קציצות עוף עם תפוחי אדמה שהילדים יאהבו
קציצות עוף עם תפוחי אדמה – מתכון מדהים וממכר!
שום דבר לא משתווה לרגע הזה במטבח, כשאתם פותחים את התנור וריח עוף מתובל נעמה לחלל הבית. קציצות עוף עם תפוחי אדמה הן לא סתם מנה – הן חתיכת אמנות קולינרית! מההכנה הפשוטה ועד הטעמים המעלפים שמתפשטים בפה, אין מי שלא ימצא את עצמו מתלהב מהמנה הזאת. מדובר במנה שיכולה לשמש בצהריים או בערב, והיא מושלמת לאירועים מיוחדים, כמו גם לערבים רגועים בבית. אתן והאתם הולכים להתרגש בכל נגיסה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 45 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4-5 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שניכנס לתהליך ההכנה, בואו נוודא שיש לנו את כל מה שצריך מתפריט רכיבי העונג הזה.
- 500 גרם בשר עוף טחון
- 2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ומגזרים לקוביות
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 2 שיני שום, כתושות
- 1 ביצה
- 50 גרם פטרוזיליה קצוצה
- 1 כפית כמון
- 1/2 כפית כורכום
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 80 מ"ל שמן זית או שמן קנולה לטיגון
מרכיבים חלופיים
קציצות העוף יכולות להיות בריאות יותר בזכות החלפת חומרי הגלם! אם תרצו להכין גרסה טבעונית, תוכלו להמיר את הבשר בטופו או חומוס משומר, והביצה ניתן להחליף בזרעי צ'יה עם מים. כמובן שגם תפוחי האדמה יכולים להיות מוחלפים בירקות אחרים כמו דלעת או גזר, הכל לפי ההעדפה שלכם!
שלבי ההכנה
עכשיו אנחנו מתקדמים לכמה שלבים שישלימו את המתכון המושלם.
- מניחים את קוביות תפוחי האדמה בסיר עם מים ומבשלים עד שהם רכים, כ-15 דקות.
- מסננים את תפוחי האדמה ומועכים אותם במעבד מזון או עם מועך.
- באותו הזמן, במחבת גדולה, מחממים שמן זית ומוסיפים את הבצל והשום. מטגנים על חום בינוני עד שהבצל מזהיב ורך.
- מעבירים את הבצל המחומם לקערה גדולה יחד עם הבשר הטחון, תפוחי האדמה המעווכים, הפטרוזיליה, הביצה, הכמון, הכורכום, מלח ופלפל. מערבבים היטב עד לתערובת אחידה.
- מניחים את התערובת במקרר למשך 30 דקות להתייצבות.
- מחממים שמן במחבת על חום גבוה. בעזרת שני כפות יוצרים קציצות בגודל הרצוי ומניחים במחבת.
- מטגנים כ-5-6 דקות מכל צד עד שהקציצות משיגות צבע זהוב ואחיד.
- מעבירים את הקציצות המוכנות לצלחת עם מגבת ספיגה לספיגת שמן מיותר.
- מגישים חמות, ותהיו מוכנים ללקק את האצבעות!
שדרוגים ותוספות אפשריות
אם אתם רוצים להרים את המנה הזו לגבהים חדשים, יש כמה אופציות שיכולות לשדרג אותה: תוכלו להוסיף לתערובת הקציצות גם קוביות קטנות של גבינת פטה או פטריות קצוצות. חובבי החריף יכולים לשלב עם התבלינים גם צ'ילי קצוץ. ומה לגבי רוטב? רוטב יוגורט או טחינה ליד יקפצו את המנה הזו למקומות חדשים של רעננות!
שאלות ותשובות
איך אפשר לשמור את הקציצות במקפיא?
כדי לשמור על טריות הקציצות, אתן יכולות להקפיא אותן לפני הטיגון. יניחו אותן על תבנית במקפיא עד שהן מתקשות ותעבירו לשקיות הפלאסיק.
אפשר להכין את הקציצות עם עוף טחון וניסוח טעמים שונים?
בהחלט! אפשר לשלב עם עוף, הודו, וגם להוסיף תבלינים כמו כמון, פפריקה או כמון.
האם ניתן להכין את הקציצות בתנור?
בהחלט! אפשר לאפות את הקציצות על תבנית עם נייר אפייה בחום של 180 מעלות במשך 20-25 דקות, להפוך פעם אחת כדי להזהיב משני הצדדים.
איך יודעים שהקציצות מוכנות?
הקציצות מוכנות כאשר הן משיגות צבע זהוב ואחיד, ויש להם מרקם אוהב ונוח.
אם אני רוצה להכין גרסה דלת פחמימות, מה לעשות?
אפשר להחליף את תפוחי האדמה עם קישואים קצוצים או בצל סגול, וזה יהיה רק בריא ומרענן!
איזה רוטב מתאים לקציצות?
אני ממליץ על רוטב יוגורט או טחינה, מרעננים לשילוב ה"טעמים הכבושים" של הקציצות.
בהתחשב במזון אריזות, איך זה ישפיע על מנת הקציצות?
המזון כאן הוא טעים מאוד גם אם יש פחות שמן ומלח.
כמה זמן אפשר לשמור קציצות במקרר?
אתן יכולות לשמור את הקציצות במקרר לכל היותר 3-4 ימים במיכל סגור.
איך סוחבים קציצות לארוחה במשרד?
לגבי קציצות, אתם יכולים לקצוץ אותם לשניים, ולגרום לכל דבר להיות בתיק והן מאוד מתאימות כמעט לכל דבר.
כיצד אני מבצע חיבור בין המרכיבים השונים?
שיטה מצוינת היא למצוא כמה שילובים הרמוניים! מרכיבים שונים שונים כמו תפוחי אדמה, בצל ושום יכולים כולם להתאחד למנה משגעת!
כשתכינו את הקציצות המדהימות האלה, תהיו בטוחים שהן יהיו הכוכבות של השולחן. אז קדימה, אל תהססו לשתף את המתכון עם החברים שלכם, אתן יודעות שהן פשוט משגעות!