מרק תימני אורגינל שלא תוכל לסרב לו
מרק תימני אורגינל: חוויית טעמים מהמטבח התימני
דמיינו את זה: אתם חוזרים הביתה באחת הערב, אחרי יום ארוך ומעייף. השמש שוקעת, האוויר מתקרר, ואתם מחפשים מנה שתנחם אתכם. אז מה יכול להיות טוב יותר ממרק תימני מדהים, מלא בטעמים עשירים, ופשוט ממכר? מדובר במנה שהרבה מעבר לפשוט ללקק את האצבעות, היא מחזירה אותנו לבית של סבתא, שם הכול היה פשוט וטעים, וכל ביס היה חוויה שלמה!
זמן הכנת המתכון: שעה ורבע. רמת קושי: בינוני. מספר מנות: 6-8 מנות.
- הזמן כולו כולל הכנה ובישול.
- למנות רבות – תכננו לחלק את המרק לדליים ולטפח את טעמי הבית.
הרכיבים הדרושים
כדי להכין מרק תימני אורגינל, נצטרך לאסוף כמה מרכיבים שאולי כבר יש לכם בבית, אבל אולי גם תידרשו לרכוש כמה מהם. הנה הרשימה:
- 500 גרם בשר (פרגית או עוף)
- 4 כוסות מים (או יותר, לפי הצורך)
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 2 גזר בינוני, קלוף וקצוץ
- 2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
- 1 חבילה של ממרח טחינה (כ-200 גרם)
- 4-5 שיני שום, כתושות
- 2-3 כפות שטוחות של כמון (לגמרי חובה!)
- 1 כפית שטוחה של שטה ג'אלפה (תה תימני חריף)
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- ראש טרי של כוסברה קצוצה (משגע!)
- לימון סחוט (לשדרוג)
- תיבול לכל הטעמים שאתם אוהבים – כל מה שיביא למרק את האופי הייחודי שלו!
מחשבות על מרכיבים חלופיים
אם רוצים להכין גרסה טבעונית, נוכל להחליף את הבשר בחלבון צמחי כמו טופו או קיתניות. לסלטים מדהימים, אפשר להוסיף סויה מיושנת או פטריות. אנשים שמעוניינים בהכנה ללא גלוטן יכולים לשים לב לשימוש בתבלינים שאינם מכילים גלוטן, כמו כמון או פטרוזיליה בלבד.
שלבי ההכנה
שימו לב! המתכון הזה ישאיר אתכם עם טעמים כה משגעים שאתם תמצאו את עצמכם חוזרים עליו שוב ושוב – הוא פשוט מעלף!
- נחמם סיר גדול על חום בינוני ונוסיף את הבצל הקצוץ. נבשל עד שהבצל מתעדן.
- נוסיף את הבשר ונבשל אותו עד שהשומן שלו מתחיל להפשיר והבשר משנה צבעו מכל הצדדים.
- נשלב את הגזר ותפוחי האדמה ונערבב את הכול יחד.
- נוסיף את המים ונביא לרתיחה.
- לאחר הרתיחה, נוסיף את השום הכתוש, הכמון ושפת ג'אלפה. נבשל על כיסאות חום נמוך במשך כ-30 דקות עד שהבשר רך.
- נוסיף את הטחינה בהדרגה, שכל ביס יתפוס את מימד החלבון!
- נערבב בזהירות ונשמור על הלהבה נמוכה.
- בעשר דקות האחרונות, נוסיף את הכוסברה הקצוצה.
- נשקול לפזר מלח ופלפל שחור לפי הטעם, וניתן למרק להתבשל עוד קצת.
- נאכיל את המרק עם לחם תימני פריך, ותודו לי אח"כ.
שדרוגים ותוספות
אם רוצים לשדרג עוד יותר את המרק, שווה לשקול להוסיף כמה מרכיבים נוספים שיביאו לעושר נוסף של טעמים!
- פטריות: בהוספה בהתחלה, ייתנו מרקם חדש.
- תפוחי מרק (מרק חם): כשמוסיפים תפו”א ומכינים מרק סמיך וממכר.
- חמץ חריף: לנסות להוסיף רוטב חריף חביב ולהקפיץ את החוויה!
שאלות ותשובות
מה משדרג את הבישול של המרק? בהחלט, תוספת טעמים, כמו כוסברה, פשוט לא פוסקות להפתיע.
האם ניתן להכין את המרק יום מראש? כן! זו יותר מסעדה! המתכון הזה אפילו משתבח עם הזמן.
האם אני יכול להחליף את הבשר משהו אחר? חובה! ניתן להשתמש בטופו, עדשים או גם עוף, הכל משתלם!
כמה זמן אפשר לשמור את המרק במקרר? על פי ניסיון שלי, עד 4 ימים במקרר הוא לא יזיק.
מה אם אני רוצה להכין גרסה ללא בשר? תהיו יצירתיים! גם ירקות ושעועית יהיו מעולים.
איך אפשר לשדרג את המנה עד הגעת האורחים? אפשר להוסיף חלה או פיתות בתנור ליד, זו דרך משגעת לשדרג!
איך יודעים שהמרק מוכן? תרגישו את הרכות של הבשר ותראו שהסיר מלא בטעמים!
האם יש מנה צדדית מומלצת ליד? נל טחינה עם בלילה או חסה. שם הצלחנו לדבר על טעמים רבי-עוצמה.
איך יודעים אם הכמות מספיקה? תמדדו ביחס למשפחה שלכם. אל תתביישו, צחוק לא יזיק כאן.
האם צריך להוסיף מים במהלך הבישול? אם מרגישים שהמרק מתייבש, הוסיפו מים לשמירה על העסיסיות.
אם המאמר הזה עשה לכם חשק, אל תשכחו לשתף את המתכון ולפצות את החברים שלכם! מרק תימני הוא דיוק_MIC לאוהבי הטעמים!