הסלט כרוב עם נודלס מג'יק שכולם מדברים עליו
סלט כרוב עם נודלס מג'יק – מתכון מרהיב וטעים
עכשיו זה הזמן הטוב ביותר לשדרג את הארוחה שלכם עם סלט כרוב וגדלים בארוחת הצהריים שלכם או כתוספת בכל אירוח חגיגי. הסלט הזה הוא לא סתם סלט – הוא למעשה יצירה משגעת שמביאה כל דלפק למקום מחודש! עם כל ביס, תרגישו את הפריכות של הנודלס לצד הרעננות של הכרוב, ולא תוכלו להפסיק ללקק את האצבעות. אז קחו רגע, תתארגנו עם חומרי הגלם, ותכינו את עצמכם לשף יתברך במעורבותכם!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קלה
- מתאים ל: 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הסלט המהנה הזה, נצטרך לצרף כמה מרכיבים פשוטים אך מדהימים אשר יהפכו את המנה ליותר ממושלמת. השקיעו בבחירת המרכיבים והרגישו את ההבדל בכל ביס!
- 1 כרוב סיני קטן, קצוץ דק
- 2 גזר בינוני, קלוף וגרר (כדי להוסיף צבע וטעם)
- ½ כוס קולים קצוצים (לקרנבל של טעמים)
- 2 כוסות נודלס מג'יק, מבושלות ומסוננות (הכוכב של המנה)
- ¼ כוס רוטב סויה (המרשית של הסלט)
- 2 כפות סוכר חום (למתיקות מדהימה)
- 2 כפות שמן שומשום (להעניק ניחוח אגדי)
- 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר (להפתעת הטעמים)
- 1 פלפל חריף קצוץ (לאוהבי החריף)
- שום קצוץ – לפי הטעם (יש אוהבים, יש לא)
חלופות למרכיבים
אם אתם מחפשים גרסה טבעונית של המתכון, פשוט החליפו את רוטב הסויה בעדלאידים טופו מטוגן. כמו כן, עבור גרסה ללא גלוטן, השתמשו בנודלס מבוססות אורז או קונjac.
שלבי ההכנה
מוכנים להתחיל? הנה כל מה שצריך לעשות כדי להביא את הקסם של הסלט אל השולחן שלכם:
- מבשלים את הנודלס בהתאם להוראות שעל האריזה. מסננים ושמים בצד לצינון.
- בקערה גדולה, מערבבים את הכרוב הסיני, הגזר הכתוש והקולים.
- לגבי הרוטב – מקציפים בקערית נפרדת את רוטב הסויה, הסוכר החום, שמן השומשום, הג'ינג'ר והשום קצוץ עד שהסוכר מתמוסס.
- מתבלים את הסלט ברוטב שהכנו עם תוספת הפלפל החריף אותה קיצרנו מראש.
- מוסיפים את הנודלס לנוק, מערבבים היטב עד שהרוטב מתפשט באופן שווה.
- מניחים להשרות כמה דקות לספיגת טעמים.
- מעבירים לקערת הגשה, מסדרים יפה ומקשטים בקולים קצוצים מעל.
שימו לב, לאחר שהכנתם את הסלט, כדאי לאכול אותו מיד. אם רוצים לשדרגו, אפשר לשמור אותו במקרר לשעתיים, מה שעשוי לשדרג את הטעמים אפילו יותר!
תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון
אם אתם חובבי דרמטיזציה במטבח, יש כמה תוספות ותבלינים שיכולים להרים את הסלט הזה לדרגה גבוהה אפילו יותר:
- לגיוון הטעמים, הוסיפו כמה דגים מעושנים. הם יוסיפו מרקם חדש ויפתחו טעמים מדהימים.
- לקיבוע חוזר, נוסיף שניות של טופו מטוגן לפני ההגשה.
- ניתן לשדרג את הרוטב עם כמה טיפות של שמן חריף, להגביר את התיבול.
- אם אתם אוהבים חמיצות, שדרגו עם מיץ מתפוזים או חומץ אורז.
- תוספת קונפי שום מלח או מעל, הכנה פשוטה שיכולה לשפר את הסלט פלאים.
שאלות ותשובות
מה אם אין לי כרוב סיני?
לא נורא! אתם יכולים להשתמש בכרוב רגיל, אף הוא יפתיע אתכם בטעמים.
האם אפשר להכין את הסלט יום מראש?
אמנם עדיף לאכול אותו לאחר ההכנה, אך אם תרצו, אפשר להכין חלק מהמרכיבים מראש ולערבב רק בשעת הצורך.
מה עושים אם הסלט יוצא חריף מדי?
אפשר לתקן עם טיפה נוספת של סוכר או להוסיף כרוב נוסף כדי לטשטש את החריפות.
האם אפשר להשאיר את הסלט ללא נודלס?
בהחלט! תקבלו סלט רענן ומרענן עם כרוב וגזר בלבד!
האם מדובר במתכון בריא?
בהחלט! הסלט מלא בסיבים תזונתיים ובריאים, ועשוי להיות דל פחמימיות אם תבחרו בנודלס מיני.
האם ניתן להכין את הסלט עם יותר ירקות?
כמובן! הוסיפו קציצות ירקות, גזר, או אפילו מלפפונים ותרד. כך תקבלו סלט אגדי באמת!
כיצד ניתן לאחסן את השאריות?
שמרו במיכל סגור במקרר עד יומיים. למי שלא תכנן לאכול להנאה, זו הזדמנות מצוינת ליצור מסיבת אוכל!
מה אפשר להוסיף להגשה ליד הסלט?
הוסיפו קציצות דגים או עוף לצד הסלט, והם יהפכו את ההגשה למנצחת!
האם הסלט מתאים לברביקיו?
ודאי! מדובר בשדרוג מעולם הברביקיו להשתעשע עם כל מיני טעמים חדשים!
אל תשכחו לשתף את המתכון המהמם הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות!