חזה עוף ממולא בשר טחון ניקי ב מתכון מנצח
חזה עוף ממולא בשר טחון ניקי ב
אם יש מנה אחת שעושה לנו את זה כמו שצריך, זו בהחלט חזה עוף ממולא בשר טחון ניקי ב. דמיינו סנפלינג לתוך ביס עסיסי עם טעמים שמשגעים את החיך, כשהעוף שומר על עסיסיותו והבשר הטחון מתמזג בצורה מדהימה עם תבלינים ואורז! המנה הזו לא רק שהופכת כל ארוחה לחגיגה, היא גם מצחיקה אותי כשאני מדמיין את ההכנות במטבח, מרגע קניית החומרים ועד הביס הראשון. אז תפסו את הסינרים, אנחנו במטבח!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינונית
- למי המנה מתאימה: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את המנה המעלפת הזו, דרושים לנו:
- 4 יחידות של חזה עוף (מעלף ועסיסי)
- 500 גרם של בשר טחון (אופציה – שילוב עם בשר הודו ליתר בריאות)
- 1 כוס אורז (לבן או מלא, תלוי בטעם האישי)
- 1 בצל קצוץ (אופציה להוסיף בצל ירוק לפינוק)
- 2 שיני שום (להעניק עוצמת טעמים)
- 1 גזר קטן מגורר (לתוספת מרקם וצבע)
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1 ביצה (כדי להדק את כל החומרים)
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- שמן זית (לחימום במחבת)
גרסה טבעונית: אפשר להשתמש בטופו או בבשר חלופין ולהשאיר את האורז רטוב באורן טעים!
שלבי ההכנה
עכשיו הגיעה השעה להתחיל! ניתן לכם את השלבים היישר מהמנגל!
- מחממים שמן זית במחבת גדולה על חום בינוני והתחילו עם בצל הקצוץ והשום. חכו שהם יהפכו לרכים וריחנים.
- מוסיפים את הגזר המגורר ומערבבים עד שהכל מתערבב בצורה מושלמת.
- מוסיפים את הבשר הטחון ועטפו אותו לחלוטין בבליל הנפלא הזה. מסננים ומבשלים עד שהבשר משנה צבעו.
- מוסיפים את האורז ומערבבים, עד שהשיניים מושפעות מהעסיס.
- מסננים מים, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, ביצה, מלח ופלפל.
- חותכים כיסים בלחם העוף (יוצרים כיס דמוי תיק) וממלאים אותו בתערובת הבשר והאורז.
- מטגנים את חזה העוף מכל הצדדים עד להשגת צבע זהב מדהים.
- לסיום, מכסים במכסה למשך כחמש דקות, כדי שכל הטעמים ייספגו.
לאחר שסיימנו להכין את המנה, הגיע הזמן להעמיד אותה לצד סלט ירוק מרענן או אפילו פירה חם! בעבודת יד זה יוצא הכי טעים שיש!
תוספות או שדרוגים אפשריים
כמובן שלא נשכח להוסיף עוד קצת טעמים ומרקמים. אתם יכולים להוסיף קמצוץ של גבינת פטה למילוי או להשתמש באגסים קצוצים כדי לתת מתיקות לא מחויבת. אגב, אם אתם מעוניינים לגרסה דלת פחמימות, בתור תוספת אפשר להוסיף קישוא מאודה או עלי סלט שונים. חוץ מזה, תמיד אפשר לשדרג עם רוטב סמיך או צ'ילי מתוק, זה משגע!
שאלות ותשובות
איך אפשר כמובן להוסיף חריף למתכון?
אפשר לשלב פלפל חריף קצוץ בתערובת המילוי או להוסיף רוטב סרירצ'ה במילוי.
האם ניתן להכין את המנה מראש?
בהחלט. ניתן להכין את חזה העוף הממולא מראש, לאחסן במקרר ולעבור על האפייה כאשר אתם מוכנים לאכול.
מה לעשות אם התערובת יוצאת רטובה מדי?
אם התערובת רטובה, אפשר להוסיף עוד קצת אורז או כמות קטנה של קמח כדי לספוג את הנוזלים.
האם אפשר להקפיא חזה עוף ממולא?
כמובן! ניתן להקפיא את המנה. זה מה שנקרא אוכל "מזון חסכוני".
מה סוג האורז המומלץ למילוי?
אפשר להשתמש באורז בסמטי, אורז מלא או אפילו בתחליפי דגנים אחרים כמו קינואה.
האם ניתן להחליף את הבשר?
לגמרי! אפשר לשים בשר הודו, או אופציה לטבעונים – טופו או חומוס.
האם לחם העוף מתאים לילדים?
כמובן! ילדים אוהבים את המנה הזו, אפשר גם לשדרגו עם ירקות שהם אוהבים.
מה עם תיבול נוסף?
ניתן להוסיף פפריקה מתוקה או תבלינים נוספים כמו כמון ליצירת טעמים נוספים.
האם ניתן להרתיח את חזה העוף לפני הבישול?
אפשר ויש כאלה שעושים זאת אך לא חובה – זה תלוי בטעם האישי.
היכן אפשר לקנות את החומרים הדרושים?
את כל החומרים ניתן למצוא בכל סופרמרקט רגיל, שרובם זולים ומוכרים.
אם אהבתם את המתכון הממכר הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות! הגיע הזמן להראות להם איך אתם מבשלים כמו מקצוענים!