קל להכין אנטריקוט דק דק שלא תפסיקו לאכול
מתכון מדהים לאנטריקוט דק דק
כולנו יודעים שהבשר יודע לפתות אותנו. כשמדובר באנטריקוט, אנחנו מתכוונים לרצינות – מדובר על רכיב טעים, עסיסי ואפילו מענג. לדמיין את טעמיו הנפלאים, את הרכות והנימוחות שהוא מציע, זה יותר ממספיק כדי לגרום לנו לרצות להכין אותו בכל הזדמנות. רובנו מכירים את הגרסה השמנמנה והעסיסית, אך הפעם נציג גרסה דקה אך משגעת של אנטריקוט, כזו שתגרום לכל אחד ממכם ללקק את האצבעות. אם אתם רוצים לדעת איך להכין את המנה הזו בצורה הכי מושלמת שיש, אתם נמצאים במקום הנכון!
זמן הכנה, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנתחיל, חשוב להבין ששום מתכון לא לוקח את המקום הראוי לו בלי ידע על המרכיבים. הנה מה שאנחנו צריכים כדי לייצר את המנה הזו:
- ½ ק"ג אנטריקוט, פרוס דק דק
- 3 כפות שמן זית
- 2 שיני שום, כתושות
- 2 כפות רוטב סויה
- ½ כפית מלח
- ½ כפית כוסברה טחונה
- ¼ כפית פלפל שחור
- רבע כוס כוסברה קצוצה (אופציונלי)
- רבע כוס בצל ירוק קצוץ (אופציונלי)
אם אתם מנסים להיות בריאים, אפשר לשחק עם חלק מהמרכיבים. אפשר להשתמש בשמן אבוקדו במקום שמן זית, רוטב סויה דל נתרן או להוסיף ירקות כמו פטריות לוגה, במהירות סופר-מהירה!
שלבי ההכנה
עכשיו הגיע הזמן להוציא את השף שבכם לעניינים. זה מתכון קל, אבל התוצאה היא מעלפת!
- בקערה גדולה, מערבבים את השום הכתוש עם שמן הזית, רוטב הסויה, מלח, כוסברה טחונה ופלפל שחור.
- מוסיפים את פרוסות האנטריקוט לקערה ומעסים היטב בכל התערובת. חשוב שהבשר יהיה צבוע בתיבול הזה!
- מניחים את הבשר במקרר למשך 15 דקות. זה הזמן המושלם לשאול את עצמכם מה להכין בצד.
- מחממים מחבת על חום גבוה עם מעט שמן זית ומניחים את הפרוסות במרכז.
- מטגנים כל צד למשך 1-2 דקות עד שהבשר משחים ומקבל צבע מדהים. אל תשכחו שהבשר דק, אז אל תבזבזו זמן רב מדי!
- מוציאים את הבשר מהמחבת ומניחים אותו על צלחת.
- אפשר לקשט עם כוסברה קצוצה ובצל ירוק, אם מעוניינים.
- מגישים חם לצד סלט ירוק, מוחיטו או פירה – תבחרו מה שאתם רוצים, זה טעים בכל מצב!
אפשרויות שדרוג!
מה! אתם חושבים שאי אפשר לשדרג אותו? טעות! ניתן להוסיף אליו סלט עגבניות מרענן, עם בצל ועשבי תיבול, שייק חושני של אבוקדו ואפילו פירות. אתם יכולים אפילו להכין טאקוס ולמלא בהם את הבשר המושלם עם כמה תוספות נועזות.
שאלות ותשובות
מה ניתן לשים במקום רוטב סויה?
אפשר לשים רוטב טריאקי או אפילו לנסות רטבים טבעוניים דומים.
האם אפשר להכין את המתכון על גריל?
בוודאי! גריל מוסיף טעמים מדהימים שישפרו את המנה פלאים.
כמה זמן שומר הבשר במקרר?
הבשר יכול להחזיק במקרר כ-2-3 ימים. אם אתם רוצים לשמור עליו יותר זמן, אפשר להקפיא אותו.
האם ניתן להכין את המתכון עם סוגי בשר אחרים?
בהחלט! אפשר להשתמש בנתחי עוף דקים, טחון בקר או אפילו טופו.
למה חשוב להשתמש בבשר דק?
הבשר הדק מקצר את זמן הבישול ומשאיר את המנה עסיסית ורכה.
מה ניתן להוסיף למתכון?
נוכל לשדרגו עם בצל מטוגן, פפריקה חריפה, אגסים קלויים או פירות יבשים.
האם ניתן להכין את המנה מראש?
מומלץ להכין את הבשר לפני ההגשה, כדי לשמור על עסיסיותו.
איך ניתן לדעת שהבשר מוכן?
הבשר מוכרח להיות כהה ועם צבע אדמדם. אל תהססו לטעום!
אפשר לחמם את הבשר שוב אחרי הבישול?
כמובן, אך תהליך החימום עלול לייבש אותו. מומלץ להפחית את החום ולהשתדל לשמור על העסיסיות.
מה הולך הכי טוב עם האנטריקוט הדק?
סלט רענן, פירה או חלה. ואם יש לכם ברביקיו – אל תשכחו למנגל אותו!
המתכון הזה לא רק מדהים, אלא גם מאפשר לשדרג את ארוחת ערב שלכם בקלות ובמהירות. שתפו את המתכון הזה עם החברים שלכם בפייסבוק או באינסטגרם, כי במחוזות שלנו, אוכל תמיד מדבר לכולם!