מתכון פסטה עם חזה עוף ועגבניות שרי שיעשה לכם חשק
פסטה עם חזה עוף ועגבניות שרי – מנה מלכותית עם טעמים משגעים!
תארו את הסיטואציה: יום עבודה ארוך, רעב קוטע את המחשבות, ואתם צריכים לאלתר מנה טעימה, קלה להכנה, אך באותו זמן כל כך מדהימה ובכישוף כזה שתגרום לכולם לבקש עוד צלחת. המנה הבאה תגרום לכם ללקק את האצבעות, וקל להכין אותה כמו כל אמא או סבתא שעומדת במטבח – כי בסופו של דבר, זה לא רק אוכל, זה נוסטלגיה. אז בואו נכין יחד פסטה עם חזה עוף ועגבניות שרי ואם אל תשאלו, איך זה נהיה ממכר כזה.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 20 דקות
- רמת קושי: קלה
- מנות: 4 מנות
המרכיבים הדרושים
הפסטה שלנו תצטרך את המרכיבים הבאים להצלחה. תתארו לעצמכם את ריח השום והעגבניות בשילוב עם פיסות העוף הטריות. עם שילוב כל כך אגדי, אתם תרגישו בצורך לשחזר את המנה מידי יום! אז בואו נתחיל:
- 300 גרם פסטה (סוג לפי בחירה, אך כמובן שאנגליה היא בחירה מעלפת)
- 400 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות קטנות
- 250 גרם עגבניות שרי, חצויות
- 3 שיני שום, קצוצות דק
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 2 כפות שמן זית איכותי
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/4 כוס בזיליקום טרי, קצוץ לשימוש לאחר בישול
- פרמזן מגורר (לפי הטעם ועל פי אהבתכם המושלמת לאפייה)
אם אתם רוצים גרסה בריאה יותר למנה, אפשר להשתמש בפסטת חיטה מלאה או אפילו בפסטה ללא גלוטן – הבחירה בידיים שלכם! אם אתם טבעונים, ניתן להחליף את חזה העוף ברצועות טופו ואולי לשדרג גם את השום עם תיבול נוסף.
שלבי ההכנה
השלבים הם פשוטים וברורים. כמו בפסל, הדרך להביע את עצמכם במנה הזו היא פשוטה יותר ממה שאתם חושבים. קדימה, בואו נפעל ללא תקלות.
- מרתיחים מים בסיר גדול, מוסיפים מלח ומבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד שהיא אל דנטה.
- באותו הזמן, מחממים את שמן הזית במחבת על חום בינוני-גבוה.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-2 דקות, עד שהוא מתרכך.
- מוסיפים את השום ומערבבים, ובשום ספק, המלצה: תפסו את האף חזק, אתם הולכים להתמכר!
- מוסיפים את קוביות חזה העוף ומבשלים עד שהעוף משתנה צבעו ומתחיל להיות זהוב.
- מוסיפים את העגבניות השרי החצויות, מלח, פלפל ופפריקה – ואם יש לכם גישה לבעיית בצל זה הזמן להוציא אתכם!
- מבשלים את הכל יחד כ-5 עד 7 דקות, עד שהעגבניות מתרככות ומוסיפות את חמימותן.
- סננו את הפסטה והוסיפו אותה למחבת יחד עם העוף והעגבניות.
- מערבבים היטב, מבשלים יחד כ-2 דקות כדי שהטעמים יתאחדו.
- מוסיפים את הבזיליקום הקצוץ והפרמזן, מערבבים שוב ומדגישים את הפיצוחים.
שובים. הפסטה מוכנה. האוויר מלא בריחות שיפתו – עכשיו כל מה שנשאר זה להניח בשולחן עם חברים או משפחה.
תוספות ושדרוגים
אין גבול ליצירתיות! אפשר להוסיף פרוסות זיתים, פירות ים, או אפילו אבוקדו חתוך. אם אתם אוהבים חריף, תוספת של פלפל צ'ילי עשויה לעשות פלאים. המנה הזו היא כל כך מדהימה שהיא שואבת השראה מכל כיוון! אל תהססו לשלב רטבים למיניהם – מפסטו עד רוטב אלפרדו, השמים הם הגבול!
שאלות ותשובות
מה אם אין לי עגבניות שרי?
אפשר להשתמש בעגבניות רגילות ובעיקר בתה קרות. השוס פה הוא הרוטב הלא מתוק.
האם אפשר להכין את זה יום מראש?
בוודאי! אפשר לשמור במקרר ולחמם במיקרוגל או על הכיריים עם קצת מים. לנזילות כדאי תמיד לשמור.
מה אני יכול לעשות אם אני לא אוהב עוף?
ניתן להמיר אותו בטופו או עם פירות ים כמו שרימפס – בשני המקרים הטעמים עדיין יהיו מעלפים!
האם יש איזה מבשלים שאני יכול להוסיף?
נכון! חצי כוס יין לבן יוסיף עוד עומק לחוויה!
אפשר להוסיף ירקות נוספים?
בהחלט! ברוקולי, קישואים או פטריות יעשו את העבודה!
איך אני שומר על הפסטה לא יתייבש?
כמובן, לשמור על מרקם לידי של האוכל. כמה שניות עם רוטב איכותי עושים את כל ההבדל!
איפה אני יכול למצוא פסטה ללא גלוטן?
רבים מבתי המרקחת ובחנויות הבריאות מציעים פסטה כזו!
האם אני יכול להשתמש בכל שמן?
תלוי! שמן זית הוא המומלץ, אך שמן קוקוס או אחר יעשו את העבודה בעיקר במטבח ההודי.
האם זה מתאים לארוחה חגיגית?
מה פתאום! זו מנה כזו מדהימה שתתאים לכל אירוע.
מה עם חימום למנה?
למיקרוגל, לטיגון קל נוסף במחבת, או פשוט להחזיר את מה שנשאר לסיר על להבת וחצי.
אז אחרי שאלות וכל כך הרבה ידע על הכנה במיסטיקה הזו, אתם בטח מתרפקים לחשוב על כל מה שהייתם צריכים לעשות ואיזה מושלם תצא המנה. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים! זה הזמן לשדר מחמאות – אוכל טוב זה שמח בשולחן!