ספר המתכונים של סוניה סאני בן הרוש למאכלים מעוררי תיאבון
ספר המתכונים של סוניה סאני בן הרוש
ישנם מתכונים שמצליחים להעביר את הנשמה של המאכלים המסורתיים וגם את האהבה שלנו למאכלים ביתיים. סוניה סאני בן הרוש, בשלנית מוערכת בת רדן, מביאה אל שולחננו מתכון מדהים, ממכר ומעלף שהעביר אצלנו את התחושה של אקלים חמים ואוהב. זה מתכון שכולו מסורת, חום ויחד עם זאת, גם נגיעות חדשניות שיגרמו לכם להתאהב בכל ביס מחדש. אז בואו איתנו למסע של טעמים, צבעים וריחות שלא תשכחו!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 45 דקות
- רמת קושי: בינוני
- המנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
המתכון שלנו מתבסס על רכיבים פשוטים אך איכותיים. הנה מה שתצטרכו:
- 500 גרם קוסקוס (גס או דק, מה שאתם אוהבים)
- 700 מ"ל מים רותחים
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 גזרים קלופים ומגורדים
- 1 זוקיני קצוץ דק
- 200 גרם גרגרי חומוס מבושלים
- חבילה קטנה של פטרוזיליה קצוצה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- תיבול: חצי כפית כמון, חצי כפית קימל, חצי כפית פפריקה מתוקה
כמובן שאם יש לכם העדפות תזונתיות, ניתן לגוון את המתכון הזה. למשל, אפשר להשתמש בקוסקוס ללא גלוטן או להוסיף טופו במקום גרגרי חומוס עבור גרסה טבעונית. החשוב הוא לאתגר את עצמכם ולשחק עם המרכיבים – מי יודע, אולי תגלו את הגרסה שלכם למנה המושלמת!
שלבי ההכנה
- בנו את בסיס הקוסקוס: שמו את הקוסקוס בקערה גדולה.
- הרתיחו את המים עם מעט מלח ושימו על הקוסקוס. כסו את הקערה והשאירו למשך כ-10 דקות.
- בזמן שהקוסקוס סופג את הנוזלים, חheat את שמן הזית במחבת.
- טפחו את הבצל הקצוץ ונסו לקבל אותו לשקיפות.
- הוסיפו את הגזר והזוקיני ל־בצל ולטפחו כ-5 דקות נוספות.
- הוסיפו את הגרגרים חומוס ותיבול והמשיכו לבשל עוד 5 דקות.
- לאחר 10 דקות הקוסקוס סיים את עבודתו: פרקו אותו בעזרת מזלג.
- שלבו את התכולה מהמחבת עם הקוסקוס וערבבו היטב.
- בתחילה הוסיפו את הפטרוזיליה הקצוצה וחזקו טעמים עם מלח ופלפל.
- הגישו חם, פשוט נשמע אגדי!
הוספות ושדרוגים למתכון
המתכון הזה הוא באמת בסיס מהנה להרבה שדרוגים. הנה כמה רעיונות שעובדים טוב:
- הוסיפו פירות יבשים כמו צימוקים או פרי הדר קלוף כדי להוסיף מתיקות ועניין למנה.
- שדרגו עם אגוזים קצוצים למדרגת פריכות מדהימה.
- לגרסה חריפה, הוסיפו מעט פפריקה חריפה או צ'ילי טרי קצוץ.
- אפשר לשדרג את המנה לראשונה קלילה על ידי הגשה על עלי חסה טריים.
שאלות ותשובות
באיזה סוג שמן אני יכול להשתמש במתכון הזה?
אנו ממליצים על שמן זית כתית מעולה, הוא מעניק טעם נפלא לכל המנה. אם אתם אוהבים שמות אחרים, שמן קוקוס או שמן רפאלי יכולים גם להתאים.
האם ניתן להכין את המנה מראש?
בהחלט! המנה נשמרת היטב במקרר עד יומיים.
איך אני יכול להפוך אותה לכשרה לפסח?
פשוט השתמשו באורז במקום קוסקוס ואפשר להוסיף תיבול לפי העדfaות שלכם.
האם צריך לבשל את הגזר והזוקיני קודם?
לא, השלב של טיגון על הלהבה יוצר טעמים נפלאים ומונע מהם להיות רכים מדי.
מה אני יכול לשים במקום גרגרי החומוס?
תוכלו לשים טופו, פטריות או אפילו בשרים חתוכים קטנים למי שאוהב.
כמה מוקך ללכת עם כמות המים?
ל-500 גרם קוסקוס, כדאי להתמקד בדיוק על 700 מ"ל מים רותחים כדי לקבל תוצאה מושלמת.
האם אפשר לייצר מקVersions נוספות?
בוודאי! אתם מוזמנים לשחק עם מרכיבים – קראו למטבח, והיו יצירתיים!
האם למנה הזו יש ערך תזונתי גבוה?
הקוסקוס נעשה ממגנזיום, אומגה 3, ויטמינים ומינרלים. הוא גם ענק במרכיבים נהדרים נוספים!
מהו הקסם של תיבול המתכון?
הכמון, הקימל והפפריקה המהווים תערובת עשירה ומפנקת שמשדרגת את כל החוויה.
איך אני יכול לשמור על המנה שומרת על חום?
כדאי לשים במיכל ששומר על חום כמו פלא שמנת, ועדיף להשתמש בשיטת בחום מתון במיקרוגל אם צריך לחמם אותה מחדש.
אם אתם אוהבים את המתכון הזה, אל תהססו לשתף אותו עם החברים שלכם ברשתות החברתיות! אנחנו בטוחים שגם הם ירצו לטעום מהקסם של המנה הזו! שיהיה לכם תיאבון!