בטטה קסביה עם עוף – מתכון מושלם לכל חגיגה
בטטה קסביה עם עוף – מתכון מדהים וממכר
האם אי פעם חשבתם על שילוב כל כך משגע של בטטה ועוף? בטטה קסביה עם עוף הוא מתכון אגדי, שמביא את הטעמים המושלמים ביחד לכל ביס. מדובר במנה שלא רק מרהיבה ביופיה, אלא גם בריאה ובעלת ערך תזונתי גבוה, מה שמאיר את הדרך העדכנית לארוחות אותנטיות עם טוויסט בואו נצא לדרך.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 40 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מנות: 4 אנשים
המרכיבים הדרושים
אם אנחנו מדברים על מרכיבים, כדאי לדעת שיש כאן איזון משפחתי יהודי קסום שיקח אתכם החוצה מהשגרה. הטעמים, הצבעים והריחות של בטטה קסביה נמצאים בראש הרשימה. הפרופיל הטעים הזה קוסם לכל מי שמחפש קצת אווירה ביתית, רגעים של חום ואהבה מהמטבח של סבתא או אמא. ואלה המרכיבים שצריך:
- 4 חצאים של בטטה קסביה, קלופים וחתוכים לקוביות
- 500 גרם עוף, חתוך לרצועות
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 3 שיני שום, קצוצות
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 2 כוסות ציר עוף או מים
- עשבי תיבול לקישוט, כמו פטרוזיליה או כמון טרי
מרכיבים חלופיים
באופן כללי, אפשר לשדרג את המתכון הזה בעזרת כמה התמחויות. אם אתם טבעונים, החליפו את העוף בטופו או סייטן. תוספת נוספת ומעלפת היא לשלב ירקות קיץ כמו קישואים או גזר, שאפשר לבשל יחד עם הבטטה. כך תקבלו מנה עשירה יותר, וזה בריא כמובן! לנמנעים מגלוטן, המתכון הזה מעולה כמו שהוא. בוודאות תצליחו לארגן ארוחה נהדרת לכולם!
שלבי ההכנה
והנה, אנחנו מגיעים לחלק הכי מהנה – שלבי ההכנה! מתכון זה אינו דורש עבודת ידיים מרובה, כך שהעונג מקדים את הבישול. כל מה שנותר לעשות הוא לעקוב אחרי מה שנעשה כאן, וכבר תרגישו את הריחות המהממים ממטבחכם.
- מחממים את שמן הזית בסיר גדול על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שיזהיב.
- מוסיפים את השום הקצוץ ומבשלים דקה נוספת.
- מוסיפים את רצועות העוף למקפיץ היטב עד שהן משחימות מכל הצדדים.
- מוסיפים את קוביות הבטטה לסיר ומערבבים היטב.
- מפזרים את הכמון, הפפריקה, המלח והפלפל ומערבבים.
- מוסיפים את הציר (או מים) ומביאים לרתיחה.
- מכסים את הסיר ומבשלים על חום נמוך במשך כ-30 דקות, עד שהבטטה רכה והעוף מבושל לחלוטין.
- מסננים את התבשיל לפני ההגשה ומגישים עם קישוט של עשבי תיבול.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אז כמו בכל מתכון, גם כאן אפשר לשדרגו ולהוסיף את הטאץ' האישית שלכם. האם חשבתם על הוספת קינמון לטעם מתוק? או על שמן שומשום לשדרוג אסיאתי? אם רוצים להקנות למנה שדרוג או טוויסט, אפשר להוסיף חומץ בלסמי או טחינה מעל. כמובן שגישה של תוספות למנת צד יכולה להפוך את הכל למושלם – סלט ירוק עם רוטב לימון יכול להוסיף מרענן.
שאלות ותשובות
מה עושים אם אין בטטה קסביה?
בטטה רגילה תשדרג את המתכון בצורה אחרת, אם כי טעם הסוכר עשוי להיות שונה מהמתכון המקורי.
איך נשמרת המנה?
המנה יכולה להישמר במקרר עד 3 ימים בכלי סגור. אפשר לחמם בקלות במיקרוגל.
האם אפשר להקפיא את המנה?
כן, אפשר להקפיא ולחמם במיקרוגל. כדאי להוסיף מעט מים החזרה לחום.
מתי כדאי להוסיף עשבי תיבול?
הוסיפו את עשבי התיבול בסוף הבישול כדי לשמור על טעמם וריחם.
מה כדאי לה servir עם המנה?
סלט ירוני, יוגורט או חלה קלויה ליוו את המנה בצורה נפלאה!
איזה סוג עוף הכי מתאים?
חזה עוף, שוקיים או כל נתח שאתם אוהבים – יהיו נפלאים במתכון הזה.
איך ניתן להפוך את המתכון לחריף?
הוסיפו פלפלים חריפים או פפריקה חריפה כדי לשדרגו ולהקנות טעם חזק יותר.
מה הכי חשוב בזמן הבישול?
לשמור על לו"ז הבישול מבלי לבלגן את הטעמים, אל תשכחו לטעום!
מה מכין לאחר שמסיימים את הבישול?
לאחר הבישול, כדאי לתת למנה לנוח כמה דקות, כך הטעמים יתחברו בצורה טובה.
האם אפשר לשלב עם אורז?
בהחלט! אורז מעורבב או אורז בסמטי יהפוך את המנה ליותר עשירה ופורצת גבולות.
ובכן, אם הגעתם לכאן, זה אומר שאתם בדרך להכנת מנה מדהימה בהחלט. אז קדימה, אל תהססו לשתף את המתכון הזה עם חברים ויקרים, תעשו פלאים! בסטנדאפ וטעמים, מגיע לכולם להנות מהעונג הקולינרי!