איך להכין עוגת נס קפה פרווה בקלות ובמהירות
"`html
עוגת נס קפה פרווה – המשגעת של המתוקים
אם יש דבר שיכול להקפיץ אתכם מהשולחן ולגרום לכם לרקוד עם כוס קפה ביד, זו עוגת נס קפה פרווה! במטבח הנעים שלנו, העוגה הזו היא האגדי ביותר, כזו שנעלמת במהירות מהצלחת ומותירה אחריה רק זכרונות ריחניים. של סבתא, של אמא, אבל עם טוויסט שיגרום לכולם לרצות עוד מהעוגה המדהימה הזאת. זו העוגה שהכי טעים שיש, זו עוגה שממכרת את כל מי שטועם ממנה. ואם אתם רואים את העננים בלונדון, זה יכול להיות בגלל אף אחד אחר מלבד עוגת הנס קפה המפורסמת שלנו.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן אפייה: 40 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 12 מנות
המרכיבים הדרושים
עכשיו, כשאתם בעיצומו של הציפייה, בואו נדבר על המצרכים שצריך כדי ליצור את העוגה המושלמת הזו. מעבר לכל המרכיבים הסטנדרטיים, יש כאן הרבה מקום לאלתורים ולמגע ידכם היצירתית!
- 2 כוסות קמח (או קמח ללא גלוטן) – תבחרו מה שתרצו, העוגה לא תדאג!
- 1.5 כוסות סוכר – ממקסמים את המתיקות של העוגה!
- 3/4 כוס שמן קנולה – שיגרום לעוגה להיות אוורירית ונימוחה!
- 1/2 כוס נס קפה – בשביל התחושת הקפה המהפנטת!
- 1/2 כוס מים רותחים – בהחלט יכינו את כל המרכיבים לקראת האיחוד!
- 1 כוס אגוזים קצוצים (אופציונלי, אבל משגע!)
- 1 שקית אבקת סודה לשתייה – עושה את כל ההבדל!
- 1/4 כפית מלח – הרמז המושלם בטעמים!
- 1/4 כוס קוקוס טחון (אופציונלי) – להפתיע את מי שלא מצפה!
תוסף עתידי או אלטרנטיבה
למעוניינים בגרסה טבעונית: החליפו את השמן בחמאה צמחית או בשמן קוקוס. תוכלו גם להחליף את הסוכר בסוכר קוקוס או בממתיקים טבעיים אחרים. וכמובן, אם אתם מחפשים להרשים את האורחים שלכם, עם נגיעה של טחינה בגרסה הזאת אתם יכולים להפוך את העוגה לאגדה!
שלבי ההכנה
עכשיו שעברנו על החומרים, בואו נתקדם לשלב הכנת העוגה המעלפת שלנו. כי שום דבר לא משתווה לרגע כשמטפלים בחומרים ומחכים לרגע האפייה המתרגש.
- נחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- ניקח קערה גדולה ונערבב את הסוכר והשמן עד שהסוכר מתמוסס לחלוטין.
- נוסיף את נס הקפה למים החמים ונערבב עד שהקפה מתמוסס.
- נשפוך את תערובת הקפה לתוך הקערה הגדולה עם הסוכר והשמן, ונערבב בעדינות.
- נניח את קמח, סודה לשתייה ומלח, ונערבב עד שהתערובת חלקה.
- אם תרצו, הוסיפו אגוזים קצוצים או קוקוס טחון וערבבו בעדינות.
- נעביר את התערובת לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- נאפה במשך 40 דקות, או עד שנקצה קיסם יוצא יבש.
- נוציא את העוגה מהתנור וניתן לה להתקרר.
- אם אתם רוצים, תוכלו לפזר אבקת סוכר מעל לאחר שהתקררה.
שדרוגים ותוספות
לא צריך להיות שף גדול כדי לשדרג את העוגה הזו! אתם יכולים לשדרג את העוגה עם רוטב שוקולד חם, קצפת או אפילו פרוסות אגסים חלוטים.
נראה לכם שזה הרבה? אז כדאי לדעת שגם אם תחשבו על עוגת נס קפה כבסיס, תוספות כמו ריבת חלב או אפילו קְרוֹם שוקולד יביאו את הטעם לגבהים חדשים!
שאלות ורעיונות
איך אני יודע שהעוגה מוכנה?
אם דקרתם את העוגה בקיסם והיא יוצאת יבש, אתם יכולים להיות בטוחים שהעוגה מוכנה להיכנס ללבבות ולא רק לשולחן.
האם אני יכול להחליף את השמן בחמאה?
בהחלט. אפשר להשתמש בחמאה צמחית שתשמור על הטעמים. זה ייתן לעוגה טעם מלא יותר.
האם אני יכול להכין את העוגה יום לפני?
כן! העוגה שומרת על רעננות גם יום אחר. אולי אפילו תמצאו שהיא טעימה יותר אחרי לילה במקרר!
מה אם אני לא אוהב את טעם הקפה?
אין בעיה! אפשר להוריד את כמות הקפה או להחליף אותו עם קקאו. זה יכול להיות טוויסט משגע.
כמה זמן העוגה נשארת טעימה?
אם היא אוחסנה כנדרש, העוגה נשארת טעימה בין 4-5 ימים.N
האם זה מתכון שמתאים למתחילים?
בהחלט! המתכון קל ונגיש, גם למי שמעולם לא עשה עוגה לחוד.
למה כדאי להוסיף אגוזים?
האגוזים מוסיפים פריכות ומרקם משוגע לעוגה! זו תהיה חוויה עושר של טעמים.
האם ניתן להחליף את הקמח בקמח תפו”א?
כן, אם אתם רוצים גירסה ללא גלוטן, קמח תפו”א יכול להיות תחליף מצוין.
מה אפשר לשתות לצד העוגה?
כוס קפה או תה ירוק! הם יתנו את התמיכה המושלמת למתיקות של העוגה.
מה לעשות אם נשארה עוגה?
מומלץ לחתוך ולשמור במקרר, ואם אתם מרגישים נועזים – גם להקפיא! זה בדיוק הזמן לתרגול איחוד ההקפאה.
אז לאלו שעדיין מתלבטים, הגיע הזמן לצאת למהלך ולשתף עם כל החברים והמשפחה את המתכון הזה! תנו לכולם לגלות את צלילי העוגה המדהימה הזו, ותזכרו – עוגת נס קפה פרווה אינה פשוט עוגה, היא חוויה של טעמים וריחות.
"`