ארוחת צהריים לילדים בעשר דקות שלא תתפספס
"`html
ארוחת צהריים לילדים בעשר דקות
דמיינו את זה: הילדים שלכם שואלים מה יהיה בארוחת הצהריים, ואתם באותו רגע צריכים להציל את המצב. מתכון מהיר וטעים, כזה שיביא חיוכים לפנים שלהם וגם לשולחן שלכם. היום אנחנו הולכים להכין ארוחת צהריים מדהימה שתיקח לכם רק עשר דקות, ואתם תרגישו כמו שפים מקצועיים! אמנם מדובר במתכון פשוט, אבל התוצאה מושלמת, משגעת, וללקק את האצבעות! אז בואו נמשיך!
זמן הכנת המתכון: 10 דקות. רמת קושי: קל. למי המנה מתאימה: 4 ילדים.
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4 ילדים
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הארוחה המדהימה הזו, נצטרך את הרכיבים הבאים:
- 2 פיתות קטנות
- 200 גרם גבינת פטה מפוררת
- 2 עגבניות, חתוכות לקוביות קטנות
- 1 ק cucumber, חתוך לפרוסות דקות
- 1/2 כוס זיתים ירוקים, פרוסים
- שמן זית לפי הטעם
- תבלינים: מלח, פפריקה, אורגנו
- אופציה: עלי נענע או בזיליקום לקישוט
למה דווקא גבינת פטה? כי היא מוסיפה טעם עשיר ועשור לחלוטין לכל ביס. הפיתות ייצרו בסיס קריספי ונעים, והירקות הטריים יעניקו את הרעננות הנדרשת. ואם אתם מעוניינים בגרסה טבעונית, פשוט תחליפו את הגבינה בטופו מתובל!
שלבי ההכנה
וכעת, הגיע הזמן להיכנס למטבח ולהתפנק עם מנת צהריים טעים! להלן השלבים להכנה:
- חתכו את הפיתות לשניים כדי ליצור כיסים.
- מלאו כל כיס בגבינת פטה מפוררת.
- הוסיפו לתוך כל כיס קוביות עגבנייה, פרוסות מלפפון וזיתים.
- שחקו עם התבלינים והוסיפו מעט מלח, פפריקה ואורגנו.
- זללו מעל שמן זית בכמות שאתם אוהבים.
- אם אתם רוצים להוסיף טאץ', קשטו בעלים ירוקים כמו נענע או בזיליקום.
- סגרו את כיסי הפיתות והניחו על טוסטר לשתי דקות נוספות עד שהפיתה קריספית.
- הגישו לילדים וראו את חיוכיהם!
שימו לב: מתכון זה הוא בסיסי ואפשר לשדרגו עם תוספות שונות, כמו כוסברה, חומוס או טחינה – הכל תלוי בטעם האישי שלכם ושל הילדים.
תוספות או שדרוגים אפשריים
רוצים לשדרג את המנה המסורתית הזו? מצוין! הנה כמה רעיונות שיכולים להיות פנינה אמיתית בארוחת הצהריים:
- להוסיף טחינה מעל מנת הפיתה – אוהבי טחינה? זה הזמן שלכם לנצוץ!
- אפשר לשדרג את הירקות – השתמשו גם בגזר או ברוקולי מוקפצים.
- לגרסה עשירה יותר, הוסיפו פרוסות חזיר או חזה עוף קלוי.
- אתם יכולים גם לערבב את הגבינה עם כמה תבלינים מיוחדים כמו כמון או קימל.
שאלות ותשובות
מה אם אין לי פיתות?
אפשר להכין את המתכון עם טורטיות או לחם פריזאי. כל לחם שטוח יעשה עבודת קודש!
האם אפשר להכין את זה מראש?
כמובן! כל רכיב אפשר להכין מראש ואפילו לחמם את הפיתות בטוסטר לפני ההגשה.
באיזה גיל אפשר לתת את זה לילדים?
בדרך כלל מגיל 2-3, כשאפשר לקצוץ את החומרים מראש ולוודא שהם לא חדים.
אם הילדים לא אוהבים גבינה, מה לעשות?
תנסו לשים במקום גבינה ממרח חומוס או טחינה, זה ייתן גיוון וטעם.
מה עושים עם שאריות?
שאריות מתכון זה יוכלו לשמש גם כתוספת לסלט או פשוט לאכול לארוחת ערב!
האם יש גרסה ללא גלוטן?
בוודאי! השתמשו בפתות ללא גלוטן או בצורות אחרות של לחם בטטה.
איך לשמור את המנה אם הכנתי יותר מידי?
שמרו בקופסה אטומה במקרר למשך יומיים. פשוט חממים שוב בטוסטר לפני ההגשה.
אני רוצה שבני יוכל לקחת את זה לבית ספר, זה אפשרי?
חד משמעית! האריזות הקטנות יאפשרו לבני לאכול במהלך ההפסקה.
מה אם אני רוצה להכין כמות גדולה יותר?
אין בעיה! פשוט הכפילו את הכמויות באופן פרופורציונלי בהתאם למספר הסועדים.
איך אני יכול להוסיף חריף למנה?
אם אתם אוהבים חריף, הוסיפו פלפל חריף קצוץ או טבסקו למילוי הפיתה.
אז יש לכם את המתכון המושלם, המדהים והאגדי לארוחת צהריים לילדים! אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולספר לחברים שלכם על המנה המעלפת הזאת!
"`