איך להכין כרובית שלמה בנינג'ה בקלות ובמהירות
מדריך לסנסציה הקולינרית – כרובית שלמה בנינג'ה
כשהייתם ממתינים לפיצה שהזמנתם, המחשבות שלכם הלכו והתרוצצו בין מנות האוכל המוכרות והאהובות עליכם. פתאום, צצה לה ההזדמנות לנסות משהו חדש. הפעם זה לא עוד דג, לא סלט, ולא תוספת קרובה. למעשה, מדובר במשהו אחר לגמרי – כרובית שלמה שמבושלת בצורה שמעצימה את טעמיה ומביאה לידי ביטוי את כל המאפיינים המהותיים והנפלאים שלה. מתכון זה קיים במטבחים שונים, אך כשמפגישים את הכרובית המושלמת עם ה-Ninja Foodi, נחשף קסם!
המנה הזו כל כך מדהימה שהשילוב שלה עם רטבים ומרינדות שונות יכול לגרום לכם לאכול את כל השולחן. זהו מתכון שהילדים אוהבים, המבוגרים מתלהבים ממנו, ואפילו הסבתות לא יכולות לעמוד בפניו. אם אתם מוכנים לרגע שמח, אתם במקום הנכון! אז קדימה, בואו נצלול לעולם הקסום של כרובית בדחיפת נינג'ה.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 25 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת, לאחר שרגלנו בעולמה המדהים של הכרובית, הגיע הזמן להציג בפניכם את המרכיבים הנחוצים. נהיה כנים – אם אין לכם את הדברים האלה במרפסת או במקרר, אתם די טועים. אז הנה הרשימה המושלמת
- כרובית שלמה (כ-800 גרם עד קילוגרם)
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 1 כפית כמון טחון
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כפית מלח גס
- 1/2 כפית מלח ים (לא חובה)
- 3 כפות רוטב סויה (או רוטב צ׳ילי מתוק, למי שאוהב את זה חריף)
- 2 כפות מיץ לימון
- 5 כפות עשבי תיבול קצוצים (כמו פטרוזיליה, טימין, או בזיליקום)
ועכשיו, אם אתם שואלים את עצמכם – האם יש אפשרויות שונות לגרסה טבעונית? בהחלט! פשוט החליפו את השמן זית בשמן קוקוס לעיסוק גסכמו שף מקצועי וקדימה אל המהלכים הבאים במתכון! ובנוגע לרוטב? ניתן להמיר אותו במשהו אחר שאתם אוהבים.
שלבי ההכנה
כמצוות הטבע, בואו נלך על החוקיות של המתכון. כל שלב מהווה את ההתחלה הנכונה בדרך לנס הסופי – כרובית שלמה שיצא מדהימה! הנה השלבים:
- מניחים את הכרובית במים רותחים ומבשלים במשך כ-5-7 דקות על מנת לריכוך ראשוני.
- מסננים את הכרובית ומשרים אותה במים קרים כדי לקבע את הצבע הלבן שלה ולהפסיק את הבישול.
- בתוך קערה גדולה, מערבבים את שמן זית, פפריקה, כמון, שום כתוש, מלח, רוטב סויה ומיץ לימון.
- מעבירים את הכרובית לתוך הקערה ומניחים לה להיספג בטעמים המדהימים למשך כ-10 דקות.
- מחממים את מכונת הנינג'ה לחום גבוה.
- מניחים את הכרובית הטרופה בתוכו ומבשלים במשך כ-20 דקות, עד שהכול מתרכך והצבעים מתפשטים.
- לאחר הבישול, מפזרים את עשבי התיבול הקצוצים ומשאירים לחצי דקה נוספת.
- מגישים חם, עם רוטב אהוב עליכם בתוספת לשולחן.
ואנחנו נפסיק לשם רגע, כדי להדגיש כמה טעמים מדהימים נמצאים כאן. שום דבר מהדף הזה אינו מובן מאליו, כל שלב טומן בחובו חוויות וכיף!
תוספות ושדרוגים אפשריים
רוצים להוסיף עוד ממד לתחושת הטעמים המושלמת? קחו לכם רעיונות לשדרוגים! אפשרי להוסיף תוספת של שקדים קלויים, קימל או אפילו רחפות פריזה לקישוט. הרטבים יכולים להיות עם טוויסטים כמו רוטב חמאת בוטנים או רוטב חריף, לדוגמא.
שאלות ותשובות
מה ניתן להגיש עם הכרובית? היכנסו לדמיון וחשבו סלטים רעננים, תוספות של קוס קוס או אפילו דחיפות של אורז צהוב. זה תמיד טעים!
האם אפשר להכין את המתכון בלי מכונת נינג'ה? בהחלט! אפשר לבשל את הכרובית בסיר רגיל ולבסוף אפיה בתנור עם אותו תיבול.
כמה זמן ניתן לשמור את הכרובית המוכנה? אם תצליחו להשאיר ממנה, ניתן לשמור במקרר עד 3 ימים.
האם ניתן להקפיא כרובית שלמה מבושלת? זה לא מומלץ, כיוון שזה עלול לפגוע במרקם.
אילו תוספות ירק אפשר לשים? מחירו ומרקמו של כל ירק מוסיפים ערך – תנסו עם צדפות דחוסות (כמו פטריות), אבל תלכו על עוד רעיונות!
האם ילדים אוהבים את המתכון? בהחלט! מדובר במנה עם צבעים מרהיבים וטעמים עשירים שילדים לרוב מאוד אוהבים.
האם יש אפשרות לגרסה דלת פחמימות? לגמרי! פשוט השמיטו את הרוטב המכיל פחמימות.
מה אם אני רוצה טעמים אחרים? המשחק עם התבלינים הוא למעשה מה שמקנה לחוויה את יכולתה להיות מתפתחת וחדשה כל פעם. תנסו להכין עם טעמים של קארי לדוגמא!
מה אפשר לשים בתוך הכרובית? חוויה משגעת, פשוט להביא עיצובים מחשבתיים עם גבינות, פירות או אפילו פירות יבשים כטעם מתוק שירגש את כל האורחים.
כיצד להתכונן מראש למנה? זה נהדר אם אתם משרים את הכרובית מראש עם התיבול כדי שהיא תספוג את כל הטעם.
אז יאללה, אל תתביישו! כשיש לכם מתכון כה מדהים, ממכר ונפלא, למה שלא תשוו את זה בעולם? שתפו את המתכון עם החברים ובני המשפחה הנפלאים שלכם, ושתהיה לכם חוויה אוכל אגדי!