עוגיות שקדים ללא סוכר וללא גלוטן שיגרמו לך להתמכר
עוגיות שקדים ללא סוכר וללא גלוטן – מתכון שירשים את כולם!
אתם יושבים בשקט בבית, מתפנקים על קפה או תה, ושוב פעם מתחשק לכם משהו מתוק, אבל ללא סוכר? אתם רוצים לפנק את עצמכם בעוגיות שאפילו דיאטנאים לא יגידו להם לא? ברפרטואר המתכונים שלכם מגיעות עוגיות שקדים מדהימות, ממכרות, שמספקות את כל הצורך במתוק, מבלי לפגוע באורח חיים בריא! כן, זה אפשרי! בקפיצה של טעמים ואופי, אנחנו נכנס אליו בדרך קלה ופשוטה. הכינו את עצמכם לעוגיות משגעות, שלא תצליחו להפסיק לנשנש, ולא תאמינו כמה קל להכין אותן!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות?
- זמן הכנה: כ-25 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: כ-20 עוגיות
הרכיבים הדרושים
עכשיו הגיע הזמן להכיר את הגיבורים של המתכון שלנו. בעוגיות השקדים המעלפות הללו, נשתמש ברכיבים פשוטים, שכולם יכולים למצוא בבית:
- 250 גרם שקדים מולבנים (לא קלויים)
- 3 ביצים
- 60 מ"ל קרם קוקוס (או שמן קוקוס)
- 3 כפות של ממתיק כגון ממתיק סטיביה או סוכר קוקוסים
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כפית קינמון (אופציונלי)
- 1/4 כפית מלח
העבודה עם שקדים היא פשוט מעולה! הם לא רק טעימים, אלא גם בריאים. שקדים מלאים בחלבון, סיבים תזונתיים ומינרלים כמו מגנזיום. כך שבעצם עם עוגיות השקדים, אתם מקבלים גם טעם וגם בריאות!
מרכיבים חלופיים
אם אתם רוצים לגוון את המתכון, יש המון אפשרויות. לדוגמה, אפשר לשדרג את העוגיות עם פירות יבשים קצוצים כמו תמרים או אינדיגו סוכריות שוקולד מריר ללא סוכר. אפשר גם להוסיף קקאו לאהבים של משהו יותר שוקולדי. ומה עם גרסה טבעונית? פשוט החליפו את הביצים במעבד מזון עם בננה מרוסקת או טחינה.
שלבי ההכנה
עכשיו כשאספנו את כל רכיבי הגיבור שלנו, הגיע הזמן להתחיל להכין את העוגיות המעלפות!
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מניחים את השקדים במעבד מזון ומעבדים אותם עד שמתקבלת תערובת דקה.
- מוסיפים לתערובת את הביצים, קרם הקוקוס, הממתיק, תמצית הווניל, קינמון ומלח. מעבדים עד לקבלת תערובת אחידה.
- לוקחים כף מהתערובת ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, משאירים מקום בינם כי העוגיות תתפשטנה מעט.
- אופים במשך 15-20 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות ומקבלות צבע יפה.
- מוציאים מהתנור ונותנים לעוגיות להתקרר קצת, כי ללקק את האצבעות זה חוויה חובה!
כאן מדובר בדבר מדהים. מרגע שהעוגיות יוצאות מהתנור, תיהנו מהריח המושלם שנודף מהן. תכינו לכם כוס קפה או תה ליד, והמשוגע הזה פשוט יתחיל.
שדרוגים ותוספות מומלצים
חושבים על שדרוג? בהחלט כדאי! אפשר להוסיף טחינת שוקולד מריר מסביב או לשדרגו עם אגוזי פקאן קצוצים. ואם בא לכם משהו טעים ומושלם באמת, למה לא לשים בפנים חתיכת שוקולד מריר?
שאלות ותשובות
מה אפשר לעשות עם העוגיות אם נשארו?
עוגיות השקדים נשארות טריות במשך כמה ימים בקופסה אטומה. אם אתם רוצים לשמור על טריותן לשלושה חודשים, פשוט הקפיאו אותן.
האם ניתן להכין את העוגיות ללא ביצים?
כמובן! אפשר להשתמש ב-2 כפות של טחינה במקום ביצים, והן עדיין יצאו משגעות.
איזה ממתיקים מומלצים?
סטיביה, סוכר קוקוסים או ממתיקים טבעיים אחרים יהיו נהדרים בעוגיות.
אם אני רוצה הכנה מהירה יותר, יש טיפים?
אפשר לקנות שקדים טחונים במקום לטחון בעצמכם וזה יחסוך זמן.
האם ניתן לשדרג את המתכון עם אגוזים?
בהחלט! אגוזי פקאן, קשיו ואגוזי לוז מדהימים בעוגיות האלה.
כמה קלוריות יש בעוגיה?
כאב, כל עוגיה מכילה בערך 70 קלוריות, תלוי בממתיק ובתוספות שתבחרו.
האם ניתן להכין אותן עם קמח?
אל תשתמשו בקמח. מתכון זה מבוסס על שקדים בלבד.
האם ניתן לשלב בפנים פירות יבשים?
כמובן! תמרים קצוצים או צימוקים יוסיפו מתיקות טבעית וטעימה.
מה לעשות אם התערובת רטובה מדי?
הוסיפו מעט יותר שקדים טחונים עד שתגיעו לעConsistency הרצוי.
איך אני יודע שהן מוכנות?
כאשר העוגיות מתחילות לקבל צבע זהוב קל, הן מוכנות לצאת מהתנור!
אז מה אתם מחכים? צאו לדרך, הכינו את העוגיות המושלמות האלו ותהנו מהשפע של טעמים בריאים וטעימים. אם אהבתם את המתכון, אל תהססו לשתף אותו ברשתות החברתיות, זה מתכון אגדי שלא תרצו לשמור רק לעצמכם!