מתכון לפיצה 10 דקות ללא שמרים שתשגע אתכם!
מתכון לפיצה 10 דקות ללא שמרים
שום דבר לא משיב את הילד שבתוכנו כמו ריח של פיצה יוצאת מהתנור. ואם מתברר שאפשר להכין פיצה בזמן שקט של עשר דקות, בלי שמרים, זה פשוט מדהים! תארו לעצמכם: אתם חוזרים הביתה אחרי יום מתיש, רק רוצים לגלות שמשהו טוב, ממכר ונוח מחכה לכם במטבח. ממש כאן אני מזמין אתכם להצטרף אליי למסע הזה, שבו בפשטות אפשר ליצור מהמקום בו אתם נמצאים, את הפיצה הכי טעימה שיש.
זמן הכנת המתכון: 10 דקות. רמת קושי: קל. עבור: 2-3 מנות.
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 2-3
הרכיבים הדרושים
כעת, נצלול לתוך צלחת המרכיבים המלאה השמחה שלנו. מרכיבים אלו מציעים את הבסיס לפיצה מהירה וטעימה, חמה ואוורירית, מה שמשאיר את האבקות טפחות פשוטות.
- 250 גרם קמח (עדיף קמח חלמוני)
- 150 מ"ל מים פושרים
- 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
- 1 כפית מלח
- 2 כפות שמן זית
- רוטב עגב Tomatoes קנוי או ביתי
- 100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
- תוספות: זיתים, פטריות, ירקות, בשר מעושן או כל מה שתרצו!
גרסה טבעונית אפשרית על ידי החלפת הגבינה בתחליף גבינה צמחי. תוכלו להתנסות גם בקמח שיבולת שועל או קמח ללא גלוטן, אם זה מה שמעניין אתכם!
שלבי ההכנה
והנה המצוות! חכו שנייה, כי הדברים קרובים לקרות ויש לנו ברור מה ונעשה!
- בעזרת קערה גדולה, נערבב את הקמח, אבקת הסודה לשתייה והמלח יחד. זה הזמן להרגיש את האנרגיה!
- נוסיף מים פושרים ושמן זית, לאחר מכן נלוש את הבצק עם הידיים עד שהוא נעים וגמיש. זה יכול להיות משגע!
- נניח את הבצק על משטח מקומח ונדליק את התנור על טמפרטורה גבוהה (250 מעלות צלזיוס).
- נשטח את הבצק לפיצה בעובי שאוהבים – לא דק מדי, לא עבה מדי!
- נמרח רוטב עגב Tomatoes על הבצק, ונוודא לכסות את כל השטח מסביב.
- נפזר גבינת מוצרלה ואת כל התוספות הרצויות, ונניח בינתיים.
- נכניס לתנור החם ונאפה למשך 6-8 דקות או עד שהגבינה מרוטבת וזהב.
- לאחר שכולם השתגעו, נוציא את הפיצה מהתנור ונפשנו נסיים עם אהבה – מים קרים ונחושת, עם כפות קטנות אם יש!
בשלב הזה, תוספות ושדרוגים!
עכשיו ניתן להשתולל! אתם יכולים להוסיף תוספות שיביאו לפיצה שלכם עוד פינוק. מה דעתכם למשל על:
- רוטב פסטו: מה יכול להיות יותר טוב מאשר לשדרג את הפיצה עם טעם עשבי תיבול על רוטב עגב Tomatoes הקלאסי?
- גבינת פרמזן מעל: לכל חובבי הגבינה, זה פשוט אגדי להוסיף גבינת פרמזן חריפה.
- מלח גס ופלפל שחור: טעמים וקטע שיגרום לכל נגיסה להיות מושלמת!
- תוספות ירוקות: אפשר לשים על הפיצה לפני ההגשה רוקט או בזיליקום. זה מוסיף מרענן!
שאלות ותשובות
מה אפשר לעשות אם אין לי קמח חלמוני?
אפשר להשתמש בקמח רגיל, אך לדעתי, קמח חלמוני מביא עמו אווריריות שהופכת את הפיצה ליותר משגעת.
האם זה מתכון בריא?
בהחלט! המתכון אינו דורש שמרים ומורכב מחומרים פשוטים ובריאים. אפשר להמיר את הגבינות בגרסה צמחית כדי לשמור על הסגנון הבריאותי.
כמה קלוריות יש במנה?
השומנים מגיעים בעיקר מהשמן והגבינה, וניתן להפחית אותם בצורה קלה על ידי שימוש בשמן פחות גבינת מוצרלה דלה בשומן.
האם ניתן להכין פיצה על פלטת גריל?
בוודאי! על פלטת גריל הפיצה תצא עם טעם מעושן מדהים ועשויה להיות מאוד פופולרית!
האם הכנת פיצה במיקרוגל אפשרית?
כן, אפשר לשים את הפיצה במיקרוגל בתוכנית פיצה על טמפרטורה גבוהה, אך אל תצפו לאותם תוצאות!
האם ניתן להכין פיצה עם קמח ללא גלוטן?
בהחלט! כל קמח שאינו מכיל גלוטן, כמו קמח שיבולת שועל או קמח שקדים, יכול לעשות את העבודה.
איך אני יודע מתי הפיצה מוכנה?
צפייה בגבינה שמתחילה להיסדק ולבצק להיות זהוב היא סימן מעולה!
מה אפשר לעשות עם שאריות?
שאריות נהדרות! אפשר לחמם שוב בשוליים חמים, או להפוך אותן לקרקרים אם חותכים על קוביות.
האם אני יכול להקפיא את הפיצה?
כן, אתם יכולים להקפיא את הפיצה לפני האפייה, ולחמם בשעת הצורך.
מה הדרך הטובה ביותר לאחסן פיצה?
כדאי לשים אותה בכלי אטום במקרר. כך היא תישאר טרייה ותשמור על הטעמים שלה.
אם יצא לכם לנסות את המתכון המדהים הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם החברים ברשתות החברתיות! שמרו על נהדרות ופיצות באהבה, והמשיכו לחייך כאשר כולם ללקק את האצבעות!