כמה קלוריות יש בעלי גפן ממולאים באורז? גלו עכשיו!

כמה קלוריות יש בעלי גפן ממולאים באורז?

אם חשבתם לרגע שגפילטע פיש הוא התפריט המזרחי היחיד שמורכב מירקות ממולאים, תפסו את הכיסאות! בעלי גפן ממולאים באורז הם מהמנות המגניבות, המסתוריות והטעימות ביותר שקיימות. מעבר להיותם מדהימים, הם משפיעים על בריאותנו והשפעתם על הקולינריה הים-תיכונית היא אגדי! אז הנה אנחנו כאן כדי לדבר על איך להכין את המנה הזאת, כמה קלוריות יש בהם, וכל מה שצריך לדעת כדי להפוך את החוויה הזו למעלפת.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות

  • זמן הכנת המתכון: 1 שעה
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 4-6

הרכיבים הדרושים

כשהגפן מתחיל להתגלגל, אנחנו מדברים על מרכיבים שיכולים להפוך את המנה שלכם למושלמת. אז בואו נצא לדרך!

  • 500 גרם עלי גפן – אם יש לכם אפשרות להשתמש בעלי גפן טריים, זה מדהים! אם לא, קונים קפואים ויש לכם פתרון פשוט.
  • 200 גרם אורז – אורז בסמטי או אורז לבן, זה הבחירה שלכם.
  • 1 בצל קטן קצוץ דק – מאיזה סוג בצל תבחרו? צהוב, סגול או אולי ירוק? זה מה שנותן את העניין!
  • 2 כפות שמן זית – לא חסר שמן זית בבית, נכון?
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה – שכחתי לציין, זה משגע!
  • 1/2 כפית כמון – חתיכת תבלין שאי אפשר לוותר עליה.
  • 1/2 כפית מלח – לטעם המושלם.
  • 1/4 כפית פלפל שחור – כך אפשר להוסיף קצת חריפות.
  • 1 לימון – מיץ הלימון ייתן לכם חמיצות מדהימה.
  • 2 כוסות מים – נשתמש בזה לבישול.

מרכיבים חלופיים

אולי אתם שואלים את עצמכם, "מה עם אנשים שרוצים גרסה טבעונית?"_ ובכן, יש לכם אפשרות להחליף את האורז בבורגול שאפשר לבשל איתו את המנה מדהימה הזו. עוד כך שאפשר לשדרג עם אגוזים קצוצים במקום אורז, זה נימוח נהדר!

שלבי ההכנה

עכשיו, אחרי שהקפץ לנו הפה, הגיע הזמן להתחיל לבשל!

  1. משרים את עלי הגפן לשעה במים רותחים כדי להתרכך.
  2. מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד שהוא שקוף.
  3. מוסיפים את האורז למחבת ומערבבים היטב עם הבצל.
  4. מוסיפים את המים, המלח, הפלפל, הכמון והפטרוזיליה. מבשלים כ-10 דקות עד שהמים נספגים.
  5. עכשיו הזמן למלא את עלי הגפן. על כל עלה שמים כף אורז ומקפלים.
  6. מסדרים את העלים הממולאים בסיר, אחד ליד השני.
  7. סוחטים את הלימון על המילוי ומוסיפים מים עד שיכסו את העלים להגנה בעת הבישול.
  8. מבשלים על להבה נמוכה במשך כ-40 דקות.
  9. אפשר להגיש חם או בטמפרטורת חדר. ללקק את האצבעות!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כדי לשדרג את המנה המונחת לפניכם, ניתן להתנסות בכמה תוספות. נסו לתבל עם קצת שקד קלוי קצוץ או טחינה מעל, זה משגע! אפשר גם להוסיף כוס של צנוברים קלויים בסוף הבישול.

שאלות ותשובות

כיצד נשמור על בעלי הגפן טריים?
גובה טמפרטורת החדר מספקת את האפשרות לשמור על טעימויותיהם. אם אתם מחזיקים אותם במקרר, שימו אותם בכלי אטום.

כמה קלוריות יש במנה?
מנה אחת מכילה כ-200 קלוריות. עם תוספות אתם עשויים להגיע ל-300 קלוריות.

אפשר להכין אותם מראש?
בוודאי! בעלי גפן יכולים להחזיק במקרר עד 3 ימים ולשמר את הטעם שלהם.

האם זה מומלץ גם לדיאטה?
בהחלט! מדובר במנה בריאה מאוד, עם ירקות ואורז שמספקים סיבים תזונתיים.

איך ידועים הסלטים הנלווים?
סלט אתיופי או סלט חצילים יכולים להיות תוספות נהדרות שיתנו צבע וטעם!

מהי הדרך הטובה ביותר לחמם אותם לפני ההגשה?
חימום במיקרוגל או בסיר טפלון עם מעט מים לשמירה על הלחות.

האם אפשר להכין גרסה ללא אורז?
אפשר בהחלט! ניתן להשתמש בקינואה או בבורגול שיתרמו לאותה הרכות.

איך מוודאים שהאורז מבושל כמו שצריך?
לאחר בישול של כ-10 דקות, תטעמו אותו. אורז פריך בדרך כלל סימן לכך שנזקק ליותר בישול.

האם ניתן להשתמש עלים קפואים?
בהחלט! עלים קפואים מחזיקים בטעמים אם מחממים מהם במים רותחים.

מה הדרך המושלמת לאחסן את העלים הממולאים?
זה פשוט – אוחסנים בכלי אטום במקרר או בפריזר.

אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים! אנחנו רוצים לראות את המנה המדהימה שלכם ברשתות החברתיות.

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
איך מכינים טחינה כמו במסעדה בקלות רבה
איך מכינים טחינה כמו במסעדה מה דעתכם על טחינה שמביאה אתכם עד לארץ צלחת הסלטים? זו לא סתם טחינה, זו...
קרא עוד »
ינו 02, 2025
בדיקות קורונה לטסים לחו"ל – למה חשוב שנבצע אותה
עד לפני שנתיים בערך, כל הרעיון של טיסה היה נראה לנו פשוט וקל. היינו יכולים לרכוש כרטיס מהיום להיום,...
קרא עוד »
ספט 13, 2021
עוגה עם בסיס בצק פריך שאסור לפספס!
מתכון לעוגה עם בסיס בצק פריך עוגה עם בסיס בצק פריך היא אחת הקלאסיקות שהופכות כל יום רגיל לחלום מתוק....
קרא עוד »
דצמ 08, 2024