איך להכין בצק פריך עם בשר טחון בקלות

בצק פריך עם בשר טחון – מתכון מדהים שאסור לפספס!

כולנו מכירים את התחושה הזו כשמשהו פשוט מדבר אלינו – ריח של בצק פריך טרי, מתמזג עם עושר הבשר הטחון, בשילוב עשבי תיבול, ירקות וטעמים מקסימים. זה כמו חיבוק חם מהמאפים של סבתא, והבצק הקריספי הזה פשוט ממכר! היום אנחנו נכנסים לממלכה המושלמת של הבצק הפריך עם הבשר הטחון, ונכין מנה שמלאה בכל טוב.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 60 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 8-10 מנות

אז אם אתם מוכנים להכין פשטידה משגעת, בואו נכין את הבצק הפריך המושלם. המתכון הזה כולל כל כך הרבה מרכיבים שמזכירים ניחוחות של בית, טעמים של מסורת, ורגעים של אושר.

הרכיבים הדרושים

הגיע הזמן לצלול לתוך העולם הקסום של רכיבי הבצק והבשר! המתכון שלנו קל יחסית, אבל התוצאה בהחלט אגדי!

  • 450 גרם קמח חיטה
  • 200 גרם חמאה לא מלוחה, קרה, חתוכה לקוביות
  • 1 חלמון (אופציונלי, להוסיף עשירות ליופי)
  • 120 מ"ל מים קרים (מומלץ להוסיף טיפות לימון)
  • 600 גרם בשר טחון (יכול להיות עוף, בקר או כבש, תלוי בטעם האישי שלכם)
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כוס גזר קצוץ או מגורר
  • 2 שיני שום קצוצות
  • תיבול: מלח, פלפל, קימל, כמון לטעם
  • 1 ביצה למריחה על הבצק

ניתן להשתמש בגרסה טבעונית על ידי ההחלפה של החמאה בשמן קוקוס והבשר בטופו או בטחונים אחרים כמו שעועית שחורה גרוסה. גזר מבושל יכול לתת טוויסט מעניין למרקם.

שלבי ההכנה

ועכשיו, אחרי שהצטיידנו בכל מה שצריך, הגיע הזמן להתחיל בזויות של הכנת הבצק ובשר. אני בטוח שתסכימו שאי אפשר להתעלם מהמהות של המתכון. התחילו את התהליך הזה עם הרבה אהבה!

  1. נוסיף לקערה את הקמח והחמאה, ונעבד בידיים עד שהחמאה נמסה לתוך הקמח, מתקבל מרקם של פירורים.
  2. נכניס את החלמון והמים בהדרגה, ונמשיך ללוש עד שהבצק מתאחד ונעים למגע.
  3. נעטוף את הבצק בניילון נצמד ונשאיר במקרר למשך 30 דקות.
  4. בזמן שהבצק מתקרר, נתחיל בהכנת הבשר: נחמם שמן במחבת ונטגן את הבצל עד שנהיה שקוף.
  5. נוסיף את הבשר הטחון, ונמשיך לבשל על אש גבוהה עד שהבשר משנה צבעו.
  6. נוסיף את הגזר, שום, פטרוזיליה, ואת התיבול ונבשל עוד כמה דקות.
  7. נפתח את הבצק על משטח מקומח לעובי של 5 מ"מ.
  8. נחלק את הבצק לשניים: אחד לפשטידה והשני לכיסוי.
  9. נניח שכבת בשר במחבת, ונכסה עם הבצק (לריחוק אפשר לשקול לשדרגו עם גבינה צהובה!).
  10. נסיים עם מריחה של ביצה על הבצק, ונקשט בעזרת חורים קטנים כדי לתת לבצק לנשום.
  11. נאפה בתנור בחום של 180 מעלות במשך 40-45 דקות או עד שהבצק הזהב משגע.

שימו לב, העשייה הזו לא רק מכינה מנה טעימה, אלא גם נוצרת אינטראקציה משפחתית נהדרת ואפשר לשים מוסיקה ברקע!

תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון

ניגש לשדרג את המנה המהממת הזו! הנאה עם טעמים נוספים יכולה להיות מהנה, למשל:

  • שדרוג עם תוספת של גבינת פטה מעל הבשר בתהליך הבישול.
  • שימוש בתיבולים כמו פפריקה מעושנת או טימין ליצירת עומק טעמים.
  • ניתן להמיר את הבצק בבצק עלים לקבלת מרקם פריך במיוחד.

שאלות ותשובות

מה הכי טעים להוסיף לתוכה?
שדרגו את הבשר על ידי הוספת פטריות קצוצות, או תוספת של קוביות פטוצ'יני מבושלות – זה מוסיף מרקם וטעימות נהדרות.

האם אפשר להכין את הבצק מראש?
בהחלט! הבצק נשמר במקרר למשך שלושה ימים או ניתן להקפיא אותו עד שלושה חודשים.

האם אפשר להכין את המנה בגרסה טבעונית?
כן! פשוט החליפו את הבשר בטופו או קוטג' צמחי והשאירו את הבצק טבעוני.

איך בודקים שאתם מוכנים לאפות?
הבצק צריך להיות זהוב, פריך ומעט רך. אם הוא ממגנט לכם את העיניים, זהו סימן טוב!

איזה רוטב מתאים ליד?
רוטב יוגורט עם מעט טחינה וברוטב עגבניות פשוט עשוי לעשות פלאים!

אפשר לשמור שאריות במקרר?
בהחלט! תסגרו היטב בכלי אטום, ניתן לחמם לאכול שוב.

מה המנה המושלמת לצידן?
סלט ירוק מרענן עם רוטב לימון עשוי להרגיש כמו שידוך משמים.

כיצד נכון לחמם את הפשטידה לאחר יום שלם?
שימו בתנור בחום נמוך – זה מחזיר לפריכות המדהימה.

מתי זה טוב ביותר לאכול את הפשטידה הזו?
אני ממליץ על זה בערב שבת, כשכולם מתאספים למפגש משפחתי.

מה עושה את המנה הזו לכל כך מיוחדת?
השילוב של בצק פריך עם בשר עשיר וירקות טריים מספק אמצעי נפלא להתחבר עם האנשים האהובים שלנו.

אז מה אתם מחכים? הכינו את המתכון הזה והפיצו אותו לחברים וקרובים! האושר סוף סופם באוכל, ואנחנו כאן כדי לחלוק אותו. שתפו אותנו בחוויותיכם, כי מי לא רוצה להזמין את כולם לטעום פלח מהפשטידה המעלפת?

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
אהבתם פחמימות מורכבות? גלו את המאכלים המפתיעים!
כיצד להבין את פחמימות מורכבות ואילו מאכלים כדאי לצרוך? פחמימות מורכבות הן ממש לא אויבות של הדיאטות...
קרא עוד »
אוק 27, 2024
דיאטת 8 16: מתי רואים תוצאות אמיתיות?
```html דיאטת 8 16: מתי ובאיזה אופן רואים תוצאות? בימינו, כשחלק מהאוכלוסייה עובר לדיאטות שונות ומגוונות...
קרא עוד »
דצמ 11, 2024
בצק לפיצה ללא שמרים – טעימה מהירה וקלה לבית
בצק לפיצה ללא שמרים - המנה שתשנה את כל מה שחשבתם על פיצות! כמה פעמים אתם מתיישבים לשולחן ומרגישים...
קרא עוד »
דצמ 30, 2024