הקציצות עם אפונה ותפוחי אדמה שכבשו את כולם

קציצות עם אפונה ותפוחי אדמה ברוטב אדום

הגעתם למקום הנכון! פשוט קחו רגע ונסו לדמיין את הקציצות האלו: רכות, עסיסיות, ומבושלות ברוטב אדום מדהים, עם תיבול משגע שאף אחד לא יוכל לעמוד בפניו. כשאני מכין את המנה הזאת, כל הבית מתמלא בניחוחות מעלפים, וכשאני מגיש את הקציצות עם תפוחי האדמה והאפונה, אני פשוט רואה את כולם מתמלאים בשמחה. זה משהו שלא קורה כל יום! אגב, זה מתכון שגם סבתא שלי הייתה מתגאה בו, והוא בהחלט אחד מהמתכונים הממכרים במשפחה. אז בואו נכין את המנה המושלמת הזו!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 1 שעה
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 6 מנות

הרכיבים הדרושים

עכשיו, נעבור לרכיבים שייצרו את הקציצות המהממות הללו. יש לקחת רגע ולוודא שיש בידיכם את כל מה שנדרש לשם הצלחה. החומרים האלו לא סתם, אלא הם הכוכבים של המנה:

  • 500 גרם בקר טחון (אפשר לשדרגו לעוף או חזה הודו)
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1 שן שום כתוש
  • 1 ביצה
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כוס פירורי לחם
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/2 ק"ג תפוחי אדמה, קלופים וקצוצים לקוביות
  • 1/2 כוס אפונה קפואה
  • 1 ליטר מים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/3 כוס רסק עגבניות
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית סוכר (חובה, הוא מאזן את העגבניות)

שלבי ההכנה

עכשיו כשיש לכם את כל הרכיבים, הגיע הזמן להיכנס לאקשן ולהכין את המנה המדהימה הזו. רוצים לדעת איך עושים את זה? אז הנה ההנחיות הצעד אחר צעד, וגם אם תכינו אותם בדיוק כפי שכתובים, מבטיח לכם ששום דבר לא יוכל לעצור אותכם!

  1. מתחילים בקערה גדולה ומערבבים את הבשר הטחון עם הבצל הקצוץ, השום הכתוש, הביצה, הפטרוזיליה, מלח ופלפל.
  2. מוסיפים את פירורי הלחם לתערובת, ומערבבים היטב עד שהכל מתאחד.
  3. מעצבים קציצות בגובה כ-4 ס"מ.
  4. מחממים שמן זית בסיר רחב ומניחים את הקציצות בסיר ומטגנים אותן במשך כ-5 דקות מכל צד עד שהן מקבלות צבע זהוב.
  5. כשהקציצות מוכנות, מסננים ומניחים בצד.
  6. לאחר מכן, באותו הסיר, שמים את תפוחי האדמה ואופים למשך 2 דקות נוספות.
  7. מוסיפים רסק עגבניות, פפריקה, כמון, סוכר ומערבבים הכל היטב.
  8. שופכים את המים הסמוכים והקציצות מעל.
  9. מבשלים על חום נמוך כשהסיר מכוסה במשך 30 דקות, עד שהתפוחי אדמה רכים וכל הטעמים התמזגו.
  10. 5 דקות לפני הסוף, מוסיפים את האפונה ומערבבים.
  11. מגישים את הקציצות עם התפוחי אדמה המושלמים, ולוודא שאת הרוטב לא תשכחו לשדך לחלה טרייה.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אפשר לשדרג את המתכון הזה בכמה אפשרויות נהדרות שיכולות להפוך אותו למיוחד עוד יותר. למשל, ניתן להוסיף קצת ירקות קצוצים כמו גזר או קישוא לתוך הקציצות. לאלו מכם שאוהבים חיוניות, חופן קטן של חומוס מבושל יכול להיות תוספת מדהימה.

אם אתם כמעבירים לאורח חיים בריא, הסיר הזה יכול להיות כבסיס מצוין לארוחות שאתם יכולים לשלב איתן סלט ירקות רענן, ותוספת של כוס קינואה מאודה יכולה להיות ליווי מעולה ואגדי.

שאלות ותשובות

מה כדאי להגיש עם הקציצות?
מומלץ להגיש את הקציצות עם סלט ירקות טרי, חלה או אורז. כל אלו משלימים את המנה המושלמת.

איך אפשר לשמור את הקציצות לאחר הבישול?
אם נשארו קציצות, ניתן לשמור במקרר במס_container אטום עד יומיים.
אם אתם רוצים לשמור יותר זמן, הוציאו את הקציצות קפואות בקופסה סגורה.

האם אפשר להכין את הקציצות מראש?
בוודאי! אתם יכולים להכין את התערובת ולהשאיר אותה במקרר כמה שעות לפני הבישול.

מה חלופי לבשר עבור הקציצות?
במקום בקר טחון אפשר להשתמש בעוף טחון, או טופו קצוץ ורך כדי לפנות לקהל הצמחוני והטבעוני.

איך יודעים אם הקציצות מוכנות?
כאשר הקציצות מבושלות וברוטב רכה, זהו סימן מצוין שהן מוכנות. תטעמו את הקציצות לראות אם התיבול בדיוק לטעמכם.

לא מצאתי רסק עגבניות – מה אפשר לשים במקומו?
אתם יכולים לשים עגבניות מרוסקות או אפילו רוטב פיצה, זה עובד מצוין.

כמה שווה הכנת מנת קציצות כזו?
כשהולכים על חומרים טריים ובחירה במנות גדולות, המנה יוצאת מאוד משתלמת, עבור כל המנות שהיצאה מנות סבירים לחלוטין.

איזה עוד תבלינים אפשר לשים בקציצות?
כמובן, אתם יכולים לשים גם קמצוץ של דומן חריף אם אתם אוהבים את המנה קצת יותר חריפה.

מה אפשר להכין עם רוטב הקציצות שלא יישאר?
אתם יכולים לחמם את הרוטב ולהשתמש בו לפסטה או לדפים של מנות אחרות כמו פריקרה, המהווה תוספת מענגת.

במה הקציצות הייחודיות הללו שונות מקציצות אחרות?
הקציצות הללו מועשרות באפונה ותפוחי אדמה, דבר שזה נותן להם טעם ייחודי ומרקם שמשגע את החיך!

נתראה במתכון הבא! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ובני משפחה, שיהנו מהמנה המשגעת כמו שאתם נהנתם!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
טיפול בדיקור סיני לכאבי גב
אנשים רבים סובלים מכאבי גב כרוניים בעידן הנוכחי, בשל צורת החיים שלנו וחוסר מספק בתזוזה. רוב האנשים...
קרא עוד »
אפר 17, 2020
למה אני לא מצליחה לרדת במשקל? הגורמים המפתיעים!
```html למה אני לא מצליחה לרדת במשקל? המדריך הנצחי! בעידן של מידע אינסופי וטיפים מרובים ברשת, היכולת לרדת...
קרא עוד »
פבר 18, 2025
חצילים בנינג'ה: המתכון שכולם מדברים עליו!
```html חצילים בנינג'ה - טעמים משגעים שיוציאו אתכם מהשגרה! שום דבר לא מתעלה על חצילים רכים ונימוחים,...
קרא עוד »
ינו 02, 2025
נגישות