איך להכין קבב קפוא בנינג'ה גריל במהירות
קבב קפוא בנינג'ה גריל: קריספי, עסיסי ומלא טעמים
אין דבר יותר טעים מקבב עסיסי שיצא מהגריל. הדימוי הזה כשהקבב עולה על הצלחת, נמרח ברוטב יוגורט או סלט ירקות מרענן, וכמובן, שמביטים עליו ולא יכולים להתאפק. אנחנו מרגישים את הניחוחות והטעמים מעורבים במחשבות שלנו עוד לפני שבכלל לקחנו ביס. היום, אנחנו נדבר על קבב קפוא, אבל לא סתם קבב – קבב שנעשה בנינג'ה גריל, והופך את כל החוויה לחדשה ומרגשת!
אם אתם שואלים את עצמכם איך אפשר להכין קבב קפוא בצורה מושלמת, אנחנו כאן כדי להראות לכם את הדרך. אתם תגלו שזו לא משימה מסובכת בכלל, אלא להיפך – זה ישדרג לכם את הארוחה בצורה מדהימה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 10 דקות
- זמן בשטח: 15 דקות
- רמת קושי: קלה
- מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין קבב קפוא בנינג'ה גריל, נצטרך להכין כמה רכיבים בסיסיים שיביאו לתוצאה מרשימה ומעלפת. חשוב להקפיד על איכות המרכיבים, כי הם מה שיביאו את הטעמים המדהימים.
- 800 גרם בשר טחון (אפשר בשר בקר, עוף או כבש)
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 שיני שום, כתושות
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/4 כוס כוסברה קצוצה (לא חובה אם אתם לא חובבים)
- 1 כפית כמון
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית קינמון (מוסיף טאץ’ אגדי)
- 1 ביצה (לגימור ולטעמים ממכרים)
- שיפוד עץ או מתכת (מומלץ להשרות לשיפודים העשויים מעץ במים לפני השימוש)
מתכון זה יכול להיות גמיש, כך שאם אתם אוהבים טעמים נוספים, אתם מוזמנים להוסיף תבלינים כראות עיניכם. אני למשל, אוהב להוסיף קצת שטפית חרש פרודו.
שלבי ההכנה
כדי שהקבב יצא מושלם ונימוח בפה, כל שלב הוא קריטי. התהליך הזה ממש קל, אפילו הילד הקטן שלכם יכול לעזור!
- מניחים את כל החומרים בקערה كبيرة.
- מערבבים היטב עד שהתבלינים והבשר מתאחדים.
- משרים את השיפודים במים כ-20 דקות (אם אתם משתמשים בשיפודי עץ).
- מעבירים את הבשר לשיפודים, יוצרים קבבים ארוכים ונחמדים.
- מחממים את הנינג'ה גריל על חום גבוה (אם יש לכם מד חום, הטמפרטורה צריכה להיות סביב 200 מעלות).
- מניחים את השיפודים על הגריל ומשאירים אותם למתק שכחה על צד אחד כ-7-8 דקות.
- הופכים את השיפודים ומבשלים עוד 5-7 דקות, עד שהבשר מתקבל פריך מבחוץ ורך בפנים.
- מוציאים ומניחים להתקרר כמה דקות לפני שמסירים את השיפודים.
כמה פשוט – ככה טעים! עכשיו, אתם יכולים להגיש את הקבבים עם חלה טרייה, סלט ירקות קיץ ויוגורט מתובל. זהו, עד כאן חווית הסשן שלכם עם קבב קפוא בנינג'ה – קלה, מהירה וממכרת!
תוספות ושדרוגים אפשריים
עכשיו בואו נדבר על דרכים לשדרג ולמנוע שיגרה ״מציקות״ בארוחה.
- אפשר להוסיף לתערובת הבשר גם מעט אגוזים קצוצים או צנוברים – לחוויה עשירה יותר.
- אפשר להכין רוטב עשבי תיבול ליד – פשוט לערבב זעתר, לימון ושום יחד.
- למה לא להכין פיתה ביתית? עכשיו זה הזמן!
- אם אתם מאלה שאוהבים פיקנטי, הוסיפו חריף לתערובת הבשר.
- כמובן שמומלץ להכין לצד זה סלט חצילים קלויים – זה פשוט משגע!
שאלות תשובות
איך אפשר לדעת אם הקבב מוכן?
אם הקבב מבושל לגמרי, הוא יקפוץ קלות כשנוגעים בו והוא יהיה רך למראה, אם הוא מתפרק, כנראה שהוא עדיין זקוק עוד כמה דקות בגריל.
האם אפשר להכין את הקבב מראש?
בהחלט! אפשר להכין את התערובת יום קודם, לשמור במקרר ולשפד רק ביום ההגשה.
מה לעשות אם הקבב מתפרק בזמן הגריל?
במידה וזה קורה, יש לוודא שהבשר אינו רטוב מדי ושישנו מספיק מחייב – ביצה בהחלט תעזור כאן.
האם אפשר להכין קבב טבעוני?
בהחלט! ניתן להחליף בשר בטופו או עדשים מבושלות ולטפח באותם תבלינים כאילו זה היה בשר.
האם קבב קפוא מתאים לילדים?
כמובן! הקבב הוא קלאסי ואפשר להגיש אותו עם ירקות צבעוניים כדי לשדרג את הצבע של הצלחת.
האם אפשר להשתמש בעוף במקום בשר?
בהחלט, קבב עוף בהחלט ייצא טעים ומזין לא פחות.
איזה עוד תוספות אפשר להגיש עם הקבב?
מומלץ להוסיף חומוס, טחינה, סלט כרוב או אפילו סלט חצילים מעושנים.
מהן ההמלצות לאחסון הקבב?
אם נשאר לכם קבב, אפשר לאחסן במקרר בכלים אטומים ולבשל מחדש או לחמם במחבת.
איך לשדרג את הקבב?
כפי שכבר דיברו על תוספות, הוספת תבלינים לפעמים יכולה לשדרג הכל – לשפוך פפריקה מעושנת זה בחיים לא יזיק!
מדוע חשוב להשרות את השיפודים?
חייבים להשרות את השיפודים כדי שהעץ לא יישרף על הגריל ולא יפגע בטעמו של הקבב.
עכשיו, כשיש לכם את המתכון המדהים הזה מדהים, אתם יכולים ללכת לנסות בבית. אם אתם נהנים מהמתכון, שתפו אותו עם חברים והרשמו לרשתות החברתיות כדי שאחרים ייהנו ממנו גם!