עוגיות שיבולת שועל טחינה וסילאן שלא תוכל להתנגד להן
עוגיות שיבולת שועל טחינה וסילאן
הגעתם למתכון שהוא לא פחות ממושלם! מדובר בעוגיות שיבולת שועל טחינה וסילאן שנראות מדהים, טעימות מעלף וכוללות כל כך הרבה מרכיבים בריאים. יצא לכם לטעום עוגיות שהן גם בריאותיות וגם ממכרות? המתכון הזה יגרום לכם ללקק את האצבעות, וגם מבטיח שהתהליך יוקדש לכם ולזמן שלכם במטבח. נוסף על כך, הוא אידיאלי עבור ילדים, כי מי לא אוהב עוגיות? ובמיוחד את אלו! קדימה, בואו נצלול לעולם הנפלא של מתכוני עוגיות מפנקים!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן אפייה: 12-15 דקות
- רמת קושי: קל
- מניב: 15-20 עוגיות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את העוגיות הללו, תצטרכו את המרכיבים הבאים:
- 2 כוסות שיבולת שועל
- 1 כוס טחינה גולמית (מומלץ לשימוש טחינה משומשית)
- ½ כוס סילאן
- ½ כוס אגוזי מלך קצוצים (אפשר להחליף בפקאן או בוטנים)
- ½ כפית קינמון (למי שאוהב טעמים מתובלים)
- ¼ כפית מלח
- 1/3 כוס קוקוס טחון (לא חובה, אבל זה משדרג)
- ¼ כוס דחיסות משמשים (אפשרים גם צימוקים)
- ½ כפית אבקת סודה לשתייה (למניעת התפשטות העוגיות)
מתכון זה גמיש מאוד, כך שאם אתם מפחדים ממזיקים בטעמו של השום, אתם יכולים להרגיש חופשיים להחליף את האגוזים בתחליפים בריאים אחרים או להשאיר אותם פשוטו כמשמעו. מהנסיון שלי, העוגיות יוצאות מעלף בכל מצב!
שלבי ההכנה
אז איך מכינים את העוגיות המדהימות האלו? הנה כל מה שאתם צריכים לעשות:
- חממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- שמים את שיבולת השועל בקערה גדולה.
- מוסיפים את הטחינה ואת הסילאן ומערבבים היטב.
- מוסיפים את שאר המרכיבים: אגוזי מלך, קינמון, מלח, קוקוס, דחיסות משמשים ואבקת סודה לשתייה.
- מערבבים את הכל היטב עד שהתערובת אחידה וישנה תערובת דביקה ונעימה.
- לוקחים כף מהתערובת ומניחים על תבנית עם נייר אפייה, מבלי לשכוח להשאיר רווחים בין העוגיות.
- אופים במשך 12-15 דקות עד שהעוגיות משגעות וזהובות.
- מוציאים מהתנור ומניחים להן להתקרר.
משגרים את עוגיות השיבולת שועל טחינה וסילאן שלכם על צלחת מוגשת, ומסתכלים עליהם בגאווה. אין ספק שזו מנה שכולם יזכרו. תחושת האושר הזו ממש אוצרת בחובה סיפוק אין קץ!
שדרוגים ותוספות אפשריות
כמובן, תמיד אפשר להוסיף טוויסט למתכון הקלאסי. הנה כמה רעיונות:
- לצורך עוגיות חצי-מתוקות, תוכלו להוסיף שוקולד מריר קצוץ בתוספת של חצי כוס.
- להתנסות פשוטה ומרעננת, אפשר להוסיף מוס טראץ' פירותי שבא לכם. טעמים כמו תות או בננה יכולים להכניס קונטרסט.
- לגרסה טבעונית, החליפו את הסילאן בדבש צמחי כמו תירס או יצרו סירופ מפירות יער.
- כדי להוסיף קצת קראנצ' לעוגיות, תוכלו לשלב קונפטי פרי יבשה או שקדים טחונים.
- בעונת חגים מסוימת, ניתן להוסיף תבלינים כמו אגוז מוסקט או ציפורן.
שאלות ותשובות
האם עוגיות אלו מתאימות לדיאטות מיוחדות? בהחלט! אפשר להפוך את המתכון לגרסה דלת פחמימות על ידי החלפת שיבולת השועל בלינגו פחמתי.
כמה זמן ניתן לשמור את העוגיות? העוגיות נשמרות מצוין בטוסטר במשך עד שבועיים. רק אל תשאירו אותן יותר מדי, כי הם פשוט מדהימות.
אפשר להקפיא את העוגיות? בהחלט! מקפיאים אותן בשכבת נייר אפייה ויוצאות כשהחיים חוזרים לשגרה.
מה עליי לעשות אם אני רוצה להפוך אותן ליותר מתוקות? הוסיפו קצת קקאו או סוכר לפי העדפה.
אפשר לתבל אותן באחרת? כמובן! תוספת של תמצית וניל גם עשויה לשדרג לאללה את העסק.
האם אפשר להשתמש בשיבולת שועל רגילה? כן, אבל יש לשים לב שהעוגיות לא יצאו קצת מרקם דביק יותר.
האם טחינה משנה את הצבע של העוגיות? לא בהכרח, אך היא תוסיף מאוד לחוויה שטעמה חמאתי.
אילו תחליפים יש לקוקוס? תוכלו להשאיר את הקוקוס או לשים לשמן חמאה טורופה.
מה הכי אהבתם בעוגיות האלו? הסיפוק שהן משרות מדהים וטעים עם מינימום קושי!
אם אהבתם את המתכון הזה, אתם לא תתאפקו לשתף אותו עם החברים שלכם ברשתות החברתיות! עוגיות שיבולת שועל טחינה וסילאן הן ההפתעה המושלמת שיהפכו כל יום למיוחד. בתיאבון!