דג לברק שלם בתנור עם ירקות שיביא לכם טעם ביתי

דג לברק שלם בתנור עם ירקות

חושבים על ערב משפחתי מושלם שבו כולם מתכנסים סביב שולחן האוכל, ריחות משגעים ממלאים את החלל, ואפשר לשמוע את הצחוקים והסיפורים שמתחלפים? תפסנו את המתכון המדהים הזה שיהפוך את הערב לאגדי וללא ספק ישאיר את כולם עם רצון לעוד – דג לברק שלם בתנור עם ירקות. במתכון הזה, הדג נצלה בתנור יחד עם ירקות צבעוניים שמחזיקים אותו רך ונימוח, בעודם מספקים טעמים עשירים ומפנקים. נכניס לאווירה, נבשל, וניהנה מכל ביס!

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן: 60 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי לייצר את המנה הזו עלינו לשים את הידיים על מרכיבים איכותיים ואווריריים, שיהפכו את הדג לחוויה מושלמת. על זה יש להקפיד, כי אין כמו דג טרי כדי להרגיש את הים גם בבית. אז הנה מה צורך:

  • 1 דג לברק שלם (בערך 1 ק"ג) – דג טרי זה שם המשחק פה!
  • 2-3 שיני שום קלופות – להוסיף טעם מדהים שיגרום לכולם ללקק את האצבעות.
  • 1 לימון חתוך לפרוסות – קיץ טבעי בדג! עושה קסמים.
  • קצת מלח ופלפל – תיבול של אלופים.
  • שמן זית – לציפוי מרענן.
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לרצועות – צבעוניות וזה בריא, כולם אוהבים.
  • 1 קישוא חתוך לרצועות – נימוח ונעים.
  • 1 פלפל אדום חתוך לרצועות – טעם מתוק-מלוח שהתמזג עם הדג.
  • 1 בצל פרוס – על קצה המזלג!
  • תבלינים נוספים על פי בחירה (כמו טימין או רוזמרין) – עשבי תיבול מוסיפים ניחוח משגע.

אפשר גם לשדרג את המתכון עם תוספות כמו לפת, פטריות או אפילו תפו”א. כל אחד יכול לשים את החותם האישי שלו!

שלבי ההכנה

בואו נצלול למטבח ונכין את הדג בצורה המושלמת:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. שמים את הדג במסננת ומניחים לו להיזהר מהר לשטיפה קלה.
  3. מעבירים את הדג לתבנית אפייה ומשמנים את התבנית עם שמן זית.
  4. מניחים את פרוסות הלימון בתוכו.
  5. ממלאים את החלל הפנוי בשום, מלח ופלפל.
  6. סוחטים מעט מיץ לימון מעל הדג.
  7. מסדרים את הירקות מסביב לדג כדי שיקבלו את כל הניחוחות.
  8. מתבלים את הירקות בשמן זית ומלח ומערבבים היטב.
  9. מכניסים לתנור ומבשלים במשך 30-40 דקות עד שהדג מתבשל והירקות רכים.
  10. מגישים חם, עם ניחוחות ששולחים אתכם לים!

תוספות או שדרוגים אפשריים

  • נוכל להגיש לצד הרוטב המושלם של שום, לימון, ופטרוזיליה.
  • אפשר גם לשדרג עם גרגרי רימון לפיצוץ טעמים!
  • העיקר הוא לשמור על גיוון ולתת לדמיון שלנו לרוץ חופשי.

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש בדג אחר?

בהחלט! אפשר לנסות עם דגים אחרים כמו דג סול או טונה, רק חשוב לוודא שהדג טרי.

מה אם אני רוצה להפוך את המתכון לטבעוני?

אנו יכולים להשתמש בחצילים קלויים או אפילו טופו במקום הדג. שינוי מדהים אך vẫn טעים!

אני רוצה להוריד את הקלוריות. מה לעשות?

אפשר להפחית את כמות השמן ולהשתמש בגריל במקום לתנור.

מה הסוד לדג טעים כל כך?

שימוש בדג טרי יחד עם תיבול מינימלי, שהמרכיבים יבואו לידי ביטוי באיכות שלהם.

האם צריך להשרות את הדג לפני הבישול?

לא בהכרח, אבל ניתן להשרות אותו במרינדה בסיסית לשעתיים לפני הבישול אם רוצים טעמים עמוקים יותר.

אילו תוספות מומלצות ליד המנה?

סלט ירקות רענן או אורז עם פירות יבשים מגניב להגשה.

כיצד לדעת אם הדג מוכן?

אם אתם רואים שהדג מתפרק בקלות עם מזלג והבשר בתוכו לבן, אז הוא מוכן!

האם ניתן לחמם את הדג למחרת?

כן, אבל הכי טוב לחמם בתנור כדי לשמור על מלוא הטעמים.

אפשר לאפות את הדג בלי ירקות?

בהחלט! אפשר לאפות אותו לבד ואת הירקות לאפות בנפרד.

מה עושה כל כך מרשים את המנה?

הריחות, הקולינריה של ים הקיץ, והצבעים המדהימים של הירקות. כל ביס הוא חווייה בפני עצמה!

אז אם נהניתם ורתם את הקוראים לשולחן שלכם עם המתכון המיוחד הזה, הייתי ממליצה לשתף את המתכון ברשתות החברתיות שלכם! תנו לכל אחד לטעום את ההנאה של אוכל ביתי, ושתפו את הרגעים היפים שייגרמו לכולם לחזור לעוד, כי על אוכל טוב אין ספק שאף אחד לא אומר לא. בואו נכניס את הדוושות למשפחה ונשאיר את כולם עם טעם של עוד!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
גלה את הסודות לאימון גב ויד קדמית מושלם!
```html איך לבנות את הגב והידיים שלכם באימון: המדריך המלא! אימון גב ויד קדמית הוא אחד מהאימונים החשובים...
קרא עוד »
דצמ 20, 2024
שרימפס מטוגן במהירות ובטעמים מפתיעים
שרימפס מטוגן: הדרך למנה המושלמת בא לכם להפתיע את האורחים שלכם עם מנה שמשגעת את החיך? שרימפס מטוגן הוא...
קרא עוד »
דצמ 22, 2024
מנות ראשונות קלות שיפתיעו את האורחים שלך
מנות ראשונות קלות ומדהימות שיגנבו את ההצגה! דמיינו את הסיטואציה הבאה: אתם מארחים מסיבה בבית, ואתם...
קרא עוד »
דצמ 21, 2024