בורקס דפי אורז תפוח אדמה ופטריות שיעשו לכם חשק
בורקס דפי אורז תפוח אדמה ופטריות – מתכון מדהים וממכר!
כשמדברים על אוכל, יש מנות שזוכות לעדנה מיוחדת והשפעה שאין עליה עוררין. בורקס דפי אורז תפוח אדמה ופטריות הוא אחד מאותם מאכלים שמשאירים טעם של עוד, ונשארים איתנו זמן רב אחרי שהם נעלמים מהצלחת. המנה הזו לא רק שהיא מעלפת, אלא היא גם קלה ומהירה להכנה. מיזוג מושלם של מרקם רך עם טעמים עזים, מבטיח מסע שישאיר אתכם בעננים.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מספיק
- זמן הכנה: 45 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל-4 מנות
בורקסים תמיד היו מנת פלא של הכנה מהירה, אבל כשמדובר בדפי אורז, אנחנו משדרגים את החוויה ומביאים את האוריינט באופן מופלא.
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הבורקס המדהים הזה, אנחנו צריכים את הרכיבים הבאים:
- 10 דפי אורז
- 2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 200 גרם פטריות, קצוצות (מומלץ להשתמש בפטריות שמפיניון)
- 1 בצל בינוני, קצוץ דק
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות קורנפלור
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שקית רוטב סויה (למי שאוהב)
- עשבי תיבול קצוצים (כמו פטרוזיליה או טימין)
בעצם, כל מה שצריך לעשות זה לדמיין את כל הטעמים הללו מתמזגים יחד. אבל זה לא הכל, יש גם אפשרויות לשדרוגים!
רכיבי משנה אפשריים
אם יש לכם אורחים טבעוניים, אתם יכולים להחליף את החמאה בשמן קוקוס ולהשתמש בפטריות שימג'י. כמו כן, אפשר להוסיף גבינת טופו לתערובת אם אתם רוצים טוויסט מרשים!
שלבי ההכנה
אז אחרי שהכנו את כל מה שצריך, הגיע הזמן להתחיל ולהלהיט אותנו עם המתכון המושלם הזה.
- מבשלים את קוביות תפוחי האדמה במים רותחים במשך כ-10 דקות עד ריכוך. מסננים ומניחים בצד.
- מחממים את שמן הזית במחבת על חום בינוני ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד שהבצל שקוף.
- מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומבשלים עד שהן רכות.
- מוסיפים את תפוחי האדמה המבושלים למחבת, יחד עם מלח, פלפל וקורנפלור. מערבבים היטב.
- ממתינים עד שהתערובת מתקררת.
- מכינים קערה עם מים פושרים ומשרים כל דף אורז במים למשך כ-10 שניות או עד שהוא רך וגמיש.
- חורגים את נייר האורז ומניחים עליו כף מהמלית שהכנתם. מקפלים את הדפים כמו בורקס ומוודאים שהמלית לא תצא החוצה.
- מחממים שמן במחבת על חום גבוה וטגנים את הבורקסים מכל הצדדים עד לקבלת צבע זהוב.
- מניחים על רפידת נייר סופג לספוג את השמן העודף.
- מגישים חם עם רוטב סויה או כל רוטב שאוהבים.
לאחר שהבורקסים מוכנים, אתם תגידו לעצמכם – זה אגדי! הריח הנפלא והצבעים המבריקים פשוט יכבשו אתכם.
תוספות ושדרוגים אפשריים
עכשיו כשהבורקסים מוכנים, למה לא להוסיף מעט פיצוחים קלויים מלמעלה? זה יהיה מושלם ויוסיף טוויסט נוסף למנה. אפשר גם לשדרג עם גבינת פטה או מוצרלה חתוכה לקוביות קטנות שיתמזגו עם יתר החומרים.
תמיד יש מקום לקצת רוטב פסטו או רוטב טחינה ליד – זה יכול להפוך את הבורקסים לחוויה בלתי נשכחת.
שאלות ותשובות על המתכון
מה אפשר לשים במקום תפוחי אדמה?
יש אפשרות לשים בטטות במקום תפוחי אדמה, או אפילו כוסמת רכה – כל אחד יכול למצוא את מה שמתאים לו.
אפשר להכין את הבורקסים עם דפי פילו?
בהחלט! זה יוסיף פריכות אדירה, וזו אופציה נהדרת למי שאוהב את הטעם של הבצק הקל.
יצא לי דבק, מה לעשות?
זה קורה כשמרטיבים יותר מידי את הדפים. מומלץ להשרות כל דף ביסודיות בלי להחמיר.
האם אפשר לאפות במקום לטגן?
כן! פשוט תרססו במעט שמן ותניחו בתנור ב-180 מעלות למשך 20 דקות.
איך אפשר לשמור על טריות הבורקסים?
כדאי לשמור אותם בקופסה אטומה במקרר ולא בחוץ. אפשר גם להקפיא אותם ולאחר מכן לאפות כשמתחשק.
מה משך הזמן של הבורקסים במקפיא?
ניתן לשמור אותם במקפיא עד 3 חודשים. פשוט להפשיר ולבשל כשמתחשק.
האם אני יכול לשים בהם בשר?
בהחלט, המנה מתאימה גם לגרסה עם בשר, פשוט להחליף את הפטריות במתכון לבשר טחון ולטגן אותו לפני הכל.
אילו רטבים מומלצים עם המנה?
רוטב סויה, טחינה או אפילו רוטב חריף – כל מה שאתם אוהבים!
מה טעם הבצק של דפי האורז?
הטעם של דפי האורז קל מאוד, הם סופגים את הטעמים של מה שמסביב ואיך הם מתמזגים יחד.
האם הבורקסים מתאימים לחגיגות?
כמובן! כולם ימתקו מהם, הם הכי טעימים שיש בכל ארוחה חגיגית.
אז זהו, הגיע הזמן שתשמעו את הפעמון! אם אתן אוהבות את מה שראיתם וטעמתם, אל תהססו לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות. תנו למנה הזו את ההזדמנות שהיא ראויה לה – כי באמת, מדובר במשהו משגע!