בורקס בשר טחון עם בצק פילו שכבש את הלבבות
בורקס בשר טחון עם בצק פילו
מתכון זה ייקח אתכם למסע של טעמים וניחוחות, שבו כל Bite מביא אתכם לנשימה מעמיקה של סיפוק. הבורקסים המדהימים הללו, עם הבצק הפילו האוורירי והמלית הממכרת, יגרמו לכם להרגיש כמו שפים בקונדיטוריה יוקרתית. ככל שתעברו על השלבים, תגלו איך המילוי העלפתי מעולה, שעשוי מבשר טחון, תבלינים וירקות, ממלא את הבצק ומקנה לו טעם משגע. והחלק הכי טוב? המנה הזו מתאימה לכל אירוע – מאירוח בבית ועד לחגיגת יום הולדת. תארו לעצמכם את החיוכים וההשתאות על פני האורחים כשהם מלקקים את האצבעות! אז בואו נתחיל!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מספיק
- זמן הכנה: 30 דקות
- בישול: 25 דקות
- מספר מנות: 8-10
- רמת קושי: בינוני
הרכיבים הדרושים
כעת, לפני שנעבור לשלבי ההכנה, חשוב שנדבר על הרכיבים. הבחירה הנכונה של רכיבים היא מה שיביא את הבורקסים לשיא הטעמים. אז בואו נצא למסע קניות מדהים! מה אפשר להשתמש?
- 500 גרם בשר טחון (למבוגרים אפשר לנסות גם בשר הודו)
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 שיני שום, כתושות
- 1 גזר קטן, מגורר
- 2 כפות פטרוזילה קצוצה
- 1 כף כמון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1 חבילה של בצק פילו (בערך 300 גרם)
- 100 גרם חמאה מומסת (או שמן זית למי שרוצה בריא יותר)
- 1 ביצה להברשה
לגרסה טבעונית תוכלו להחליף את הבשר בטחון סויה ולוותר על הביצה או להחליף אותה בחלבון צמחי. שדרוג נוסף אפשרי הוא הוספת גבינת פטה לתוך המילוי או שדרוג עם ירקות טריים כמו פטריות.
שלבי ההכנה
אחרי שגמרנו עם הקניות, הגיע הזמן להתחיל לעבוד. צפו לטעמים משגעים! בואו נצא לדרך:
- מחממים מחבת על חום בינוני ומוסיפים את הבצל והשום. מטגנים עד שהבצל שקוף.
- מוסיפים את הבשר הטחון למחבת ומבשלים עד שהוא משחים.
- כשהבשר מוכן, מוסיפים את הגזר המגורר, הפטרוזילה, כמון, מלח ופלפל. מערבבים היטב.
- מעבירים את המילוי לקערה ומניחים לו להתקרר מעט.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- לוקחים דף בא לחם פילו, מורחים עליו חמאה מומסת בעזרת מברשת, מניחים עוד דף פילו מעל ומורחים שוב חמאה.
- מניחים בשורה את המילוי בעזרת כף, ובצד אחד מקפלים את הבצק מעל המילוי ומהדקים היטב.
- ממשיכים עם שאר הדפים והמילוי עד שיש לכם כמות מספקת בכל פקומה.
- חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק ומניחים את הבורקסים על תבנית מכוסה בנייר אפייה.
- מברישים את הבורקסים עם ביצה טרופה כדי שיתקבל צבע זהוב.
- אופים כחצי שעה או עד שהבורקסים זהובים ואווריריים.
עכשיו הבורקסים שלכם בתנור והבית מתמלא בניחוחות אגדים וגם המחשבות מתחילות לרוץ על כל טעמים השונים והאפשרויות לעוד שדרוגים.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כמו תמיד, היצירתיות אינה נגמרת ויש המון אפשרויות לשדרג את הבורקסים. האם חשבתם על הוספת גבינת מוצרלה למילוי? זה יוצר תוצאה נימוחה ומעלפת. אתם יכולים גם להוסיף כמה עלי מנגולד או תרד קצוצים, שייתנו צבע ותחושת מרעננת.
למשדרגים האמיצים, אני ממליץ לנסות למלא את הבצק בפירה תפוחי אדמה עם תוספת של גבינה – השילוב הזה כל כך טוב ויוצר טעם אגדי! ואם אתם אוהבים חריף, לכן אל תהססו להוסיף קצת פלפל חריף קצוץ למילוי.
שאלות ותשובות
מה אפשר להוסיף למילוי?
אפשר להוסיף גבינות איכותיות, פטריות קצוצות או ירקות שונים שיגרמו למילוי להתפרץ בטעמים שונים.
האם אפשר להכין את הבורקסים מראש?
כן, אפשר להכין את הבורקסים ולשמור במקפיא עד שבועיים. במידה ורוצים לאפות, פשוט להוציא מהמקפיא ולאפות ישר!
מה כדאי להגיש לצד הבורקסים?
בצד אפשר להגיש טחינה, סלט יווני מרענן, או אפילו רוטב יוגורט עם צנון.
האם משתמשים בגבינות?
בהחלט! גבינת פטה או גבינת מוצרלה מקגישות טעמים נפלאים.
אפשר להכין בורקסים קטנים יותר?
כמובן! פשוט חתכו את הבצק לחתיכות קטנות יותר וקפלו עם את המילוי המתאים.
מה אורך זמן האפייה?
כ-30 דקות או עד שהבורקסים זהובים ופריכים.
למה יש להבריש את הבורקסים ביצה?
ההברשה עם הביצה מספקת להם צבע זהוב ומבריק.
האם אפשר לטגן את הבורקסים במקום לאפות?
כן! טיגון שידרוש יותר שמן, אך ייתן לכם טעם עמוק יותר וקריספיות.
מה לעשות אם הבצק מתייבש?
לשמור על הבצק מכוסה במגבת לחה כדי שלא יתייבש.
האם אפשר להכין גרסה ללא גלוטן?
בהחלט, ניתן למצוא בצק פילו ללא גלוטן בחנויות מיוחדות.
אני מזמין אתכם לחלוק את המתכון המדהים הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות, כי אין דבר יותר מהנה מאכילה משותפת של בורקסים ביתיים אסופים בידיים חמות. ואם הכנתם והצלחתם? אל תשכחו לשתף בתמונות! שיהיה בתיאבון!