המתכון המושלם לצלי בשר עם ערמונים וסילאן
צלי בשר עם ערמונים וסילאן
למי מאיתנו לא חסרים רגעים שבהם סבתא או אמא הכינו לנו מנות מהלב והנשמה? זהו אחד מאותם מתכונים שמעלה את חיוך העונג על הפנים ומזכיר לנו את החום של הבית. צלי בשר עם ערמונים וסילאן הוא מנה מדהימה שמשלבת טעמים משגעים, רגשות של בית ואפילו הברקה גסטרונומית שכדאי לשמור למי שחשוב לנו. יש משהו מעלף בלראות את הבשר מתמוסס בפה עם כל ביס, והערמונים המתקתקים נותנים קונטרסט מושלם. מדובר במנה ממכרת שכדאי להכין מדי פעם בפעם כדי לשמח את כל הסובבים אותנו.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 2 שעות
- רמת קושי: בינונית
- מכין ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי ליצור את המנה האגדית הזו, נעזר בכל מיני רכיבים, שכל אחד מהם תורם לעושר הטעמים. הנה הרשימה המלאה:
- 1.5 ק"ג בשר צלי – בשר בקר או עגל, חתוך לחתיכות גדולות.
- 3 כפות סילאן – כאן המקום להוסיף את המתיקות המהממת.
- 200 גרם ערמונים (קלופים) – מתוקים וטעימים, הם פשוט כמוסים!
- 2 בצל – קצוצים דק.
- 3 גזרים – חתוכים לעיגולים.
- 4 שיניים שום – כתושים או קצוצים דק.
- 1/2 כוס יין אדום – ידיד טוב של הבשר.
- 4 כפות שמן זית.
- 1 כפית כמון – מוסיף מעט חום.
- מלח ופלפל שחור לפי טעם – כי אין כמו תיבול טוב!
- 1/2 כפית קימל (לפי טעם) – מעניק עוד נופך מיוחד.
- מים – שפריצים להשלמת הרוטב.
מארג הרכיבים
אישית, אני ממליץ להשתמש בבשר עגל, שמביא טעמים עדינים יותר יחד עם העושר של העשבים. אך אם אתם אוהבים את הטעמים הכבדים יותר, בשר בקר יכול להתאים בהחלט. לשדרוגים והחלפות אפשר לנסות לערמונים קלויים או אפילו להוריד את הסילאן אם אתם חבורת הטבעונים בינינו.
שלבי ההכנה
ועכשיו מגיעה השעה להיכנס למטבח ולהניח את הידיים על הבשר!
- מחממים את שמן הזית בסיר על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהופך שקוף.
- מוסיפים את השום והגזר ומערבבים עד ריכוך.
- מניחים את הבשר בסיר ומטגנים מכל הצדדים עד להשחמה קלה.
- יוצקים פנימה את היין ושולחים את הכל להתבשל כ-5 דקות.
- מוסיפים את הערמונים, הסילאן, המלח והפלפל.
- שופכים מים עד לכיסוי הבשר.
- מבשלים על חום נמוך עם מכסה למשך כשעה וחצי.
- פעם פעם בסיר, לטוב ולרע, לערבב בעדינות כדי שהטעמים יתערבבו.
- כשהבשר מתמוסס, זהו הזמן להגיש!
פתק של שף
הסוד להצלחה הוא לא למהר. בישול איטי זה כל העניין; זה מה שמבטיח את הטעמים הנוגעים ללב. כדאי גם לשים לב שלא להוסיף יותר מדי מים, כי הרוטב צריך להיות סמיך ומרוכז.
תוספות ושדרוגים אפשריים
ניתן להוסיף תוספות כמו תפו”א חתוכים לחצי או פטריות למנה שישדרגו את כל העסק. כאלה שנכנסים לרוטב ויוצרים את התחושה הזו שכולנו מכירים, שטובים בפה כמו בצל מבחינה סנסורית. כמו כן, אפשר גם לשדרג את הסילאן לדבש בשביל טוויסט מעניין.
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בבשר אחר?
בהחלט! אפשר להכין את המתכון עם בשר טלה או עוף. החזיקו אצבעות כי התוצאה תהיה שונה מגמרי.
כמה זמן אפשר לשמור את זה במקרר?
בודאי! אפשר לשמור את הצלי במקרר עד 3 ימים, אבל אוי ואבוי, לא בטוח שזה יספיק… זה ממש ממכר.
אפשר להכין את זה מראש?
מצוין! עבור אירוח, זה מתכון אגדת המוסד שמיעבוד עוד יותר טוב אם מכינים אותו יום לפני, כך שהטעמים יתמזגו.
מה אעשה אם אין ערמונים?
אפשר להחמיא להם עם צנוברים או אגוזי לוז. יעניקו טעם אגדי.
האם הסילאן חיוני?
לא חייב, אבל הוא נותן את המתיקות העדינה והחדה – מנה שאין לה תחליף.
כיצד ממליצים להגיש את המנה?
אפשר עם אורז או פירה, או פשוט עם לחם טוב לספוג את כל הרוטב!
מה עושים עם שאריות?
חייבים להחביא אותן! הכינו פשטידה או סלט שבהן תוסיפו את שאריות הבשר ותפקדו את זה מחדש כמו שף אמיתי.
האם זה מתאים לילדים?
אכן! הוספנו טעמים עשירים, אך מתוקים. זה ממש מעלף.
איך אתם מכינים רוטב סמיך יותר?
אם אתם אוהבים רוטב סמיך, אפשר להוסיף כפית קמח או קורנפלור במעט מים ולערבב לתוך הסיר בשלב האחרון של הבישול.
האם המנה מתאימה לפסח?
בהחלט! בחרו בבשר לא מעובד והסילאן מוסיף Touch של מתיקות מפתיעה בלא מצה!
בהצלחה במנה הזו, והכי חשוב, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות! זה מגיע גם לחברים שלכם, כי טוב נהיה יחד וטעים יחד.