פשטידת ברוקולי טבעונית עם טחינה שתשגע אתכם

פשטידת ברוקולי טבעונית עם טחינה

בואו רגע לדמיין את הרגע שבו אתם מתיישבים לארוחה משפחתית והברוקולי שלכם תופס את מרכז השולחן. בדיוק כך, פשטידת ברוקולי טבעונית עם טחינה שלנו תגנוב את ההצגה. מדובר במנה פשוטה, אך המהדרין ישימו לב לכך שהריחות ושילוב הטעמים פשוט מהממים, ממכרים ובעיקר…נמסים בפה!

זמן הכנת המתכון: 45 דקות. רמת קושי: קלה. למנות: 6-8 אנשים.

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מנות: 6-8 אנשים

שיהיה ברור, פשטידת הברוקולי שאנחנו מכינים כאן היא לא סתם עוד פשטידה. מדובר במנה גבוהה, רכה, הו! כמה שהיא טעימה. ברוקולי בריא ומשגע, שמוכנס לתהליך הכנה פשוט מאוד שמיועד לכל אחד ואחת מכם. יחד עם הטחינה, אנחנו מייצרים כאן פשטידה שגם מי שאינו טבעוני יתמלא בפליאה מכמה שהיא אגדי!

הרכיבים הדרושים

במאכל הזה, הפשטידה שלנו מתהדרת בכמה רכיבים עיקריים ומרעננים, כל אחד מהם תורם לא רק לטעם, אלא גם לבריאות שלכם.

  • 1 כרובית גדולה (או 500 גרם ברוקולי קצוץ)
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • 1/2 כוס קמח חומוס (או קמח אחר לפי בחירתכם)
  • 2 כפות שמן זית
  • תיבול: מלח, פלפל שחור, כמון, אורגנו (לפי הטעם)
  • מים – במידת הצורך

בואו נדבר על כמה רכיבים חלופיים! אם אתם רוצים להפוך את הפשטידה ליותר עשירה, תוכלו להוסיף כוס תפו”א מבושל ומעוך. יש לכם עיניים לחיים בריאים? תשתמשו בקמח שקדים במקום קמח חומוס!

שלבי ההכנה

1. מבשלים את הברוקולי או הכרובית במים רותחים למשך כ-5 דקות עד שלהם רך.
2. מסננים את הברוקולי ומניחים להתקרר.
3. מחממים מעט שמן זית במחבת ומשחים את הבצל הקצוץ.
4. מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים עוד דקה.
5. מעבירים לקערה יחד עם הברוקולי המבושל.
6. מוסיפים את הטחינה, קמח החומוס והתבלינים ומערבבים היטב.
7. אם התערובת יוצאת יבששה מדי, מוסיפים מעט מים עד שהתערובת מתאימה למריחה.
8. מעבירים לתבנית משומנת היטב.
9. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס למשך 25-30 דקות או עד שהפשטידה מזהיבה.

לאחר שהפשטידה יוצאת מהתנור, תנו לה להתקרר כמה דקות, ואחר כך תוכלו לחתוך לקוביות ולהגיש. אני ממליץ לערום על תבשיל עם רוטב רוזה מעולה, הוא ישדרג את הכל! ואל תשכחו, הנגיעה האחרונה של מעלף: חצי קוביית גבינת טופו על כל תבנית, המוח המדהים ביותר שיכול להיות בעולם הטבעוני!

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם אתם שואלים את עצמכם – מה אפשר לשדרג? הרשו לי להסביר. יש אנשים שמוסיפים תבלינים שונים לפשטידה, כמו גבינת פרמזן טבעונית או שיני שום קצוצות לאור השחום. פסטו זעפרן מכל הסוגים יוסיף טעמים אגיים! ואתם יכולים לשלב גם ירקות קצוצים, כמו גזר, אז השמים הם הגבול.

שאלות ותשובות

מה אפשר לעשות אם אין קמח חומוס?
יש אפשרות להשתמש בקמח קבוע או קמח תפו”א, אבל קמח חומוס מוסיף טעם עשיר ומועיל!

כמה זמן ניתן לשמור את הפשטידה במקרר?
הפשטידה נשארת טרייה למשך 3-4 ימים. תוכלו גם להקפיא אותה למקרים לא מתוכננים.

האם אפשר לשלב את הפשטידה בסלט?
בוודאי! פשטידת הברוקולי שלנו בשלוב עם סלסת עגבניות טריות תעשה פלאים.

כיצד אפשר לחמם את הפשטידה?
חזרה בתנור או במיקרוגל עד שהפשטידה חמה. יש שממליצים לחמם על מחבת כדי לשמור על הקריספיות.

האם יש לנו אפשרות לשדרג את הקטניות?
אכן, ניתן להוסיף גרגרי חומוס מבושלים או עדשים מבושלות לקבלת טקסטורה משגעת!

מה אפשר להגיש עם הפשטידה?
אפשר להגיש סלסה עם עגבניות, גרגרי פול או יוגורט עם לימון על פני המנה.

האם ניתן להכין את הפשטידה ללא שמן?
בוודאי, אפשר להשתמש בגרסה של שמן קוקוס או פשוט לא להשתמש בשמן בכלל.

האם ניתן לשמור פשטידה קפואה?
כמובן! לאחר ההכנה, ניתן להקפיא פשטידה באמצע קירור מכוסה בניילון נצמד.

האם אפשר להכין פשטידה עם ירקות אחרים?
בהחלט! ניתן להשתמש בסלק, גזר או קישואים ובכך להפוך את המנה ליותר צבעונית ומעניינת.

האם יש איזו גרסה של פשטידה לא טבעונית?
קל לשדרג את פשטידת הברוקולי שלנו עם ביצים במקום טחינה וליצור גרסה שונה לגמרי.

אז לסיום, מה היתרון של פשטידת הברוקולי העשירה והנפלאה הזו? טעימה נפלאה ואפשרות לשדרוגים אינסופיים! אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים וברשתות החברתיות כדי להעצים עוד אנשים.

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
ניתוח מול טיפול לא פולשני – מה באמת כדאי?
האם אי פעם חשבתם להשקיע מעט יותר באף שלכם? כמו שידוע, האף הוא מרכז הפנים שאחרי הכל, ובחברה שלנו, לעיתים...
קרא עוד »
דצמ 12, 2024
טעם רע בפה? גלה את הסיבות והפתרונות המפתיעים!
מה עושה את הטעם הרע בפה שלנו - ומה אפשר לעשות בקשר לזה? אם מתחשק לכם לחטוף משהו ולא עשיתם זאת לאחרונה,...
קרא עוד »
אוק 29, 2024
הליכון ביתי מומלץ: הדרך ליותר פעילות בבית
```html ההליכון הביתי שכולם מדברים עליו: איך לבחור נכון? בעידן המודרני, בו חיי היומיום רוויים בלחצים...
קרא עוד »
נוב 22, 2024