפשר להקפיא את המאפים?
בהחלט! אם אתם רוצים להכין כמות יותר גדולה, פשוט הקפיאו את המאפים ועד 3 חודשים. רק וודאו שהם עטופים היטב.
אילו רטבים מתאימים למאפים?
מומלץ לשדרג עם רוטב שוקולד או עם קצפת צמחית. השילובים הם משגעים!
האם יש אלטרנטיבות לחלב קוקוס?
כן, תוכלו להשתמש בחלב שקדים, חלב סויה, ואפילו בחלב אורז.
כמה קרם בכל מאפה?
ואו, השאלה היא איך לעמוד בזה! כף לרוב מצוינת, אבל אם אתם אוהבים מלא, אל תתביישו להוסיף.
האם אפשר להשתמש בבצק עלים קנוי?
בוודאי, בצק עלים קנוי יקל עליכם בצורה שמדהימה, וחוסך זמן הכנה.
אילו פירות מומלצים למילוי?
פירות אחריים תמיד יהיו מוסיפים – מוסיפים תותים, אוכמניות שזיפים – כל מה שעושה לכם טוב!
איך נותנים למאפים צורה מיוחדת?
אתם יכולים לקפל את פינות הבצק לעיגול, להוסיף פירות מתקתקים או לחצות את המאפים לשניים.
למה כדאי לשתף את המתכון הזה?
כי זה מתכון שמרגיש כמו חיבוק חם, כל ביס זה תשובה על השאלה "כמה טעים אפשר לעשות?" מילה שלי – כולנו מתגעגעים לאוכל של סבתא.
לסיום, אני מקווה שהמתכון הזה גרם לכם להתאהב במטבח ובחוויה של הכנת המנה. אני ממליצה לכם לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולהפיץ את הבשורה לחברים. זה נשמע מתוק, נכון? בתיאבון!