מילוי לבלינצ'ס מלוח שיהפוך את הארוחה למושלמת!
מילוי לבלינצ'ס מלוח – חגיגת טעמים!
בואו נדמיין לרגע חורף סוער, רוחות חזקות מלטפות את החלון, ואתם אוחזים בצלחת מלאה בבלינצ'ס חם ומעליהם רוטב קרם טעים, מתקתק ומלוח. כל Bite גרם לכם ללקק את האצבעות, לא? בזכות מתכון הזה אתם יכולים לשחזר את הפלא הזה בבית!
זמן הכנת המתכון: 30 דקות | רמת קושי: קלה | מנות: 4-5 אנשים
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מנות: 4-5 אנשים
הרכיבים הדרושים
כעת נגיע לחלק המרגש ביותר – רכיבים! צילום, והכנה עושים את ההבדל. רכיבים איכותיים ומדויקים הם המפתח למילוי המושלם שאתם מחפשים. אז מה נצטרך?
- 250 גרם גבינת ריקוטה
- 200 גרם גבינת פטה
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
- 1/2 כפית כמון טחון
- מיץ מחצי לימון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- בלינצ'ס (20 יח') – עשויים מקמח חיטה
אפשרויות חלופיות למילוי
אם אתם מחפשים גרסה צמחונית, אפשר להחליף את הגבינה בבלילת עדשים מבושלות או קישואים קצוצים. במקום גבינת פטה, תוכלו להשתמש בגבינת קוטג' שבריאותית יותר. תמיד כדאי לשדרג!
שלבי ההכנה
וכך, צעד צעד, ניתן לשחזר את הקסם בבית. הידיים שלכם בדרך למילוי המושלם!
- בואו נתחיל בלערבב את גבינת הריקוטה וגבינת הפטה עד שהן מתמזגות למרקם חלק.
- נוסיף את שמן הזית, שמנת מתוקה, בצל ירוק, כמון ומיץ לימון. נערבב הכל בתשוקה!
- לא נשכח לתבל במלח ופלפל לפי הטעם. הבחירה בידיים שלכם!
- נחמם מחבת עם מעט שמן, ונמלא כל בלינצ'ס בכף מהמילוי המרגש. נגלגל בעדינות.
- נניח את הבלינצ'ס במחבת בעדינות על צד אחד עד שיתקבל צבע זהוב.
- נחזור על הפעולה לכל הבלינצ'ס שנותרו.
- נגיש את הבלינצ'ס עם רוטב שמנת ו/או ירקות טריים לצלחת.
אפשרויות שדרוגים ותוספות
כדי להוסיף עוד התלהבות לבלינצ'ס, אפשר לשלב עם רוטב רוזה, שמפניה, ברווזיית תפו”א או אפילו סלט ירקות קיץ מרענן. בישראל חורף הוא לא מחייב אכילת מרק תפו”א עם בצל! יותר ויותר אנשים מעדיפים את המילוי הייחודי הזה.
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין את המילוי יום מראש?
תשובה: בהחלט! המלצה שלי היא לשמור את המילוי בקירור עד יום ההכנה. זה רק משדרג את הטעמים!
האם אפשר לאחסן בלינצ'ס במקרר?
תשובה: כן, אבל מומלץ לא לאחסן יותר מ-2-3 ימים. אפשר לחמם במיקרוגל או בטוסטר.
מה טווח התבלינים שאני יכול לשים במילוי?
תשובה: תבלינים כמו פפריקה, פרסיל או אגוז מוסקט יכולים להגביר את הטעמים בצורה מדהימה.
האם אפשר לגרום למילוי להיות חריף?
תשובה: כן, הוסיפו קצת פלפל חלפניו קצוץ כדי לקבל טעם חריף ומיוחד.
איך מומלץ להגיש את הבלינצ'ס?
תשובה: אני ממליץ להגיש עם רוטב שמנת יווני מלמעלה או סלט ירקות קיץ מרענן לצד.
מה בריא במילוי הזה?
תשובה: גבינת ריקוטה מכילה כמות גבוהה של חלבון ומזינה, היא גם דלת שומן בהשוואה לרבות אחרות.
האם אפשר להפוך את המתכון לטבעוני?
תשובה: בהחלט! החליפו גבינות בשקדים או טופו, זה פשוט מדהים ומשגע!
מה סוג הקמח שצריך לבלינצ'ס?
תשובה: אפשר להשתמש בקמח חיטה רגיל, בקמח חומוס או אפילו בקמח שקדים בגרסה דל פחמימות.
האם ניתן להשתמש במילוי למאפים נוספים?
תשובה: כמובן! המילוי הזה מושלם גם למאפים, פשטידות ולאפות.
מה הכי חשוב לזכור כשמכינים בלינצ'ס?
תשובה: ההנאה היא מהחלק החשוב! הכנה נעימה, טעמים משגעים ובעיקר חברים סביב השולחן!
שתפו את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות עם החברים, ייתכן שהם ייקחו גם טיפ קטן! בואו ונצל את ימי החורף עם מתכוני בלינצ'ס המלוחים!