עוגיות ריבת חלב קלות להכנה שיעשו לך חשק!
עוגיות ריבת חלב מדהימות – המתכון הכי טעים שיש!
אין כמו לעטוף את הבית בניחוחות של עוגיות טריות, בעיקר כשמדובר בעוגיות ריבת חלב שממכרות את כולם! מלבד הטעם המדהים, יש משהו בלתי נשכח ברגע שמעמידים את העוגיות בתור למכונית של סבתא ואמא, ורואים איך הן מתמוססות בפה, כל ביס מביא עמו תחושת נוסטלגיה. הכנת עוגיות אלו היא לא רק מלאכה, אלא מסע שמחזיר אותנו לרגעים מתוקים של ילדות. אז אם אתם מוכנים להתחיל בתהליך הכנת העוגיות המעלפות הללו, בואו נצא לדרך!
זמן הכנה: 30 דקות | רמת קושי: קלה | עבור: 20-25 עוגיות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- כמות: 20-25 עוגיות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצא להתענג על כל ביס מהעוגיות המושלמות, חשוב שנדע מה נצטרך כדי להכין את המתכון המיוחל. מדובר ברשימת רכיבים פשוטה ונגישה, אך ייחודית במינה. בואו נתחיל!
- 150 גרם חמאה רכה
- 3/4 כוס סוכר חום (לא מומלץ להחליף בסוכר לבן, כי זה יפגע בטעמים)
- 1 ביצה גדולה
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- 2 1/2 כוסות קמח חיטה
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- קמצוץ מלח
- ריבת חלב איכותית (מומלץ לקנות גליזרין כדי להמיס אותו)
הכנה עם טוויסט
כעת, לפני שנמשיך לשלבי ההכנה, הרבה שואלים אותי אם ניתן להכין עוגיות ריבת חלב גרסה טבעונית או נטולת גלוטן. התשובה היא בהחלט! בשלב הזה, ניתן להחליף את החמאה בשמן קוקוס ולהשתמש בקמח שקדים או קמח תפו\"א במקום קמח חיטה. ניתן גם להמיר את הביצה באבקת חומץ של פשתן או במים עם אגוזים טחונים. כל שינוי כזה יתרום לטעמים שונים ומיוחדים לצלחת הכדורים הסופר טעימים שלנו.
שלבי ההכנה
כעת, הגיע הזמן לקפוץ לתוך ההכנה. מדובר בתהליך קל ואפילו מאוד מהיר! כל אחד יכול לעשות זאת, ואני ממליץ לפניכם לא להחמיץ אף שלב. מוכנים?
- נחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- בקערה גדולה, נטרוף יחד את החמאה הרכה והסוכר החום עד שהן מתמזגות באופן מושלם.
- נוסיף את הביצה ואת תמצית הווניל לערבב בעזרת מזלג או מיקסר חשמלי, עד שהתערובת תהיה אוורירית.
- ננפה את הקמח, אבקת הסודה לשתייה והמלח ישר לתוך תערובת הסוכר והחמאה.
- נעבד את כל המרכיבים יחד עד שתצא לנו עיסה נימוחה ונעימה.
- נתה על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה עיגולים קטנים מעיסה, נוודא שיש רווחים ביניהם.
- בעזרת כפית, ניצור גומה קטנה במרכז כל עוגייה.
- נמלא את הגומות בריבת החלב – אל תפחדו למלא, זה החלק הכי משגע!
- נאפה את העוגיות כ-12-15 דקות או עד שהן מקבלות גוון זהוב.
- נוציא את התבנית מהתנור ונחכה כמה דקות עד שהעוגיות יתקררו.
- נסלק אותן בעדינות על רשת כדי להתקרר לחלוטין.
וכמה מהירות, עם אותן עוגיות מומלצות שהכנו כאן, אתם תמצאו את עצמכם לוקחים עוד ביס ועוד ביס, פשוט ללקק את האצבעות!
תוספות ושדרוגים אפשריים
יש לכם רעיונות אחרים לשדרוג השוקולד או חומרים נוספים? בואו נישאר יצירתיים. אפשר לשדרג את העניין על ידי הוספת צימוקים, אגוזים גרוסים, או אפילו שוקולד מריר – זה מתמזג עם ריבת החלב בצורה אגדי פשוט. עוד רעיון הוא לטפטף קצת שוקולית מעל העוגיות המוכנות. אם נעים וטעים זה הכוונה, אני לגמרי כאן!
שאלות ותשובות
מה ניתן לעשות אם אין לי ריבת חלב? ניתן להשתמש בריבה אחרת כמו ריבת תותים או שזיפים.
האם אפשר להקפיא את העוגיות? בהחלט, זה מתכון מעולה להקפאה! רק הקפידו לארוז אותן היטב.
האם אפשר לשדרג את המתכון לעוגיות שוקולד צ׳יפס? בהחלט! פשוט הוסיפו שוקולד צ׳יפס מעל וערבבו בעיסה.
האם יש הבדל בהכנת עוגיות עם קמח חיטה מלא? בהחלט, העוגיות יצאו יותר אורזות בפנים ויש להן טעם עמוק יותר.
מה אפשר להוסיף לעיסה? אפשר להוסיף קליפת תפוז מגורדת לקצת מתיקות נוספת.
אני לא אוהב את ריבת החלב – מה אפשר לשים במקום? אפשר לשים חמאת בוטנים, זה מאוד טעים!
האם אוכל לשים סוכר לבן במקום חום? זה יפגע בטעם, אבל ניתן בהחלט אם זה מה שיש לכם.
למה צריך חמאה רכה? חמאה רכה מתמזגת בצורה טובה יותר ומביאה לעוגיות מרקם משגע.
אפשר להכין את העוגיות עם קמח חומוס? בהחלט! זה ייתן טעם שונה, אבל מרקם מגניב.
איך אני יכול לדעת שהעוגיות מוכנות? ברגע שהן מתחילות לקבל צבע זהוב קל, זה הזמן להוציא!
לסיכום, אני ממליץ לכם לאחסן את העוגיות הללו בכלי אטום ולא לאכול את כולן בבת אחת (או שמע כן?). אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם, ותהנו! כל ביס – לפנק, להביא חיוך על הפנים, ולגרום לכולם לרצות עוד!