לביבות כרובית מטוגנות בקלות עם 3 מצרכים בלבד

לביבות כרובית מטוגנות מ-3 מצרכים בלבד

הנה משהו שישמח אתכם מאוד: לביבות כרובית ממכרות שאין טובים מהם! אנחנו מפצירים בכם להמשיך לקרוא, כי מה שמתחיל בתור מתכון פשוט לכאורה, יתברר שאתם יכולים בתכלס לנצח את כל המתכונים האחרים בסביבה. המצהקים שממלאים את הבית בריחות משגעים, הכדורים הזהובים שנמסים בפה והרצון לחזור על זה שוב ושוב. בהחלט מדובר באוכל שהופך את המפגשים עם החברים למושלמים, ואת הארוחה המהירה לאגדה קולינרית! הלביבות שיתחבו לכם לפה ויגרמו לכם ללקק את האצבעות. מלבד זאת, מדובר במתכון להשתעשע בו, להוסיף גיוון ולהפתיע את הסובבים אתכם.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מספיק

  • זמן הכנה: 25 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 4-6 אנשים

בואו נצא לדרך עם מתכון שכולו אהבה – ככה זה כשמכינים לביבות בריאות וטעימות. בקלות ובלי הרבה התעסקות, אפשר להכין מנה מדהימה שאפשר להגיש כחלק מארוחה או כנשנוש בין לבין, וגם זה מה שמיוחד בה – היא כל כך משתלבת עם כל דבר!

הרכיבים הדרושים

  • 1 כרובית בינונית (כ-600 גרם)
  • 2 ביצים קטנות
  • 1/2 כוס קמח תפו”ח (אפשר גם קמח לבן)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן קבוע לטיגון

למי שמחפש גרסה טבעונית, אתם יכולים להמיר את הביצים ב-1/4 כוס רסק תפוחים. וכמובן שמי שרוצה לקפוץ למים, יכול לנסות להכין לביבות כרובית עם קמח ללא גלוטן.

שלבי ההכנה

ותשמעו, השילוב המופלא של הפריכות בביס הראשון וכל הטעמים בתוך הכדורים האלה ישאירו אתכם עם טעם של עוד. רק תעקבו אחרי השלבים הקלים שלנו:

  1. חתכו את הכרובית לקוביות קטנות.
  2. הניחו את הכרובית בסיר עם מים רותחים למשך כ-10 דקות עד שהיא רכה.
  3. סננו את המים והניחו לכרובית להתקרר.
  4. מעכו את הכרובית עם מזלג או במעבד מזון עד שהיא נראית כמו פירה עם גושים קטנים.
  5. הוסיפו את הביצים, קמח התפו”ח, מלח ופלפל וערבבו הכל היטב עד שהתערובת אחידה.
  6. חממים שמן במחבת על חום בינוני-גבוה.
  7. עכשיו הגיע הזמן ליצור מהרשת שלך כדורים קטנים (בערך בגודל של כדור טניס) שטובלים בהם את הבצק.
  8. מטגנים את הלביבות עד שהן מקבלות צבע זהוב-חום (כ-3-4 דקות מכל צד).
  9. הניחו את הלביבות על מנחת נייר סופג כדי לספוג את השמן העודף.
  10. הגישו עם רוטב צ'ילי, יוגורט או כל מה שנראה לכם מדהים!

השלבים מאוד קלים ולא מצריכים יותר מידי זמן, אבל היי, אל תשכחו לתת ללביבות לנוח מעט לפני שהן מתקבלות לשולחן. החום שמהן יתפשט ויובילו עונג מדהים!

תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון

אז נכון, הלביבות האלה טובות כמו שהן. אבל כדאי שתדעו שאתם יכולים להעמיק את הטעמים! אפשר לקפוץ לעולם התוספות ולנסות: ירקות קצוצים, כמו גזר או קישוא. קו המחשבה בטח הולך למקום של גבינות (גבינת פטה או פריזאי יוסיפו רוך ומרקם אחר). כמובן שאפשר להוסיף עשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה או בזיליקום – זה ייקח את המנה שלכם למקומות חדשים ומעלפים.

שאלות ותשובות

באיזה שמן כדאי להשתמש לטיגון הלביבות?
המלצה שלי היא להשתמש בשמן קנולה או חמניות, הם מתאימים היטב והטעם שלהם לא משתלט על הלביבות.

איך אוכל לדעת שהלביבות מוכנות?
כשהן מזהיבות ומשחימות, זה סימן מצוין! תוכלו לבדוק גם עם מזלג ואם הוא נכנס בקלות – זה לטובה!

האם ניתן להקפיא את הלביבות אחרי הטיגון?
בהחלט, תנו להן להתקרר ואז הקפיאו. הוציאו והחממים בתנור לפני ההגשה.

הייתי רוצה להפוך את זה למיכל טרי, איך אפשר?
נסו להוסיף קישואים מגורדים ולטגן יחד – זה ייתן טעם רענן יותר!

מה אפשר לשים ליד הלביבות כמנה עיקרית?
באופן אישי, אני אוהבת להגיש אותן ליד סלט ירקות נדיב, או בתור שדרוג על פיתה עם חומוס!

מה אם אין לי קמח תפוחי אדמה?
אל דאגה, אפשר להמיר אותו בקמח רגיל. ממליצה להתנסות קצת כדי לראות מה מתאימ לכם.

אילו תוספות מתאימות?
חמוצים, רטבים שונים כמו טחינה או יוגורט ועשבי תיבול יכולים להיות משדרגים מצוינים!

האם זה ייצא אותו דבר אם אני עושה בטוסטר אובן?
נכון, זה ייצא טעים גם בטוסטר אובן! שימו על טמפ' גבוהה והקפידו על רווחים כדי שלא יתכנסו.

מה כדאי להכין נוסף על הלביבות?
שיטה טעים ונפלאה היא להכין מתכון של פסטה עם רוטב עגבניות – זו מנה שמאוד מתאימה!

למה הלביבות שלי התפוררו?
זה יכול להיות בגלל שתוספת קמח לא הייתה מספקת. במקרה כזה, הוסיפו מעט יותר קמח עד שהתערובת תהיה קלה לעבודה.

אז אם חשבתם שזה מתכון פשוט, מתברר שזה יותר מזה. הלביבות הללו פשוט מושלמות לכל עת, ואין ספק שהן עוד לא ישאירו אתכם בעייפות ויעודדו אותך להכין אותם שוב ושוב! כשתשתפו את המתכון הזה עם חברים, תמתינו לסערת התגובות מעבר לכל צלחת. גם אתם, וגם הכנתם – בהחלט תיהנו מכל ביס!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
כמה חלבון צריך אחרי אימון? הגלה את התשובה!
```html מהי הכמות המושלמת של חלבון אחרי אימון? אימון גופני הוא זמן מצוין לאתגר את הגוף ולשפר את הכושר...
קרא עוד »
דצמ 18, 2024
איך להתמודד עם בעיית בטן נופלת בקלות
```html הבטן הנופלת: למה זה קורה ואיך להתמודד עם זה? מאבקים עם הבטן הנופלת הם חוויות שכולנו חווים בשלב זה...
קרא עוד »
דצמ 13, 2024
גלה את הסוד לחיזוק בטן תחתונה בקלות
```html חיזוק בטן תחתונה: כל מה שצריך לדעת כדי להתחיל אם אי פעם שאלתם את עצמכם מה עשוי להיות הסוד להראות...
קרא עוד »
דצמ 08, 2024