קציצות כרובית עם בשר טחון שיתפסו לכם את החיך

קציצות כרובית עם בשר טחון: המתכון המושלם!

אין כמו קציצות כרובית עם בשר טחון כדי להחזיר אותנו לילדות, למטבח של סבתא. אז איך אנחנו מבשלים קציצות כאלה, שלא תשכחו אותן גם אחרי המנה הראשונה? נסו לדמיין את הכרובית המתרככת, משלבת את הטעמים עם הבשר הטחון והמוסיפה לארוחה שלכם נגיעה של קסם ומלכות. זה לא מתכון של סבתא – זה מתכון אגדי של הבשלה שלנו!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: כ-30 דקות
  • זמן בישול: כ-30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הקציצות המדהימות הללו, נזדקק לרשימה מסוימת של רכיבים. אבל אל תדאגו, כל מה שצריך נמצא במטבח שלכם! כולם מדברים על מתכון מהסוג הזה ועל כמה שהוא מרענן, כך שאתם לא יכולים לפספס אותו.

  • 1 ראש כרובית בינוני (כ-500 גרם)
  • 500 גרם בשר טחון (אפשר לבחור בין בקר, עוף או טופו לגרסה טבעונית)
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית כמון
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם

רכיבים חלופיים

אם יש לכם חיבה לטעימים אחרים או שאתם מעדיפים גרסה בריאה יותר, הנה כמה רעיונות!

  • במקום בשר טחון, אפשר להשתמש בטופו או חלבון צמחי אחר
  • אפשר להוסיף ירקות קצוצים כמו גזר או קישואים לתוספת צבע וטעם
  • לגרסה דלת פחמימות, ניתן להשתמש בפירורי באיכות גבוהה או בכל תחליף דל פחמימות אחר

שלבי ההכנה

כאן מתחילה היצירה! הגיע הזמן להתחיל להכין את הקציצות המושלמות. כל שלב הוא חלק מהקסם!

  1. בחושניות מאוד, חותכים את הכרובית לחתיכות קטנות ומבשלים במים רותחים במשך 10 דקות עד שהיא מתרככת.
  2. מסננים את הכרובית ומעבירים למעבד מזון כדי לטחון אותה עד לתערובת חלקה.
  3. מעבירים את הכרובית הממולאת לקערה גדולה ומוסיפים את הבשר הטחון, הבצל הקצוץ, הביצים, פירורי הלחם, פטרוזיליה, כמון, מלח ופלפל.
  4. מעבדים את התערובת ביד עד שהכל מתאחד היטב.
  5. יוצרים קציצות בגודל של כדור פינג פונג.
  6. מחממים את שמן הזית במחבת על חום בינוני.
  7. מטגנים את הקציצות 4-5 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות ומשגעות.
  8. מעבירים את הקציצות המוכנות לצלחת עם נייר סופג לספיגת השמן העודף.
  9. מגישים עם טחינה או יוגורט על הצד, שימו לב שהן לא נמסות בפה!

תוספות או שדרוגים אפשריים

כשהקציצות מוכנות, אפשר לנצח את המנה הזאת בעזרת טוויסטים קטנים. הוסיפו קצת תבלינים חריפים אם אתם אוהבים פיקנטי! שדרגו עם תוספות של טחינה טהורה, שקשוקה או אפילו רוטב עגבניות, ליהנות מיין! ואם אתם כבר כאן, למה לא לשדרג עם קצת גבינת פטה מפוררת מעל?

שאלות ותשובות

איך יודעים שהקציצות מוכנות? ברגע שהן מזהיבות ופריכות מבחוץ, אפשר להרגיש בביטחון שהן מוכנות להגיש.

האם אפשר להכין קציצות כרובית מראש? בהחלט! אפשר להכין ולשמור במקרר עד 24 שעות ולהיות מוכן להרוס עם טעם!

מה אם רוצה קציצות יותר בריאות? אפשר להקטין את כמות השמן ולבחור בבשר רזה יותר.

האם ניתן לאפות את הקציצות? כן! פשוט שימו את הקציצות על תבנית עם נייר אפייה ואפו בחום של 190 מעלות במשך 20-25 דקות.

האם אפשר להקפיא את הקציצות? כן! ניתן להקפיא ולהפשיר לפי הצורך.

ואם אני מערבב כמה סוגי בשר? בהחלט! זה יכול לתת לקציצות טעם חדש לגמרי ויהפוך אותן לממכר.

מה כדאי להגיש עם הקציצות? סלטים מרעננים, צ'יפס או כל תוספת שאתם אוהבים.

כמה זמן כדאי לבשל את הקציצות במים לפני הטיגון? כדאי לבשל 10 דקות על מנת שהן יתרככו.

האם יש אפשרות לגרסה טבעונית לחלוטין? כן! פשוט מורים את הבשר בטופו או חלבון צמחי אחר ואפשר לוותר על הביצים.

למה כדאי להכין את המתכון הזה? כי מדובר במנה מדהימה, ממכרת וכל כך טעימה ששווה להעביר הלאה לחברים!

לסיום, כשאתם מכינים את הקציצות המופלאות הללו, אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות. אתם לא יודעים איזו טרנספורמציה יוכלו לעבור על ידי סעודה קטנה! בריאות ואושר לכולם!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
עוקץ דבורה: כך תוציאו אותו בקלות וביעילות
```html עוקץ דבורה: איך להוציא אותו כמו מקצוען? מישהו פעם אמר שהשנה של דבורים זה רק עוד יום במשרד? תחשבו...
קרא עוד »
דצמ 15, 2024
גלה את הערך התזונתי של שוקולד מריר 90%
```html שוקולד מריר 90 אחוז: סודות ערך התזונה שהפתיעו אותנו אם יש דבר אחד שכולנו אוהבים, זה שוקולד. אבל האם...
קרא עוד »
דצמ 16, 2024
עוגת סולת של פעם שהטריפה את הסבתות!
עוגת סולת של פעם ישנם מתכונים שמחזירים אותנו אחורה בזמן, למטבח של סבתא, לימים בהם החום של הקיץ היה...
קרא עוד »
דצמ 18, 2024
נגישות