שעועית לבנה עם בשר מרוקאי שטעים לא מהעולם הזה
מתכון לשעועית לבנה עם בשר מרוקאי
נדמה שארץ ישראל מלאה במתכונים מופלאים שמנסרים בין העבר להווה, והשילוב של שעועית לבנה עם בשר מרוקאי הוא פשוט מדהים. כמו נבל קסום, הוא מלווה אותנו לאורך השנים, ומזכיר לנו מסיבות משפחתיות, ריחות מבשלים וניחוחות של טעמים שמרכיבים זיכרונות יקרים. תארו לעצמכם איך אתם יושבים עם יקיריכם מסביב לשולחן, והקדרה היפה רוצה לשתף את כולם בסיפור שלה. כי מה יותר טוב מלהתענג על מנה למופת, שמרקחה היא תוצאה של מסורת ועשייה במטבח, מאהב ועבודה קשה. אז בואו נצלול לעולם המופלא של השעועית הלבנה הזו, נלמד איך להכין אותה כמו סבתא, ונגרום לכולם ללקק את האצבעות!
זמן הכנה ורמת קושי
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 2 שעות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את השעועית הלבנה עם בשר מרוקאי, נצטרך מגוון של מרכיבים מדהימים שיהפכו אותה למושלמת!
- 500 גרם שעועית לבנה, שהושרה בלילה במים
- 500 גרם בשר בקר (צוואר או שפונדרה), חתוך לקוביות
- 2 בצלים קצוצים דק
- 4 שיני שום, כתושות
- 2 גזר קלוף וחתוך לטבעות
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 1 כף כמון
- 1/2 כפית קינמון
- 1/4 כפית חרדל מגורד
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 ליטר מים
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה (לקישוט)
באופן אישי, אני אוהב לשדרג עם כמה תוספות שאפשר לשלב, וברשותכם, אני אחשוף את הסודות שלי בהמשך. ברגע שתתווספו כל הטעמים הללו לתוך הסיר, תרגישו שהבית שלכם מתמלא בניחוחות מעלפים!
שלבי ההכנה
שלבי ההכנה
- במחבת גדולה, מחממים את שמן הזית על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא רך ושקוף.
- מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עוד דקה, עד שהשום מתחיל להתרכך.
- מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים כל צד של הבשר עד להזהבה.
- לאחר שהבשר הזהיב, מוסיפים את הגזר וחוזרים לטגן כ-5 דקות נוספות.
- מוסיפים את הפפריקה, הכמון והקינמון, ומערבבים היטב.
- לאחר שכל התבלינים מתקשרים עם הבשר, מוסיפים את השעועית המושרית והמים.
- מתבלים במלח ופלפל, מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים את הלהבה ומבשלים על חום נמוך למשך כשעה-שעתיים, עד שהבשר רך והשיניים שלכם ימצאו אותו נימוח בפה.
- נכון, אם הייתם מבקשים עוד בזמן הבישול, תוספת של פטרוזיליה קצוצה תהיה משגעת!
תוספות ושדרוגים
רבים תוהים האם ניתן לשדרג את המנה המופלאה הזאת? ובכן, התשובה היא בהחלט כן! אפשר להוסיף לתוספות כביש או מיני ירקות קיץ, כמו קישואים או פטריות. לסינטה או עוף חיים יכולים לתת למנה טוויסט מעניין. אם רוצים לשדרג את המנה הבריאה, אפשר להוסיף עדשים, ולגרום למנה להיות עשירה ומרעננת. ככה בעוד חצי שנה, כאשר תחפשו מתכונים לאירוח, כבר יהיה לכם מה להציע.
שאלות ותשובות
מה הסוד של בישול בשר רך?
מבושל לאט, בשינויים קטנים ומקצועיים לשמן עוזר להוציא מהבשר את הסוכרים והשומנים. המים והבישול הייחודי יגרמו לו להיות נימוח כמו חמאה על הלשון.
האם ניתן להכין את המתכון הזה עם בשר עוף?
כן! ניתן להשתמש בחזה או בירך, אך יש לשים לב לא לבשל יותר מדי, על מנת לא לייבש את העוף.
אפשר להכין את השעועית במתכון הזה בסיר לחץ?
נכון, פנה ל 30 דקות בישול בלבד ואפילו אפשר לשתף את התוצאה עם חברים.
אילו ירקות נוספים אפשר להשתמש כדי לאלתר את המתכון?
אפשר לשים קישואים, תפו”א ובצל ירוק – כל ירק מאושש שכבש את הלב שלכם.
מה לעשות אם השעועית קשה אחרי כל כך הרבה זמן בישול?
יש לבדוק האם היא הושרה במים מספיק זמן לפני הבישול. אם לא, זה עלול לגרום לקושי בהכנה.
האם ניתן להקפיא את המנה?
בהחלט! בשר ושעועית קופאים היטב. חשוב לעטוף נאמנה לפני ההקפאה.
מהי הדרך המומלצת להגשה?
לצקת על אורז עם פטרוזיליה קצוצה מעל זו הדרך המושלמת להעניק קונטרה של טעמים.
האם אפשר לשים תבלינים שונים?
כמובן! תרגישו חופשי לחקור תוספות התבלינים המפוארות שלכם. אולי גם מישהו יפתיע אתכם במתכון על בעבודתכם.
מהו הזמן המושלם לאכול את המנה?
כל שעה, אבל מנה הזו משגעת במיוחד כשחוזרים הביתה בערב. היא כוללת חום ואהבה.
האם המתכון מתאים לדיאטה?
אם מתעלמים מהבשר ומקפיצים את כמות הירקות, אפשר להפוך את המתכון לחביב ודל פחמימות!
אני ממליץ בחום לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות שלכם. שתפו אותו עם חברים, משפחה או אפילו עם השכן שעדיין לא גילה את הסוד של השעועית הלבנה. מי יודע, אולי תיהנו ממנו במיוחד לשבת עם אורחים טובים?