מרק שעועית עם בשר ותפוחי אדמה שהכל אוהבים

מרק שעועית אגדי עם בשר ותפוחי אדמה

אין כמו להתחיל את היום עם מרק חם, שמנמן ומלא בטעמים. המרק הזה, שלמרות הזמינות שלו הוא כ"כ מדהים, לא רק מחמם את הלב אלא גם את הנשמה. מרק שעועית עשיר בבשר ותפוחי אדמה עובר מדור לדור, ובתוכו כל כך הרבה אהבה ומסורת. מדובר במנה שהופכת משולחן החג או מיום שגרתי למנה מעלפת של ממש. כל ביס עשיר בצבעים, בטעמים ובשכבות, ומה שמדגיש את זו של המרק הוא הבישול הארוך בברזל יצוק, שגורם לכל החומרים להתמזג ולהתאהב זה בזה. זהו מרק שאי אפשר לעמוד בפניו!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מספיק

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 2 שעות
  • רמת קושי: בינוני
  • מנות: מספיק ל-6-8 אנשים

הרכיבים הדרושים

לפני שנתחיל במרק טעים הזה, נוודא שיש לנו את כל המרכיבים הדרושים. מרק שעועית עם בשר ותפוחי אדמה הוא בעצם חגיגה של חומרי גלם שנמצאים במרבית המטבחים. כמו בכל מתכון טוב, גם כאן יש מקום לגמישות ואפשרויות מגוונות.

  • 500 גרם שעועית מבושלת (אפשר גם קונסרבה, אם אין זמן לבשל)
  • 500 גרם בשר בשרני (בקר, צלעות או לשון – תלוי בטעם שלכם)
  • 3 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 גזרים בינוניים, קלופים ופרוסים
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפות רסק טומטו
  • 2 ליטר מים (או יותר, לפי הצורך)
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • עשבי תיבול: פטרוזיליה ושמיר קצוצים

מרכיבים חלופיים

היה ותרצו להכין גרסה טבעונית או דלת פחמימות, יש מקום להיות יצירתיים. אפשר להשתמש בשעועית שחורה או אדומה, וכדי להכין גרסה ללא גלוטן, פשוט תוודאו שהרסק והמרכיבים שאתם בוחרים הם כאלו שמתאימים לדיאטות ללא גלוטן. המרק הזה קל להסתגל, ומציע אינסוף אפשרויות!

שלבי ההכנה

ועכשיו, לרגע המיוחד – ההכנה! כל שלב חשוב במילוי החומרי גלם בערך מוחלט של מלכודת טעמים. איך זה עובד? בואו נתחיל!

  1. נחמם סיר ברזל כבד על להבה בינונית ונשקע את הבשר מצד אחד.
  2. נמזוג מעט שמן זית לסיר, ונוסיף את הבצל הקצוץ.
  3. נבשל את הבצל עד שהוא מקבל צבע זהוב ומשגע.
  4. נוסיף את השום ונערבב עוד כדקה.
  5. הגיע הזמן להכניס את רסק העגבניות ולבשל אותו במשך כמה דקות תוך ערבוב.
  6. נמלא את הסיר במים ונבשיל על חום נמוך במשך 1.5 שעות עד שהבשר מתמוסס.
  7. נוסיף את השעועית, תפוחי האדמה, הגזר, מלח ופלפל.
  8. נבשל עוד חצי שעה עד שכולם מתאחדים ונעשים רכים.
  9. נוסיף עשבי תיבול קצוצים בהתאם לטעם ונערבב היטב.

ועכשיו, לאחר שבישלתם את כל הטעמים האלו יחד, תהיו מוכנים להרגיש את הריח שעוטף את הבית!

תוספות ושדרוגים אפשריים

מלבד התוספות הרגילות, המרק הזה מעולה עם לחם טרי, חלה או פיתה חמה. ניתן לשדרגו עם פרוסות של אבוקדו, או להוסיף כף של סחוג חריף לאלה שאוהבים לבעור. לתחושת פינוק מזרח-תיכוני, אפשר להעלות את הטעמים גם בעזרת תיבול של כמון או פפריקה מעושנת.

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש בשעועית קפואה?
כן, בהחלט! יש לבשל אותה כמה דקות נוספות עד שתתרכך.

מה מתאים להגיש לצד המרק?
ניתן להגיש עם אורז, פיתה או לחם על מנת לנשנש עם טעמים נוספים.

כמה זמן המרק מחזיק במקרר?
המרק יאחז היטב במקרר עד חמישה ימים.

האם אפשר להקפיא את המרק?
כן, המרק הזה מעולה להקפאה. כשאתם רוצים להפשיר, עשו זאת באופן טבעי במקרר לילה לפני ההגשה.

האם הוא מתכון קלאסי של סבתא?
לגמרי! זה מתכון שמעביר מסורת מארץ לארץ. סבתות רבות יכינו אינספור גרסאות למרק הזה.

האם ניתן להוסיף ירקות נוספים?
בטח! גזר, קישוא, או אפילו ברוקולי יכולים להוסיף טעמים צבעוניים ונפלאים למרק שלכם.

איזה סוג בשר מומלץ?
בשר בקר עושה את העבודה הכי טוב! אבל גם עוף יכול להיות בחירה נהדרת.

כיצד אני מבטיח שהבשר שלי יהיה רך?
בישול ממושך הוא סוד ההצלחה. אל תמהרו בבישול.

מה אני יכול להשתמש במקום רסק עגבניות?
אפשר להשתמש בעגבניות מרוסקות או אפילו בפלפלית קצוצה.

למה מבשלים את השעועית לפני הוספתה למרק?
כדי שתהיה רכה ומוכנה לספוג את כל הטעמים במהלך הבישול.

לסיום, אל תשכחו לשתף את המתכון הנפלא הזה עם חברים ומשפחה. יש דברים שמגיעים לעולם בשביל להתפשט – וכשזה מגיע למרק הזה, אין סיבה להחזיק את כל הטעמים לעצמכם!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
גלה איך לדעת כמה חלבון לאכול ביום
```html איך לדעת כמה חלבון לאכול ביום: המדריך המושלם חלבון הוא אחד המרכיבים התזונתיים החשובים ביותר...
קרא עוד »
דצמ 28, 2024
כמה זמן אימון צריך להיות? גילוי מפתיע!
```html כמה זמן אימון צריך להיות כדי לראות תוצאות? אחד מהשאלות הגדולות שמעסיקות ספורטאים, חובבי כושר...
קרא עוד »
דצמ 20, 2024
בורקס דפי אורז תפוח אדמה ופטריות שיעשו לכם חשק
בורקס דפי אורז תפוח אדמה ופטריות - מתכון מדהים וממכר! כשמדברים על אוכל, יש מנות שזוכות לעדנה מיוחדת...
קרא עוד »
ינו 09, 2025