הכינו את סטייק אנגוס ברשת כמו מקצוענים!
"`html
סטייק אנגוס ברשת – המנה המושלמת לכל חובבי הבשר!
תארו לעצמכם את השלב שבו אתם פותחים את המנגל, והארומה המדהימה של סטייק אנגוס משגע את חושי הריח שלכם. כאשר תוסיפו לזה את הטעמים העשירים והמרקם הנימוח של הבשר, תבינו מדוע מדובר במנה שתהפוך לדוברת השיחה של כל אוכלוסיית המנגלים. הסטייק הזה לא רק שנראה מדהים, הוא גם טעים בצורה אגדה! אז בואו נצלול למקורות, להיסטוריה ולמתכון המיוחד של מדינת אנגוס בסקוטלנד, לפני שנצלול לעבודה.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הסטייק אנגוס המושלם, נצטרך מספר רכיבים פשוטים אך משמעותיים, שיהפכו את המנה הזו למעלפת. אז הנה מה שאנחנו צריכים:
- 4 נתחי סטייק אנגוס בעובי של כ-2.5 ס"מ
- שמן זית איכותי (כ-2 כפות)
- מלח גס
- פלפל שחור טחון
- שיני שום (2-3 שינים, קצוצות דק)
- וחמאה (50 גרם)
- רוזמרין טרי (באלו אולמות נתח הסטייק משוגע)
שלבי ההכנה
עכשיו כשיש לנו את כל מה שאנחנו צריכים, נתחיל בצעדים שיביאו אותנו להצלחה מרצפת המנגל.
- נחמם מחבת כבדה או גריל על חום גבוה.
- נשמן את נתחי הסטייק בשמן זית מכל הצדדים.
- נשפוך מלח ופלפל על כל נתח כך שיהיה טעים מאוד.
- כשהגריל רותח, נשים את נתחי הסטייק במחבת למשך כ-4 דקות מצד אחד, ולאחר מכן נחליף צד.
- נוסיף את שיני השום הקצוצות ואת חמאת השום למחבת.
- נשפוך מעט עוד שמן זית עם רוזמרין, ולחץ קל על הסטייק עם מרית כדי שהטעמים ייכנסו.
- נבשל עוד כ-3 דקות, נשלוף, ונניח לסטייק לנוח על מסננת במשך כ-5 דקות.
- נחצה את הסטייק ונגיש עם תוספות שאהובות עליכם – סלט ירוק, תפוחי אדמה או אפילו צ'יפס.
חכו, רגע! יש דרך נהדרת לשדרג את המנה הזו, היא יכולה להיות מושלמת כמו שהיא, אבל אם תרצו להוסיף מגע אישי, תוכלו להכין רוטב כוסברה או חרדל שיספק טוויסט מעניין!
שדרוגים ותוספות
והנה כמה רעיונות לשדרוגים ותוספות שיגרמו לסטייק שלכם להיות מדהים עוד יותר:
- הוספת תיבול של פפריקה מתוקה או חריפה בזמן תיבול הסטייק להעמקת הטעמים.
- שילוב עם ירקות צלויים כמו קישואים, פלפלים או סלט ירקות מרענן.
- הכנה של רוטב יין אדום ששואב את כל הסבירויות המתוקות של הסטייק.
- תוספת של גבינת פרמזן מגוררת מעל המנה המסוגננת.
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין סטייק אנגוס גם על פנינת חום נמוכה?
כמובן, אם אתם רוצים לקבל נתח יותר נימוח ואוורירי, אתם יכולים לבשל על חום נמוך יותר במשך זמן רב יותר.
איך יודעים מתי הסטייק מוכן?
אנו טוענים שזו אמנות! יש לבדוק את המרקם – הוא צריך להיות פצפץ מבחוץ ונעים בפנים. מהנסיון שלי, השתמשו במד חום לחישה – 56 מעלות צלזיוס למשך נתח מדיום רו.
כיצד ניתן למרוח את הסטייק לפני הצלייה?
אפשר למרוח אותו עם כביש זית, מלח ופלפל כרכב תיבול. תשאירו אותו להתיישן בטמפרטורת החדר לערך 30 דקות.
אפשר להכין את הבשר גם בצורה טבעונית?
כן! אפשר להשתמש בסטייקים מחומוס או תחליפים אחרים כמו טופו או פטריות פורצ’יני. תלכו על זה!
מה הדרך הכי טובה לאחסן שאריות?
הקפיאו את נתחי הסטייק בשקיות סגורות היטב. הם יכולים להישמר היטב במשך מספר שבועות.
האם יש טכניקות צלייה שונות?
בהחלט! אתם יכולים לנסות גם טכניקות כמו צלייה על עץ או במחבת ברזל יצוק – כל אחת מספקת טעמים שונים.
מה אם ברצוני לפתח את המנה קצת יותר?
תוספות כמו ריבת בצל או חמאת עשבי תיבול יכולות להיות שדרוגים מדהימים!
כמה מומלץ להמליח את הסטייק?
כמובן, הכל תלוי בטעם האישי שלכם. יש שיאמרו שכ-4-5 גרם מלח גס על כל נתח זה מושלם.
אפשר להכין את הסטייק גם על פלטת שיש?
בוודאי! פלטת שיש מנצלת היטב את החום ותשהה את הסטייקות בילוי מענג לאורך המנגל.
מה היתרונות בשימוש בסטייק אנגוס על סוגי בשר אחרים?
סטייק אנגוס נחשב למפנק במיוחד, יש לו טעמים עשירים, ומרקם נימוח, כמו שהזכרנו, הכי טעים שיש!
אז אחרי השיחה הארוכה על סטייק אנגוס, אתם בטח מתרגשים לעשות אותו בפעם הבאה שאתם מתארגנים לארוחת ערב או חגיגה. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות, ולזמן חברים לחוויה קולינרית שתשאיר את כולם מתלהבים. בתיאבון!
"`