קציצות בקר עם אפונה ברוטב אדום שאסור לפספס

קציצות בקר עם אפונה ברוטב אדום

שום דבר לא משתווה לרגע הזה בו אתם פותחים את דלת המטבח ונודף ריח מדהים שגורם לכם להזכר בבית של סבתא. אם אתם אוהבים אוכל ביתי אבל ברמה קצת יותר גבוהה, הגעתם למקום הנכון. קציצות בקר עם אפונה ברוטב אדום הן כאלה שמותירות טעם של עוד. המנה הזו היא פשוט מדהימה, ממכרת ואפשר לומר שהיא חווית טעמים שמשגעת את החושים ונוגעת בלב. כל ביס הוא אגדי ומסביר למה זה אוכל שלא יוצא מהאופנה בעשרות השנים האחרונות.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 45 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 4-5 מנות

אז רגע לפני שאנחנו מתחילים, כדאי להבין מדוע מדובר במתכון שברור מאליו. קציצות בקר מציעות שילוב נפלא של טעמים, כשהן שטות ברוטב אדום עשיר שסוחף את כל החושים. בארוחה הזו, מתערבבות אפונה מתוקה ומרכיבים נוספים שמהם יוצאת חוויה קולינרית מעלפת שאין לה תחליף.

הרכיבים הדרושים

  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 1 כוס אפונה (טריה או קפואה)
  • 1 בצל קטן קצוץ דק
  • 1 גזר מגורר
  • 2 שיניים שום כתושות
  • ½ כוס פירורי לחם
  • 1 ביצה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • ½ כפית כמון טחון
  • 1 כוס רוטב עגבניות
  • ½ כוס מים
  • 2 כפות שמן זית
  • פטרוזיליה קצוצה לקישוט

כמובן שעבור כל אחד שיש לו העדפות תזונתיות שונות, אפשר לשדרג את המתכון הזה. ניתן להכין קציצות מגרסה טבעונית על בסיס טופו או כל קטנייה לפי השראה, גם רוטב העגבניות יכול לקבל טוויסט של טעמים כמו פפריקה חריפה או עשבי תיבול.

שלבי ההכנה

  • בוחרים קערה ומניחים בתוכה את הבשר הטחון, הבצל הקצוץ, הגזר המגורר, השום הכתוש, פירורי הלחם והביצה.
  • מתבלים במלח, פלפל וכמון ולשים היטב עד שהתערובת מתאחדת.
  • בעזרת הידיים, יוצרים קציצות בגודל בינוני ומניחים אותן על מגש.
  • מחממים שמן זית בסיר גדול על חום בינוני.
  • מניחים את הקציצות בסיר ומשחימים מכל הצדדים.
  • מוסיפים את רוטב העגבניות ואת המים. מבשלים על חום נמוך במשך 30 דקות.
  • כשהקציצות כמעט מוכנות, מוסיפים את האפונה ומבשלים עוד 10 דקות נוספות.
  • מגישים עם פטרוזיליה קצוצה מעל.

לתשומת לבכם, אתם יכולים להגיש את הקציצות עם אורז לבן או עם פוקצ'ה טרייה, פשוט בשביל שגם המנה תהיה מושלמת וגם הסיפוק יוגדל עוד יותר.

תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון

לאור המומנט המיוחד שאנו יוצרים כאן, יש כמה תוספות שאתם יכולים לשקול:

  • אפשר להוסיף לתערובת הקציצות גם קישואים מגורדים או פלפל ירוק לקצת קרנצ'יות.
  • יש הנוהגים להכניס לתוך הקציצות גבינת פטה כך שיתקבל טוויסט מדהים של טעם.
  • סחוג או רוטב חריף למי שאוהב את זה ברמה גבוהה.
  • תוספת של חומוס מימחימום לשדרוג ערך קלורי ללא גלוטן לסגנון הבריאותי הזה.

שאלות ותשובות

  • האם אפשר להכין את הקציצות מראש? בהחלט! פשוט הכינו וצרו קציצות וכשהן מוכנות, הכניסו למקפיא. תוכלו לבשל אותן מאוחר יותר על פי הצורך.
  • איזה רוטב אפשר לשים עם הקציצות? רוטב פסטה או רוטב פיקנטי יכולים להוסיף מעודינות אחרת של טעמים.
  • איך יודעים שהקציצות מוכנות? בדרך כלל, אם הן מרגישות נימוחות ומבושלות בדרך שגם קיסם יוצא נקי.
  • יש אפשרות להפוך את הקציצות לבלי גלוטן? כמובן! פשוט החסירו את פירורי הלחם והשתמשו בקמח תפו”א.
  • אילו ירקות נוספים מתאימים לבישול עם הקציצות? קישואים, גזר, ופטריות הם בחירות מצוינות לשדרוג מנה.
  • מה לעשות אם נשארת רוטב? הרוטב טעים גם כתיבול לפסטה או כבושם סלט.
  • איך ניתן לשדרג את הטעם של הקציצות? תוספת של עשבי תיבול טריים כמו טימין או רוזמרין יכולה מאוד לשדרג.
  • האם ניתן להמיר את הבשר לבשר עוף? בהחלט, זה יכול לעבוד מצוין ולתת טעמה של סגנון מחודש.
  • אפשר להכין את המתכון ללא קציצות? כן, פשוט עושה את הרוטב ומבשל את האפונה בנפרד ליצירת תוספת טעימה.
  • האם ניתן לשמור את הקציצות במקרר? כן, הן יכולות לשמור יומיים במקרר ומומלץ לחמם אותן מחדש.

אני ממליץ לכם לחלוק את המתכון המיוחד הזה עם חברים, משפחה ואף מבקשים שיכינו את זה בעצמם. זה מוקד של טעמים שידליק אתכם ואת כל הסובבים אתכם. ובאמת, ללקק את האצבעות!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
כמה זמן החלמה מניתוח אפנדציט? כל המידע כאן!
```html כמה זמן לוקח להחלים מניתוח אפנדציט? ביצוע ניתוח אפנדציט הוא אחד מההליכים הנפוצים ביותר ברחבי...
קרא עוד »
ינו 17, 2025
גילוי מרעיש: מה הסיבה לנשירת שיער אצל נשים?
```html מה הסיבה לנשירת שיער אצל נשים? נשירת שיער היא בעיה שמטרידה נשים רבות בכל הגילאים. למעשה, לפי...
קרא עוד »
פבר 19, 2025
שמן קיק לשיער: המדריך המלא לשימוש נכון
```html שמן קיק לשיער: איך לשים אותו כמו מקצוען? שמן קיק הוא אחד מהמרכיבים המופלאים שנמצאים בטבע, והוא...
קרא עוד »
פבר 01, 2025
נגישות