עוגת תפוחים עם בצק פריך קלה שתכבוש את הלב
עוגת תפוחים עם בצק פריך קלה – מתכון מדהים לאירועים
עוגת תפוחים היא אחת מהקלאסיקות המולידות חוויות נוסטלגיות, ממש כמו סבתא שהייתה מכינה במטבח עם ניחוחות שלא ניתן היה לשכוח. כולנו זוכרים את היום שבו העוגה יצאה מהתנור, והביאה איתה גל של שמחה וחום לחדר מלא בשיחות משותפות ובצחוק. בעזרת המתכון הזה, ניצור עוגת תפוחים מעלפת שתגרום לכולם ללקק את האצבעות!
זמן הכנה, רמת קושי וכמה מנות?
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן אפייה: 40 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
עכשיו, כשכבר נרגשים מהמחשבה על העוגה המדהימה, בואו נוודא שיש לנו את כל מה שאנחנו צריכים. אחרי הכל, מה טוב בעוגה בלי מרכיבים איכותיים ואוהבים? אז הנה מה שצריך כדי להכין את העוגה הפשוטה והמושלמת הזאת:
- 3-4 תפוחים בינוניים (מומלץ להשתמש בתפוחים חמוצים, כמו גרני סמית או פוג'י)
- 200 גרם קמח חיטה
- 100 גרם חמאה (או שמן קוקוס לגרסה טבעונית)
- 100 גרם סוכר חום (מומלץ גם לשים מעט פחות לפי הטעם)
- 1 ביצה (או חצי בננה מרוסקת לגרסה טבעונית)
- 1 כפית קינמון
- 1/2 כפית אגוז מוסקט (לא חובה, אך מוסיף ניחוח משגע)
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- קורט מלח
- רבע כוס אגוזים קצוצים (מומלץ לשדרוג טעם)
הערה: אם אתם מעדיפים גרסה ללא גלוטן, ניתן להחליף את הקמח בקמח שקדים או קמח תפו”א, והמוצרים הטבעוניים שנוקבו הם מתאימים להתאמה.
שלבי ההכנה
מכינים אתכם לעונג מענג? בואו ניגש אל שלבי ההכנה:
- ראשית, מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- שמים קמח, סוכר, סודה לשתייה וקורט מלח בקערה גדולה.
- חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים לקערה. בעזרת אצבעותיכם, מעבדים את החמאה עם החומרים עד שהתערובת נראית כאילו אלו פירורי חול רך.
- מוסיפים ביצה ומערבבים היטב עד שהתערובת מתאחדת.
- מעבירים את הבצק לתבנית משומנת, ולא שוכחים לדחוף אותו טוב לכל הפינות.
- שמים את התפוחים הקולפים והקצוצים מעל הבצק.
- מפזרים קינמון ואגוז מוסקט על התפוחים.
- אם אתם משתמשים באגוזים, זו עכשיו ההזדמנות לפזר אותם מעל לתפוחים.
- אופים במשך כ-40 דקות, עד שהעוגה מתחילה לקבל צבע זהוב ומעלפת.
- מניחים לעוגה להתקרר מעט לפני החיתוך.
הנה מגיעה ההפתעה!
מה שמיוחד בעוגת תפוחים הוא שעם כל שיפור שאתם מביאים אל המתכון, אתם יכולים לגלות טעמים חדשים ומרתקים. ניתן להוסיף מעט ריבה מעל לנגיעות מתוקות, או אפילו קרם גנאש כדי להקפיץ את הטעם הראשי.
שדרוגים ותוספות אפשריים
- לגרסה עשירה יותר: הוסיפו שוקולד מריר קצוץ לתערובת הבצק.
- תתחילו עם תוספת של וניל כדי להעביר את הטעמים לרמה אחרת!
- שילוב של תבלינים כמו ג'ינג'ר יוסיף בוסט לא מחכה.
- וגם ניתן לשדרג את השקדים! מה דעתכם על פקאנים קצוצים במקום אגוזים?
שאלות ותשובות
האם ניתן להחליף את התפוחים בעוגה?
בהחלט! אתם יכולים להשתמש בפרי עונתי כמו אגסים או דובדבנים, אך כדאי לזכור שהטעמים יהיו שונים והמרקם יתכן שיהיה נעים בעיקר עבורכם.
האם העוגה מתאימה להקפאה?
כן, בהחלט. העוגה יכולה להתקפא בקלות, ולגמרי ניתן לאחסן אותה למינימום חודשיים. שימו לב לעטוף אותה היטב!
איך יודעים מתי העוגה מוכנה?
שימו לב לקצוות העוגה. אם הם חומים וזהובים ואתם מדקורם בשיפוד והוא יוצא יבש, אז אתם מוכנים!
האם אפשר להכין עוגה זו ביום רביעי לאירוע בשבת?
בהחלט! העוגה הזו יכולה להחזיק מעמד במקרר עד שלושה ימים, אז קחו את הזמן שלכם.
מה תוספת ההגשה המומלצת?
כמו עם הרבה דברים בחיים, מתכון זה יפתח דלת חדשה.. שמנת מתוקה מוקצפת היא תוספת מצוינת, או אם רוצים גרסה קלה יותר – יוגורט יווני נהדר.
האם אפשר להכין את העוגה ללא סוכר?
כן, ניתן להחליף את הסוכר בדבש או ממתיקים טבעיים, תלוי בהעדפות שלכם.
כמה קלוריות יש בעוגה הזאת?
כמובן שזה משנה כמה תשתמשו בסוכר ובתוספות, אך באופן כללי, עוגה כזו כ-230 קלוריות לנתח.
מה הזמן המומלץ לאחסן את העוגה?
העוגה נשארת טרייה במקרר במשך כ-3-4 ימים, ואפשר גם להקפיא אותה.
איך יודעים אם הבצק פריך?
המרקם יהיה רך מאוד ונעים, ולא ייתקף עליכם קול של הברזלים – לא יותר מדי קשה, ולא רך מדי.
האם ניתן לגרום לבצק להיות טורטגון?
בוודאי! הוסיפו מעט חלבון ביצה ובצקת בצורת פשטידה בעזרת جبוטי לפני שיבשו את התערובת סופית.
לאחר שעברנו על המתכון המנצח הזה, אני בטוח שאתם עולים על הכיסאות שלכם במתח. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות! כל הכיף הזה חשש שהוא יישאר בין כזה המוגש סתם. בתיאבון!