פודינג צ'יה מהיר: המתכון שכבש את הרשת!
פודינג צ'יה מהיר – מתכון מהמם ובריא
דמיינו לעצמכם מנה שמצליחה לשלב בין בריאות, טעם ואסתטיקה – ושהיא גם כל כך קלה להכנה שדומה כאילו הכנתם אותה בזמן שלוקח לכם להפעיל את המיקרוגל. כאן נכנס לתמונה הפודינג צ'יה המושלם! הניגוד בין הקטנות של זרעי הצ'יה לבין השפע של היתרונות הבריאותיים שלהם הוא מה שמרשים אותנו מאוד. לא מדובר כאן רק בחטיף טעים, אלא גם במנה מלאה בחלבונים, אומגה 3 וסיבים תזונתיים. המתכון שאנו מציעים לכם היום הוא מדהים, ממכר ומעלף, כך שאתם לא תצליחו להפסיק ללקק את האצבעות!
זמן הכנה: 10 דקות. רמת קושי: קלה. מתאים ל: 4 מנות
- הכנת פודינג עם חלב צמחי או שקדים?
- יש לכם שאלות על זרעי צ'יה?
- החלטתם לשדרג עם פירות טריים? הגעתם למקום הנכון!
הפודינג הזה הוא פשוט חלום – אפשר לשדרגו בקלות עם תוספות וסוגים שונים של חלב, כך שכל אחד יכול למצוא את השילוב המושלם עבורו. וגם אם יש לכם ילדים בבית, מדובר באפשרות מצוינת להקנות להם הרגלי תזונה בריאים – הם פשוט לא יפסיקו לבקש עוד!
הרכיבים הדרושים
- 1/2 כוס זרעי צ'יה
- 2 כוסות חלב (קוקוס, שקדים, סויה או רגיל)
- 3-4 כפות מייפל או דחיסת דחף טבעית (אם אתם אוהבים מתוק)
- 1 כפית תמצית וניל (או עלי נענע טריים)
- פירות טריים לקישוט (כגון: תותים, בננות או קיווי)
- נשיקות קוקוס או שוקולד מריר לקישוט (אם אתם רוצים להפוך את זה לאגדי)
אם אתם רוצים גרסה טבעונית, פשוט החליפו את חלב הפרה בחלב דקל או חלב קוקוס. אפשר גם לשים סוכר קוקוס במקום מייפל אם אתם ממש מסתכלים על קלוריות. גודלו של הפודינג תלוי רק בכם – יש אנשים שאוהבים את זה בחלל גדול ויש כאלה המעדיפים פודינג באיכות גבוהה בתוספות מינימליות. מה שחשוב הוא להרגיש חופשי לנסות!
שלבי ההכנה
ההכנה היא קלה ומהירה. מספיק להקדיש לזה 10 דקות ואתם בדרך ליצירה המושלמת הזו.
- בקערה בינונית, יש לשים את זרעי הצ'יה.
- להוסיף את החלב שבחרתם.
- להוסיף את המייפל ואת תמצית הווניל.
- לערבב היטב עם כף עד שכל הזרעים ספגו את הנוזלים.
- למלא את הקערה עם הרכיבים שנבחרו ולהכניס למקרר למשך 1-2 שעות (או לילה שלם אם אתם מתכננים את זה מראש).
- כאשר התערובת מתייצבת, יש לערבב שוב, להוסיף פירות לקישוט ולהגיש.
למקרה ושכחתם, תוספות לפודינג צ'יה הן אינסופיות. אפשר לשים את הפירות שאתם אוהבים, לזרוק פנימה אגוזים קלויים או סומסום, או אפילו להוסיף אגוזי לוז טחונים כדי לשדרג את הערכים התזונתיים שיכולים להרגיש כמו באידיאל.
שדרוגים לתוצאה מושלמת
אפשר לשדרג את הפודינג בדרכים רבות. ראשית, אפשר להוסיף לקוקל שטח שוקולד מריר כדי לתת עוד טעם משגע. כמו כן, הפירות יכולים להיות מצויירים בצורה יפה על החלק העליון, שיתנו לו הופעה מושלמת. אם אתם אהיבים לקשט כמו מסעדת חמישה כוכבים, לשדרוג מדהים – אפשר לפזר נענע קצוצה מעל, זה פשוט מרענן!
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בחלב אחר?
כמה זמן אפשר לשמור את הפודינג?
איך זה מתנהג עם פרי קפוא?
האם אפשר להכין את זה גם לילדים?
מה עושים אם אין לי מייפל?
האם זה מתאים לדיאטה?
האם יש דרך להשרות את הצ'יה מראש?
אם אני רוצה גרסה דלת קלוריות, מה אני עושה?
האם יש מלווים לפודינג הזה?
מה אני יכול לשים במקום וניל?
בעת הכנת הפודינג הזה, אל תשכחו לשתף את המתכון עם החברים שלכם ברשתות החברתיות! זה מושלם עבור יום התחלה בריא, סוף שבוע או סתם כנשנוש מזין. טוב, שמעו בקול שלנו, אל תפסיקו ללקק את האצבעות!