עוגת תפוזים קלאסית קרן אגם שתכבוש את ליבכם
עוגת תפוזים קלאסית קרן אגם – פשוט מושלם!
בין שמיים וארץ, במקום שבו הארומות של טבעת תפוזים מתערבלות עם מתיקות העוגות, מצאנו את המתכון המדהים הזה לעוגת תפוזים קלאסית של קרן אגם. לא ניתן להתכחש לכך שעם ריח התפוזים הממכר והמרקם האוורירי, העוגה הזו היא הכי טעימה שיש! אם אי פעם תהיתם מה הסוד מאחורי עוגות התפוזים המעלפות של אמא או סבתא שלכם, עכשיו הגיע הזמן לגלות את המתכון הזה, שמשגע את כולם. אז תתכוננו, כי אתם עומדים לגשת ליצירה אגבית!
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן: 1 שעה ו-30 דקות
- רמת קושי: פשוט
- מנות: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את עוגת תפוזים קלאסית קרן אגם, תצטרכו את הרכיבים האיכותיים הבאים:
- 2 ביצים
- 200 גרם סוכר
- 200 מ"ל שמן צמחי
- 200 מ"ל מיץ תפוזים סחוט טרי
- גרידת תפוז מתפוז אחד
- 300 גרם קמח
- 1 שקית אבקת סודה לשתייה (כ-10 גרם)
- 1 שקית סוכר וניל (כ-10 גרם)
- קורט מלח
אה, ולא לשכוח – עוגת תפוזים הזו נהדרת גם עם עיטורים כגון קצפת או סירופ תפוזים. אז תכינו את האדישות שלכם, כי העוגה הזו בהחלט תעשה לכם את היום!
שלבי ההכנה
כעת נמשיך בשלבי ההכנה המדרית והקלה, שיכניסו אותנו לעולם מתוק של תפוזים:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מקציפים את הביצים והסוכר בקערה עד שהתערובת תופס גוון בהיר.
- מוסיפים את השמן ומערבבים היטב עד שהתערובת מתמזגת.
- כעת, מוסיפים את מיץ התפוזים וגרידת התפוז ומערבבים עד שהתערובת הופכת לאחידה.
- בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת הסודה לשתייה, סוכר הווניל והמלח.
- מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת הרטובה ומערבבים בעדינות עד שהכל מתמזג.
- מעבירים לתבנית עוגה משומנת והשקפים בה תבנית בסגנון חצי עגולה.
- אופים למשך 40-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- מניחים לעוגה להתקרר ונפנים לעיטור לפי טעמכם.
גרסה טבעונית
לגרסה טבעונית ניתן להחליף את הביצים ב-1/4 כוס רסק תפוחים, ולא להשתמש בשמן צמחי אלא בשמן קוקוס.
תהליך ההכנה נותר זהה. ההבדל בטעמים יהיה ניואנסי, אבל ההנאה תהיה מושלמת.
שדרוגים אפשריים
בזמן שמצאנו את המתכון המושלם, הנה כמה שדרוגים אפשריים שיכולים להקפיץ את העוגה שלכם לרמה חדשה:
- הוספת אגוזים קצוצים למסה – אגוזי מלך הם בחירה משגעת.
- שדרוג לסירופ תפוזים כדי למרוח על העוגה לאחר האפייה, זה באמת מעלף!
- קצפת מפנקת לקישוט שיכולה להוסיף צדדים מתוקים.
- כולנו אוהבים להפתיע – אז לפעמים אני מוסיף שוקולד מריר קצוץ בפנים!
שאלות ותשובות על המתכון
מה חשוב לשים לב כאשר מכינים את העוגה?
במהלך ההכנה חשוב לשים לב לשלב הקצפת – יש להקציף את הביצים והסוכר עד שהן מקבלות גוון בהיר והמרקם נהיה קליל ואוורירי.
איך שומרים על העוגה מתוקה ונעימה?
אחרי האפייה, מומלץ לשמור את העוגה מקום קירור כדי למנוע מעשית כדי להאריך את חיי המדף שלה.
מהו הסוד לעוגה נימוחה?
ההקצפה ואיכות החומרים הם המפתחות. חשוב לוודא שהשמן הוא זך והקמח כולו טרי!
איך מכינים עוגה של סבתא בגרסה קצת שונה?
בגרסה שונה אפשר להחליף את מיץ התפוזים בשקדים טחונים, מה שייתן טעם נוסף.
האם ניתן להקפיא את העוגה?
כן, עוגת תפוזים הזו ניתנת להקפאה, אך רק לאחר שנצנץ באורך חיוך של סוכרזית.
למה כל כך חשוב להשתמש בתפוזים טריים?
תפוזים טריים מספקים את הטעם הטבעי והמתוק שהעוגה כל כך זקוקה לו.
סבא שלי אוהב עוגות מתוקות, איך אני יכול להגביר את המתיקות?
אפשר להוסיף עוד סוכר או שוקולד מריר קצוץ שיביאו מתיקות נוספת ועדיין ישמרו על טעמים מאוזנים.
כמה קווים אפשר לקשט בעוגה?
אין גבולות! אפשר לקשט בקצפת, בפרוסות תפוזים או להוסיף שוקולד שוקולד מצופה או קומפוט.
מה אם אני רוצה להכין עוגה כשרה לפסח?
אפשר להחליף את קמח החיטה בקמח תפו”ח. את השוקולד המומס מומלץ להחליף בשוקולד מריר כשר לפסח.
אז אחרי שילת הטעמים והמקצבים שהתמזגו יחד, אנו מזמינים אתכם לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות ולשלוח לחברים. תגיעו פתוחים ונרגשים, והעוגה הזו כבר תעשה את השאר. חגיגה מתוקה!