המתכון הסודי לפוטטו כמו במקדונלדס!
איך מכינים פוטטו כמו במקדונלדס
אין אחד שיכול לעמוד בפני הפוטטו המושלם הזה, הטעים, הזהוב והלא ברור מה בדיוק שמים בתוכו. כשניגשים להכין פוטטו כמו במקדונלדס, אנחנו נכנסים לעולם של טעמים, מרקמים והנאה שאין להם תחליף. זהו מתכון שכל מי שאוהב פוטטו חייב לנסות, כי מדובר בחוויה קולינרית מדהימה שמעוררת זיכרונות ונוסטלגיה. כן, כן, אותו הפוטטו שאתם אוהבים לאכול עם חברים בעשר בלילה אחרי סרט. בדיוק ככה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 1 שעתיים
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
בכדי להכין את הפוטטו המהמם הזה, צריכים לאסוף את כל הרכיבים ולארגן את עצמכם כמו שפים מקצועיים. כל רכיב חשוב להצלחת המתכון המושלם הזה:
- 4-6 תפו”א בינוניים (בערך 1 ק"ג)
- 2 כפות קמח תפו”א
- 1 ביצה (או תחליף טבעוני אם אתם רוצים)
- מלח, לפי הטעם
- 2 כפות שמן זית (לגרסה בריאה יותר) או שמן רגיל
- תבלינים לפי טעם: פפריקה, כמון, ופלפל שחור
- לרוטב: 1/2 כוס קוטג’ (לגרסה דל פחמימיות) או שמנת חמוצה
- 2 כפות רוטב חם (אופציונלי, אם אתם בקטע של חריף)
לא משנה מה, אם אתם חושבים שדבר כזה לא יכול להיות טוב, תחשבו שוב! מדובר במתכון ממכר שמשגע את החיך וגורם לכם לרצות ללקק את הצלחת.
מרכיבים חלופיים
מי מכם שרוצה לשדרג את המתכון או להתאים אותו לטעמים האישיים שלכם, יכולים לשקול את האפשרויות הבאות:
- להשתמש בתפוחי אדמה מתוקים לקבלת טעם דומיננטי יותר ובריא יותר.
- לגרסה נטולת גלוטן, ניתן להחליף את הקמח בקמח תפו”א או בקמח קוקוס.
- לגרסה טבעונית, החליפו את הביצה בטחנה או בזרעי פשתן.
- להוסיף גבינת פרמזן מעל בשביל טוויסט נוסף של טעם.
שלבי ההכנה
כאן מגיע החלק הכי חשוב במתכון. שימו לב לכל פרט, כי הם כולם יחד יובילו אתכם לתוצאה המושלמת.
- מקלפים את תפו”א וחותכים לקוביות בגודל בינוני.
- מרתיחים מים בסיר עם קצת מלח ומבשלים את קוביות תפו”א במשך כ-15 דקות.
- בעוד שהתפו”א מתבשלות, הכינו קערה עם קמח תפו”א, ביצה ותבלינים.
- כשדי התפו”א רכות, מסננים אותם ונותנים להם להתייבש כמה דקות.
- מעבירים את התפו”א היבשות לקערה עם הקמח, ומערבבים עד שהן coated היטב.
- מחממים שמן במחבת רחבה על חום בינוני.
- מניחים את הקוביות במחבת ומבשלים כ-5-7 דקות מכל צד עד שהן מתזהבות.
- מוציאים מהמחבת ומניחים על מגבת סופגת.
- מלח ומגישים רותם עם הרוטב שבחרם.
בתוך כל פרט ופרט, אתם תגלו את השילוב המושלם של מרקם וטעים שהולך לענג אתכם ואת אורחיכם. יסודות הטעמים מחוברים במהירות וטוהר שמקבלים כל ביס – זה פשוט מעלף!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם אתם רוצים להוסיף לניצחון ולשדרוג, יש אינספור אפשרויות:
- שדרגו את הפוטטו במיני תבלינים שיעצימו את החוויה – אולי חרדל או כמון.
- קאפקייקס גבינת פרמזן טחונה על הפוטטו כשהן יוצאות מהשמן.
- מוסיפים ירקות קלויים עם טחינה – שילוב מרענן.
שאלות ותשובות
מה הסוד לפוטטו רך אך פריך?
לתפוס את הזמן המדויק – עדיף שלא לבשל יותר מדי, כדי שיהיה גם רך וגם פריך.
האם אפשר להכין את הפוטטו בתנור?
בוודאי! פשוט טגנו בתנור בחום גבוה עם שמן זית נוסף לאופציה בריאה.
מה מומלץ להוסיף לפוטטו כדי שיהיה טעים יותר?
כבש גבינת פרמזן או חלב שקד מעל, ולא תשכחו את התיבול!
איך שומרים על הפוטטו החם לאחר ההכנה?
שמים על רשת או מגבת סופגת כדי להחזיק על הפריכות.
האם הפוטטו מתאים לילדים?
מאוד! הפוטטו מתוק וקל להכנה, לילדים תהיה הרבה הנאה מהכנתו.
אפשר לאכול את הפוטטו בקרטון כמו במקדונלדס?
מהמם! הוסיפו לרוטב סמיך בתוך קופסאות חד פעמיות מה שייתן את האווירה הנכונה.
מה עוד אפשר להגיש עם הפוטטו?
סלט רענן, שניצל או דאבל בורגר מושלם.
כמה מהפוטטו נשארו לי, ומה עושים איתם?
אפשר לאחסן במקרר עד יומיים, וחימום קצר מאוד במיקרוגל יחזיר להם את החיות.
האם זה בריא?
בהחלט! אם משתמשים בשמן זית ומעט מלח, זה יכול להיות מנה נאה מאוד ובריאה.
אפשר להקפיא את הפוטטו?
לא מומלץ. הכי טוב להכין טרי וליהנות מהמקסימום טעם.
בהצלחה עם המתכון המופלא הזה, שאי אפשר להתעלם ממנו! אני בטוח שאתם תאהבו אותו כמו שאני אוהב. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם משפחה וחברים ברשתות החברתיות. יאללה, בואו נעשה את העולם קצת טעים יותר!