עוגת תפוחים עם בצק פריך פרווה שכל אחד יאהב
מתכון לעוגת תפוחים עם בצק פריך פרווה
דמיינו את הרגע שבו אתם פותחים את התנור, וניחוחות של קינמון ותפוחים ממלאים את האוויר. עוגת תפוחים עם בצק פריך פרווה היא לא עוד עוגה, היא חוויה. כל ביס הוא שילוב של מתיקות ומעט חמיצות, של טעמים שמתמזגים יחד והופכים את הימים הסגריריים למשהו קצת יותר קסום. זו העוגה שתשאב אתכם לתוך זיכרונות ילדות עם סבא או עם אמא תוך כדי שיחה מתוקה וכוס תה חם. זו עוגה שמכינים יחד, ואתם ודאי תודו לי אחר כך על כך!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן אפייה: 45 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 8-10
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול אל מתכון העוגה המדהים הזה, בואו נדבר על המרכיבים שידרשו מאיתנו:
- 2-3 תפוחים בינוניים (מומלץ מסFloורד או גרני סמית)
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1/2 כוס קמח תפו”א
- 2 כוסות קמח חיטה (לגרסה ללא גלוטן ניתן להשתמש בקמח תפו”א או קמח ייחודי)
- 1/2 כוס מרגרינה ללא חלב (אפשר גם חמאה טבעית)
- 1/4 כוס מים קרים
- 1 ביצה (לגרסה טבעונית ניתן לשים 1/4 תפוח מרוסק)
- 1/2 כפית קינמון
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
זוהי ההזדמנות שלכם להיות יצירתיים. אם אתם חובבי אגסים, תוסיפו אגסים יחד עם התפוחים. לשדרוג נוסף, אפשר לשים טיפות שוקולד או אגוזים קצוצים.
שלבי ההכנה
הנה אנחנו מתקרבים לחלק הכי מהנה! לפני שתתחילו, מוזמנים לשים שיר אהוב ברקע כדי להכניס אתכם לאווירה המתוקה של הקונדיטוריה.
- חתכו את התפוחים לקוביות קטנות והניחו אותם בקערה.
- הוסיפו את הסוכר החום ואת הקינמון לתפוחים וערבבו היטב.
- בקערה נפרדת, ערבבו את הקמח, הסודה לשתייה והמלח.
- חתכו את המרגרינה לקוביות והוסיפו אותה לתערובת הקמח.
- משהו טעים שצפוי להתרחש עכשיו– תחילו להמיס את המרגרינה עם הקמח. השתמשו במזלג או במעבד מזון.
- לאחר שהמרגרינה מספיגה את הקמח, הוסיפו את המים והביצה והמשיכו לערבב.
- עצבו את הבצק לכדור והניחו אותו ל-30 דקות במקרר.
- חימום התנור מראש ל-180 מעלות צלזיוס.
- שטחו את הבצק עם מערוך על משטח מקומח עד שיתקבל הבצק הבעדין.
- הניחו את הבצק בתבנית ואפו במשך 15 דקות.
- תנו לתפוחים לשחרר את טעמם על חום התבנית ולאחר מכן הוסיפו את התפוחים על הבצק האפוי.
- אפו את העוגה במשך 30 דקות נוספות או עד שהעוגה זהובה ומשגעת.
- תנו לעוגה להתקרר קצת לפני ההגשה.
עכשיו תתחילו לתהות איך היא נראית, נכון? בכל מקרה, פנימה, היא תהיה אוורירית ובעלת טעמים שיגרמו לכם להרגיש בבית, מסביב לשולחן המשפחתי. אם ייצא לכם לטעום – תודו לי אחר כך, כי זה מעלף!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אוהבים להפתיע? תוספות כמו שוקולד מריר קצוץ, אגוזי לוז קלויים קצוצים או אפילו גבינת שמנת קלויה עם סוכר יכולות להתרכז על העוגה ולשדרג אותה לרמה של אגדי. אפשר גם לשים קצפת כשזה יוצא מהתנור כדי שזה יהיה נימוח יותר!
שאלות ותשובות
מהו הקסם של תוספת הקינמון בעוגה?
הקינמון מעניק לעוגה ניחוח עוצמתי ומזכיר לנו כל כך הרבה זיכרונות מהבית. הוא משדרג את טעם התפוחים ומוסיף עומק לכל ביס.
האם ניתן להכין את העוגה בגרסה דל פחמימות?
בהחלט! אתם יכולים להחליף את הקמח בקמח שקדים או קמח קוקוס, ולהשתמש בממתיק טבעי כמו סוויטן.
מה אפשר לשים במקום מרגרינה?
אם אתם לא מעוניינים להשתמש במרגרינה, אפשר לשים חמאה צמחית או שמן קוקוס, שמתאים לאניני טעם.
האם העוגה מתאימה גם לפסח?
כן! העוגה נוצרת עם מרכיבים שמתאימים לפסח, ולכן היא מצוינת לשולחן הסדר.
כמה זמן נשמרת העוגה?
העוגה יכולה להחזיק מעמד במקרר עד 5 ימים, אם תצליחו להתאפק!
האם אפשר להקפיא את העוגה?
כן! פשוט ארז את העוגה היטב בשקית האקום, ותוכלו לשמור אותה במקפיא עד שלושה חודשים.
באיזה סוג תפוחים הכי טוב להשתמש?
תפוחים חמוצים כמו גרני סמית מצוינים למתכון, כי הם מאזנים את המתיקות של הסוכר.
אם אני מעוניין בגרסה טבעונית, מה עלי לשנות?
אנסו לשים במקום ביצה רבע תפוח מרוסק והשתמשו במרגרינה נטולת לקטוז.
אפשר לשדרג את העוגה עם פירות נוספים?
ברור! אפשר לערבב פירות יער או פירות טרופיים, ולקבל שילובים מעלפים.
האם ניתן להכין את הבצק מראש?
נכון, הכנה מוקדמת יכולה להיות מושלמת. הכינו את הבצק והניחו אותו במקרר עד לרגע האפייה.
עכשיו, כשאתם כבר מצוידים במתכון המושלם, הגיע הזמן לבשל (ולא לשכוח להרגיש את כל החום והאהבה שבמתכון הזה)! אם אהבתם את המתכון, אל תהססו לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות. בואו נפרסם את האהבה לאוכל טוב!