שעועית ירוקה ברוטב עגבניות ב-10 דקות בלבד!

שעועית ירוקה ברוטב עגבניות – המתכון המושלם לכל שולחן!

היינו שמים את השעועית הירוקה המדהימה הזו על השולחן, חותכים גזר, מוסיפים רוטב עגבניות משגע, והאורחים שלנו היו יכולים להרגיש את האושר הממכר והעונג שבכל ביס. אתם לא רוצים לפספס מתכון כזה של שעועית ירוקה, ברוטב עגבניות שהופך את כל הארוחה למעלפת!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול לתוך שלבי ההכנה, בואו נעבור על המרכיבים ההכרחיים למנה הזו. הרוטב המצוין הזה הוא התבלין הסודי שישדרג את השעועית ברמות שעד כה לא הכרתם.

  • 500 גרם שעועית ירוקה טרייה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 2 טמרים (עגבניות מרוסקות) או 400 גרם עגבניות מקולפות
  • 1 כף סוכר (כדי לנטרל חומציות)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • כוס מים או ציר ירקות לשדרוג
  • פטרוזיליה קצוצה להגשה

אם אתם אוהבים לנפנף ולשדרג את המתכון, אפשר להוסיף חלבונים כמו חזה עוף צלוי שיתמזגו נהדר עם הרוטב. אפשר גם לנסות עם תוספת של תבלינים כמו כמון או בזיליקום, כדי לתת ניחוח ייחודי!

שלבי ההכנה

עכשיו כשיש לנו את כל החומרים, נעבור על הצעדים בהכנה. תתכוננו להרגיש את האף שלכם מתמלא בניחוחות המפתים!

  1. נחמם את שמן הזית בסיר גדול על חום בינוני.
  2. נוסיף את הבצל הקצוץ ונבשל עד שהוא שקוף.
  3. נכניס את השום ונטגן כל הזמן עד שהוא מתחיל להיות זהוב.
  4. נוסיף את הטמרים ונערבב היטב.
  5. נוסיף את הסוכר, מלח ופלפל, ונערבב בצורה טובה.
  6. נוסיף את השעועית הירוקה הסנונית שלנו לסיר.
  7. נמלא את הסיר במים או ציר ירקות עד שהשעועית מכוסה (לא יותר מדי!).
  8. נביא לרתיחה, ננמיך את הלהבה ונבשל כ-3-5 דקות בלבד.
  9. נבדוק את השעועית – היא צריכה להיות רכה אך עדיין לשמור על פריכות.
  10. נוכל להגיש על צלחת שטוחה, מפוזרת עם פטרוזיליה קצוצה.

שדרוגים אפשריים

מי מאיתנו לא אוהב להרגיש שיש להם את האפשרות לשדרג מתכון ולהפוך אותו למיוחדות יותר? אם אתם רוצים לפנק את לבכם, אנו ממליצים להוסיף מעט פרמזן מעל השעועית מיד לאחר ההגשה. הבחירה הזו תעשה פלאים! וככה תוסיפו ניחוחות חדשים.

שאלות ותשובות

איך אפשר לשדרג את הרוטב?
שדרוג הרוטב יכול להתבצע על ידי הוספת כף של רסק עגבניות, אשר נותן עוד עומק וטעימה למנה. אפשר גם לשלב תבלינים כמו אורגנו או מרווה.

האם אפשר להכין את המנה מראש?
בהחלט! השעועית יכולה לשמור על טריותה במקרר עד שלושה ימים. פשוט רק חימום קל לפני ההגשה.

מהן ההמלצות לתוספות בצד?
כמובן! סלט ירקות טרי או אורז עם עלי נענע יכולים לעשות פלאים עם המנה הזו!

אפשר להכין את המנה עם שעועית מקולפת?
כמובן! השעועית המקולפת תהפוך את המנה למעט שונה, אבל היא עדיין תשמור על טעמים נימוחים וטעימים.

האם אפשר להחליף את השום בבצל ירוק?
כמובן! בצל ירוק מתמזג בצורה טובה ויכול להוסיף טעם ייחודי!

מה לעשות אם השעועית לא התבשל היטב?
אם השעועית לא יחד עם נוזלים להוסיף מעט מים ולהמשיך לבשל עד שהיא מתרככת.

עגבניות טריות או קנויות – מה עדיף?
בהחלט – עגבניות טריות נותנות טעם ייחודי, אך אם אתם ממהרים, עגבניות קנויות מצוינות גם כן!

מה העסק הזה עם הסוכר?
הסוכר מתפקד כמנטרל חומציות בעגבניות, והופך את הרוטב למושלם – גם סוד של סבתא שלי!

האם אפשר לחמם את המנה במיקרוגל?
חד משמעית. חימום במיקרוגל עובד גם כן. אבל אל תשכחו לערבב ועבור, להרגיש שהטעמים מתערבבים היטב.

איך לדעת אם השעועית מוכנה מספיק?
השעועית צריכה להיות רכה אך לא רכה מדי. היא צריכה לשמור על צורתה ולא להתפורר!

זה הזמן שלכם לשתף את המתכון הייחודי הזה עם כולם – חברים, משפחה ועמיתים לעבודה! נשמח לראות את המנה הכי מושלמת על השולחן שלכם. שיהיה בתיאבון!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
האם הפרשות חומות בהריון שבוע 12 מסוכנות?
```html הפרשות חומות בהריון שבוע 12: מה זה אומר וכיצד להתייחס לזה? שבוע 12 להריון הוא שלב מעניין ומלא...
קרא עוד »
ינו 14, 2025
סוד הלחם שיפון 100 אחוז מתכון שלא תדעו לחיות בלעדיו
```html לחם שיפון 100 אחוז - מתכון של סבתא בעידן המודרני כולנו יודעים כמה לחם טרי יכול לשדרג את היום שלנו,...
קרא עוד »
פבר 23, 2025
שחרור לחצים ובניית חוסן מנטלי דרך אמנויות לחימה? כן, זו לא עוד הבטחה שיווקית – זה עולם שלם של אפשרויות שיכולות לשדרג לכם את החיים
כולנו מכירים את התחושה: עומס, מתח, לחצים שלא מרפה. העולם של ימינו דוהר קדימה במהירות מטורפת, והחוסן...
קרא עוד »
אוג 24, 2025