בואיקוס טורקי: המתכון הסודי שהכל אוהבים

מתכון בואיקוס טורקי – מהשגעון של טורקיה לדלתכם

דמיינו את עצמכם כופפים מעל שולחן, כשהריחות המדהימים של שילוב של בצק פריך ומילוי של גבינה עשירה ממלאים את האוויר. זה בדיוק מה שממתין לכם במתכון המושלם הזה לבואיקוס טורקי, מהממתקים הכי טעימים שיש. כאשר אני חושב על המאכל הזה, אני לא יכול שלא להרגיש נוסטלגיה מזוודת בעוצמה עם כל ביס, כאילו אני מתיישב איתכם במעברת שטות באיסטנבול. המנה הזו היא לא רק מזון, היא חוויה שלמה ושמחה, רגש ויחסים. הבואיקוס הזה יגרום לכם לרצות להכין אותו שוב ושוב – הוא פשוט ממכר! אז let's start!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות:

  • זמן הכנה: 1 שעה
  • רמת קושי: קל עד בינוני
  • מספר מנות: 8-10 בואיקוס

הרכיבים הדרושים

כמו כל מתכון טוב, גם הבואיקוס הזה מגיע עם רשימה של רכיבים נבחרים, שמחכים רק לכם. מסמלי טורקיה החביבים שעושים את המנה הזו כל כך מיוחדת:

  • בצק שמן זית – 500 גרם (אנו ממליצים להשתמש בשמן זית איכותי)
  • גבינת פטה – 200 גרם (לחלופין ניתן לבחור גבינת מוצרלה למי שאוהב מסורת שונה)
  • גבינת צאן קשה – 100 גרם (הרגשת הגלוי קסומה)
  • בצל ירוק קצוץ – 3 יחידות (מרענן וטעים)
  • יוונית – 1 כף (פתירות, ארומטיות)
  • מיץ לימון – 2 כפות (נותן את הטוויסט החמוץ המתוק)
  • מלח ופלפל – לפי הטעם (הבאנו את הקסם)
  • שומשום קלו – לגימור (מעלף שממוקד באורח]

שלבי ההכנה

ועכשיו, לאחר שציינו את הרכיבים, בואו נתמקד בצעדיי ההכנה של הבואיקוס הזה. כל שלב הוא חלק מהתהליך הקסום שמביא לאוהבי אוכל את הנאה המרבית.

  1. נחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. בקערה גדולה, נכניס את כל רכיבי הבצק יחד ונערבב היטב עד שהתערובת תהיה חלקה.
  3. נכין את המילוי: נקצוץ את הגבינות, הבצל הירוק ונערבב הכל יחד עם מיץ הלימון.
  4. מקמחים משטח שטוח ונרדן את הבצק לדפים עבים כ-1 ס"מ.
  5. נתח את הבצק בעזרת כוס או כלי עגול ליצירת עיגולים בגודל בינוני.
  6. נניח כפית מהמילוי במרכז כל עיגול ונכסה אותו על ידי קיפול הבצק. נסגור היטב כך שהמילוי לא יברח.
  7. נניח את הבואיקוסים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  8. נפזר מעל שומשום קלו ונאפה במשך 30 דקות עד שהבואיקוסים מזהיבים.

אנחנו יודעים שאפשר לשדרג!

עכשיו, בואו נשתף כמה רעיונות לשדרוגים נוספים. על מנת להפוך את הבואיקוס למיוחדים יותר, ניתן להוסיף למילוי גם תוספות כמו:

  • זיתים קצוצים – נותנים טעם ים תיכוני משוגע.
  • פטריות מטוגנות – להרגיש את הטעם המושלם.
  • עלים ירוקים קצוצים כגון תרד או בזיליקום – סופר בריא וטעים.

אפשר גם להכין גרסה טבעונית על ידי שימוש בגבינת סויה או גבינת קוקוס במקום הגבינות הרגילות. המילוי יכול להתעורר בשפע של ירקות כמו פטריות או קישואים קצוצים.

שאלות ותשובות

מה הסוד לבצק העשוי בצורה מושלמת?

הסוד הוא בתשומת הלב ובשימוש בשמן זית איכותי. זה מעניק טעם ייחודי ומעט שומן, שעושה את הבצק לאוורירי ונימוח.

איך אני יכול לדעת מתי הבואיקוס מוכנים?

הבואיקוסים מוכנים כאשר הם מקבלים צבע זהב כהה. אם תסתכלו עליהם, תראו גם נימוחות יוצאת דופן בבצק.

האם ניתן להכין את הבואיקוס מראש?

כן! ניתן להכין אותם מראש ולשמור במקפיא. כשאתם רוצים לאכול, פשוט להפשיר ולאפות.

מה אפשר להגיש לצד הבואיקוס?

אני ממליץ על יוגורט גריס עם תיבול של שום וצנוברים. השילוב הזה חשוב ואין כמו להוסיף ליד תוספת קרה כמו סלט ירקות קצוץ.

האם זה מתאים לילדים?

בהחלט! אני זוכר את הילדות שלי, שבויקוס היו חלק מהחוויות. זה תמיד היה טעים, והילדים אוהבים אותם בזכות הצפיפות.

מה אפשר לשים בבצק אם אין לי שמן זית?

אפשר להשתמש בחמאה מומסת, זה עובד מעולה ונותן טעם קרמי ומנתח.

האם הבואיקוסים האלה בריאים?

לגמרי! אם נחליף את הגבינות בגבינות דלות שומן ונשתמש בכמות קטנה של שמן, אפשר להפוך את הזה לבריאותי יותר.

מה היתרון של השומשום מעל?

השומשום נותן קראנץ' מדהים והופך את הבואיקוס לאגדי. הוא מוסיף גם פרטי טעם ייחודיים.

אם אני רוצה טוויסט חריף, מה אני יכול להוסיף?

תוספת של פתיתי חריף היא הדרך המושלמת להוסיף חריפות. כמו כן, אפשר להוסיף גם פלפלים חריפים קצוצים למילוי.

אפשר להכין גרויס באפייה?

אני לא רואה סיבה לא לעשות את זה! זה יהיה גבוה ונפלא, רק שימו לב לזמן האפייה.

לסיום, אם אהבתם את המתכון הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ובני משפחה. הבואיקוס טורקי המדהים הזה ראוי להיות ברשותכם ובכך גם לשמחת אחרים!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
איך מכינים קפה קר בבית בקלות ובמהירות
איך מכינים קפה קר בבית רגע, איזה כיף זה לקיץ! השמש זורחת, חם ומחמם את הלב והנפש. אבל מה בדיוק אנחנו...
קרא עוד »
ינו 02, 2025
מתכון עוגה עם רסק תפוחים ושמנת חמוצה שתשגע אתכם!
עוגת רסק תפוחים ושמנת חמוצה - עונג בעונג כבר למעלה משבעים שנה שסבתא שלי מכינה את העוגה המושלמת הזו,...
קרא עוד »
דצמ 02, 2024
דג סול מתכון קל וטעים שלא תוכל להתנגד לו
דג סול במעטפת פנקו עם רוטב חמאת ורדיגו דג הסול המדהים, звדόμενο בתור אחד מהדגים הכי טעימים שיש, הוא לא...
קרא עוד »
ינו 02, 2025