פחזניות שתמיד מצליחות הסוד להצלחה מושלמת
פחזניות שתמיד מצליחות
האם אי פעם קרה לכם שכשהכנתם מתכון, התוצאה ברחה לכם לדרך הלא נכונה? אתם יודעים, כמו קצפת שיצאה יותר כמו מרנג? קיצור, לפעמים כל מה שצריך זה לקצת יותר אומץ, טכניקה מדויקת – וכמובן מתכון מנצח. והיום, אנחנו הולכים לדבר על פחזניות מדהימות שמתמחות בללכת מ-0 ל-10 תוך שניות, כל כך טובות עד שתרצו ללקק את האצבעות! רוצים ללמוד איך להכין אותן? רק המשיכו לקרוא!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי, ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן אפייה: 25 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 12-15 פחזניות
הרכיבים הדרושים
לפני שנתקדם לשלב ההכנה, בואו נדבר על המרכיבים. המתכון הזה משלב כמה רכיבים פשוטים, וגם אפשר לשדרגו בקלות. מהנסיון שלי להכנת פחזניות במשך שנים, כאן תמצאו את כל מה שאתם צריכים לעשות את הקסם!
- 120 מ"ל מים
- 100 ג' חמאה
- 1/2 כפית מלח
- 150 ג' קמח כל מטרה
- 4 ביצים בינוניות
- 2 כפות סוכר (לגרסה מתוקה)
- חצי כפית תמצית וניל (אופציונלי)
מרכיבים חלופיים
אם אתם רגישים לגלוטן, אפשר להשתמש בקמח תפו”ח או בקמח ללא גלוטן. בקשר לסוכר, אתם יכולים לבחור בסוכר קוקוס או סוכר דמררה – השינויים הללו לא יפגעו בטעם הסופי.
שלבי ההכנה
עכשיו, אחרי שפרסנו את כל הרכיבים, הגיע הזמן להיכנס למטבח ולהתחיל בהכנה! שימו לב שחשוב לדייק בשלב ההכנה כדי להוציא פחזניות אווריריות ומעלפות שיתמוססו בפה.
- מחממים סיר עם המים, חמאה ומלח על להבה בינונית.
- כשהמים רותחים, מוסיפים את הקמח בבת אחת ולשים היטב עד שהקמח סופג את הנוזלים.
- מבשלים את התערובת כ-2 דקות, עד שהתערובת מתייבשת מעט.
- מעבירים לקערה וממתינים שיתקרר למספר דקות.
- בעזרת mixer, מוסיפים ביצה אחרי ביצה, עד שהתערובת סופגת את כולן והופכת לאחידה.
- תשקול או תערז את התערובת לעבודה, עד שתשיגו מרקם חלק.
- אם רוצים, תוכלו להוסיף תמצית וניל בשלב הזה ולערבב.
- בעזרת כפית או שקית קונדיטוריה, מנסים ליצור פחזניות בגודל אחיד על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים בחום של 200 מעלות צלזיוס, במשך 25 דקות.
- ממתינים עד שהתבנית מתקררת וממלאים במילוי הרצוי – ריבה, שמנת, או מה שאתם אוהבים.
שדרוגים ותוספות אפשריות
אם אתם רוצים לקחת את הפחזניות למקום חדש, מה דעתכם לנסות להוסיף לתוך התערובת שוקולד מריר קצוץ? ההפתעה מדהימה! אפשר גם למלאן בקרם פטיסייר או קרם מסקרפונה, והן ייהפכו למשגעות! אל תשכחו לקשט בשוקולד מומס או באבקת סוכר לפני ההגשה. לא תאמינו עד כמה הן אגדיות!
שאלות ותשובות
האם הפחזניות מתאימות לקינוח אורח על שולחן חג?
הן מושלמות! הפחזניות מפציעות בכל שולחן, מלוות בשוקולד או קרם ויוצרות חוויה של ממש.
איך אני יודע אם הפחזניות מוכנות?
כשהן מצובות בגובה, זהב יפייפה ומפיקות ריח מתוק של אפייה, אתם יודעים שהגיע הזמן להוציא אותן מהתנור.
מה אם אני רוצה להכין פחזניות קטנות יותר?
כמובן! פשוט השתמשו בשקית קונדיטוריה עם פיית צנתור קטנה יותר, והכינו פחזניות בגודל הרצוי.
האם אפשר לשמור את הפחזניות להמשך?
כן, אבל תעשו זאת בקופסה אטומה במקרר, ולאחר מכן חזרו לאפייה קצרה כדי לחדש את הקריספיות.
האם ניתן להכין פחזניות ללא ביצים?
אפשר גם להכין גרסה טבעונית על ידי שימוש בתחליף ביצים, לדוגמה: רסק תפוחים.
איך אני יכול לדעת אם הפחזניות נשרפות?
אם אתם רואים צבע חום כהה, זה הזמן להוציא אותן מיד!
מתי כדאי למלא את הפחזניות במילוי?
רצוי למלאן לאחר שהן התקררו לגמרי, כדי שהמילוי לא יימס בתוכן.
אילו מילויים אחרים ניתן להשתמש בהם?
מלבד שמנת, תוכלו להשתמש גם ברסק פירות, דיבת פרי טרי, או אפילו גבינה מתוקה בעבודה מעולה.
האם אפשר להכין פחזניות עם תערובת לילדים?
אבו הפחזניות האלה מושלו, ואם הילדים אוהבים שוקולד, תוסיפו רבע כוס שוקולד גרוס בתערובת!
מה הסוד להצלחה במתכון הזה?
לעקוב אחרי ההוראות בדיוק ולזכור לתת לתערובת להתקרר לפני הוספת הביצים, זה חשוב מאוד!
אז אם מתחשק לכם לנסות את המתכון הזה של פחזניות מדהימות ואגדי, שתפו אותו עם חברים ברשתות החברתיות ותהפכו את כל משפחתכם למעריצים מושבעים!