עוגת ריבה בחושה קל להכנה שתכבוש אתכם
עוגת ריבה בחושה – קל להכנה והכי טעים שיש!
דמיינו רגע את הרגע שבו אתם פותחים את דלת המקרר ומוצאים עוגה ריחנית, זהובה וממכרת. עוגה שהריח שלה משגע את החושים, מתהדר בצבעים מבריקים של ריבה טעימה. בהחלט אפשר לומר שזו עוגת ריבה מושלמת, כזו שמזכירה לנו רגעים של אמהות וסבתות במטבח. הרי אין כמו העוגות הללו, שקל להכין אותן והן מצליחות להפוך אפילו יום רגיל ליום אגדי ומלא ברגעים מתוקים.
זמן הכנת המתכון ורמת קושי
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן אפייה: 40 דקות
- רמת קושי: קל
- מנחה כמות: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
עכשיו, כשכבר הצטבר בכם התיאבון ואני כבר יכול לדמיין את הריח המזמין של העוגה, הגיע הזמן לשים לב למרכיבים הללו. מדובר על רכיבים פשוטים, כאלה שכולנו מכירים, וממש קל למצוא אותם.
- 2 כוסות קמח חיטה
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כוס שמן צמחי
- 3 ביצים
- 1/2 כוס מים
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1 כפית קינמון (אופציונלי, אבל מי לא אוהב קינמון?)
- 1/2 כוס ריבת תאנים, פירות יער או כל ריבה שאתם אוהבים
- רבע כפית מלח
- 1 כפית תמצית וניל
מרכיבים חלופיים
אם אתם מחפשים גרסה בריאותית יותר, תוכלו לנסות להחליף את הקמח בחצי קמח חיטה מלאה או לבצע אקזיט עם קמח שקדים. אם אתם אוהבים בלי גלוטן, יש קמח תפו”א או קמח קוקוס שיכולים להתאים, ומומלץ לשלב עם ביצים או תחליפים טבעוניים. מי שלא רוצה סוכר, יכול להחליף אותו בממתיקים כמו דחיית סוכר או סוכר קוקוס. בסופו של דבר, העוגה הזאת היא מדהימה גם עם שינויים!
שלבי ההכנה
הגיע הזמן להיכנס למטבח וללכלך קצת את הידיים. יש משהו נעים ומרגיע בכל תהליך ההכנה – זה כמו טיפול בעבודה יצירתית! אז בואו נתחיל.
- מחממים תנור ל־180 מעלות צלזיוס.
- שמים קערה גדולה עם קמח, סוכר, סודה לשתייה, קינמון ומלח.
- מניחים בקערה נפרדת את הביצים והשמן ומערבבים היטב.
- מוסיפים את תמצית הווניל והמים לתערובת הביצים ומערבבים עד שהכבלים נפגשים.
- מעבירים את תערובת הביצים לקערת היבשים ומערבבים בעזרת כף עץ עד שהתערובת חלקה ואוורירית.
- יוצרים חור במרכז התערובת ומניחים בתוכו את הריבה.
- מערבבים את התערובת בעדינות, כך שהריבה תתפשט באופן שווה.
- מעבירים לתבנית אפייה מרובעת (בת size 22×22 ס"מ) ומסדרים את התערובת בצורה אחידה.
- אופים במשך 40 דקות, עד שהעוגה זהובה ומבושלת.
- מניחים לה להתקרר לפני שמפמפריזים או לאכל.
תוספות ושדרוגים אפשריים
העוגה הזאת היא בסיס מצוין לאינספור תוספות! אם בא לכם לשדרג, תוכלו להוסיף אגוזים קצוצים או שוקולד צ׳יפס. לאלו מכם שאוהבים פרות, חצי כוס חמוציות קפואות תוסיף לעוגה טעם מרענן. ואם אתם רוצים להפוך את זה לגרסה חגיגית יותר, למה לא לפזר מעל אבקת סוכר או לשדרג עם קצפת ביתית? אפשר להוסיף גם קוביות של פרי טרי כמו תפוחים, אגסים או בננות. כל תוספת תגרום לעוגה להיות פשוט משגעת!
שאלות ותשובות
איך אני יכול לדעת אם העוגה מוכנה?
אם קיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש, העוגה מוכנה!
אם אין לי ריבה, מה אני יכול לשים במקום?
אפשר להשתמש ברסק תפוחים, פירות מרוסקים וכמובן, שוקולד מומס!
האם אפשר להכין את העוגה בלי ביצים?
בוודאי! ניתן להשתמש בחצי בננה מעוכה או 1/4 כוס רסק תפוחים במקום כל ביצה.
כמה זמן אני יכול לאחסן את העוגה במקרר?
העוגה תשמר במקרר עד שבוע, וכמובן שאתם יכולים להקפיא חצי ממנה ולהשתמש בה בעת הצורך!
האם חובה לשים קינמון?
לא, הקינמון לא הכרחי, אבל הוא עושה פלאים בעוגה הזו. תרגישו חופשי להשאיר אותו או להוסיף את התיבול האהוב עליכם!
איך אני יכול להפוך את העוגה ליותר ספוגית?
ניתן להוסיף חצי כוס יוגורט לתערובת, הוא יוסיף לחות וימנע את היבשות.
האם אפשר להכין את העוגה בתבנית גדולה יותר?
כן, אם אתם מכינים בתבנית גדולה יותר, עליכם להתאים את זמני האפייה בהתאם – ייתכן שיידרשו כמה דקות נוספות.
אני רוצה לשדרג את העוגה לכיתת יום הולדת, מה אפשר להוסיף?
הוסיפו קצפת, תותים סחוטים, שוקולד מרוסק וזרים צבעוניים מעל – ותהיה לכם עוגת יום הולדת מושלת!
איך אני יודע אם השתמשתי בריבה מדי?
יש לשים לב שהתערובת לא תהיה רטובה מדי – תזן את הריבה עד שיש קלות בתערובת.
מה המתכון המתאים שלי לילדים?
המתכון הזה מעולה לילדים! תוכלו להציע להם לשלב אותם בהכנה, כך שהם ירגישו שותפים ויהיו מעורבים בקולינריה הביתית.
אז, אתם רואים? מתכון פשוט, קל וטעים! אני מקווה שאתם מתכננים להכין את העוגה הזו בהקדם, כי זה בלתי אפשרי לעמוד מול הריח המשגע שלה! אם אתם אוהבים את המתכון – ספרו לחברים, שתפו ברשתות החברתיות ותנו לעולם להכיר את העונג הזה. בתיאבון!