קציצות ברוקולי טבעוניות שיעשו לכם חשק לעוד
איך הכנת קציצות ברוקולי טבעוניות תהפוך את הארוחה שלכם למדהימה!
כשהשמש זורחת, והרוח מנשבת, זה הזמן המושלם למשהו בריא, טעים וממש צבעוני! לא מרגישים כאן אווירה מיוחדת? המחשבה על קציצות ברוקולי טבעוניות, עם תיבול המבריק שלהן, עושה לי חיוך. אם גם אתם חובבי עושר הטעמים ומעדיפים לשמור על בריאותכם, מתכון זה במיוחד בשבילכם! קציצות ברוקולי שהן לא רק טעימות בטירוף, אלא גם משגעות מבחינה ויזואלית. במסיבת ערב, בכל ארוחה משפחתית או סתם כי זה יום שני, אתם פשוט חייבים לנסות את המתכון הזה. בואו נצא לדרך!
Z זמן הכנת המתכון: 45 דקות | רמת קושי: קלה | מנות: 4-6
- הכנה: 20 דקות
- בישול: 25 דקות
- מספיק ל-4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
באמת שאין צורך להתבלבל. כל מה שצריך להשיג הוא רשימה פשוטה מאוד, אבל לא על זה אנחנו מדברים. אז בואו נצלול לעולם המוקסם של הקציצות!
- 300 גרם ברוקולי טרי (או חצי שקית קפואה)
- 1 בצל קטן קצוץ
- 2 שיני שום כתושות
- 50 גרם קמח חומס (או קמח תפו”ת)
- 50 גרם פנקו (או קמח רגיל)
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית קימל (או תיבול עוף, למי שאוהב)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות מים
שלבי ההכנה
מכירים את הרגע הזה, כשיש ריח נפלא באוויר? בהחלט כן, לא פלא שהרגעים האלה מוקדשים להכנה. אז בואו פשוט נתחיל!
- שמים את הברוקולי בסיר עם מים רותחים במשך 5-7 דקות עד שהם מתרככים.
- מסננים את הברוקולי ומעבירים לקערה גדולה.
- מוסיפים את הבצל והשום הקצוצים ומערבבים יחד.
- מוסיפים את קמח החומס, הפנקו, תיבול ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת.
- יוצרים מהתערובת קציצות בגודל הרצוי.
- מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את הקציצות במשך 3-4 דקות מכל צד, עד שהן זהובות.
- מניחים את הקציצות על נייר סופג כדי להסיר עודפי שמן.
- מניחים את הקציצות המוכנות על צלחת, ומוכנים להגיש!
מחשבות נוספות על המרכיבים
למי שבוחר להיות טבעוני או שיש לו רגישות לגלוטן, אפשר להמיר את קמח החומס והפנקו בקמח תפו”ת בלבד. זה יעשה את הקציצות למעט יותר עשירות ונימוחות. ברוקולי יכול להיות תחליף בעזרת קישוא או חציל, אז אל תהססו לשחק עם המרכיבים!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם אתם רוצים להוסיף עוד טוויסט למתכון שלכם, כשהקציצות עדיין חמות, ניתן להוסיף מעליהן טחינה מעולה, שצליליה נשמיעים כיכרית נימוחה כל כך! וגם, אפשר להגיש אותן על מצע של סלט ירוק מרענן עם עגבניות שרי ורוטב לימון-תיבול. למי שאוהב חריף, אל תשכחו לחתוך פלפל חריף דק ולהוסיף למילוי הקציצות.
שאלות ותשובות
מה היתרון של קמח חומס בקציצות?
קמח חומס הוא תחליף מעולה לקמח רגיל, והוא מכיל הרבה חלבון, מה שעושה את הקציצות לבריאות יותר ובנוסף נותן להם טעם אגדי!
האם ברוקולי קפוא הוא בחירה טובה?
בהחלט! ברוקולי קפוא שומר על ערכיו התזונתיים ואפשר להשתמש בו בקלות במתכון זה.
האם הקציצות אפשר לאכול קר?
ובכן, כן! הן טעימות גם בטמפרטורת החדר. אפשר אפילו לשים אותן בסנדוויץ' עם טחינה וסלט.
כמה זמן אפשר לשמור את הקציצות במקרר?
אפשר לשמור במקרר עד 3 ימים, אבל מהנסיון שלי, הן נגמרות די מהר!
האם אפשר להקפיא את הקציצות?
בהחלט! ניתן להקפיא לאחר הטיגון, ומחממים אותן שוב לפני ההגשה.
מה אפשר להוסיף לתערובת הקציצות?
מומלץ להוסיף גבינת טופו מוחשת, שמוסיפה טעם מוקפץ וכל כך נעים!
האם יהיו קציצות אווריריות?
אכן, קמח החומס והפנקו עוזרים ליצירת מרקם נימוח ואוורירי.
מה אפשר לשים בצד כדי להשלים את המנה?
כדאי להגיש יחד עם תפוחי אדמה בתנור או פירה קלאסי. טעים ומשגע!
איך יודעים שקציצות מוכנות?
הן צריכות להיות זהובות בגוון היפה שלהן, ומדיום נימוחות – לא רכות מדי ולא קשות מדי.
האם זה מתכון מסובך למתחילים?
בשום פנים ואופן! המתכון קל, נגיש ומהנה, גם למי שאין לו ניסיון בבישול.
אלה היו כל הטיפים וההמלצות להכנת קציצות הברוקולי המדהימות! היזכרו לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם, ולהזמין אותם לנסות את זה בעצמם. ארוחה בריאה, צבעונית ומלאה בטעמים, אז קדימה – בישולים מהנים!