איך להכין ראמן צמחוני מענג וקל בבית

"`html

ראמן צמחוני: נוח ומענג למדי שבאופן לא מפתיע, אפשר להיכנס אליו עם ראש פתוח!

זמן הכנת המתכון: 45 דקות | רמת קושי: בינונית | כמות מנות: 4-6 אנשים

  • הכנה: 20 דקות
  • בישול: 25 דקות
  • קושי: בינוני
  • מנות: 4-6

אנחנו הולכים להכין יחד מנה של ראמן צמחוני מדהים שלא רק שתשמח אתכם, אלא תגרום לכם להרגיש ככה: "למה לא חשבתי על זה קודם?". המנה הזאת משגעת את החך, מעלפת בפשטות ועם ניחוחות שירחיבו לכם את הלב. כשתתחילו לחתוך את הירקות, תרגישו את התפרצות הצבעים, הריחות והטעמים. מדובר במוזיקה למטבח שלכם – מפנק, עשיר, וכל כך טעים, שלא תרצו להפסיק לאכול!

רגע, יש לכם קצת זמן פנוי? כי אם כן, כדאי לכם לקפוץ למסע טעמים בסין, עם כל מיני ירקות טריים, מרק ולתת לראמן הזה להפתיע אתכן כמו פתק לא צפוי!

הרכיבים הדרושים

  • 200 גרם נודלס ראמן (אפשר גם אורז ממש מגניב)
  • 1 ליטר ציר ירקות
  • 1 בצל בינוני, פרוס דק
  • 2 קוביות טופו, חתוכות לקוביות קטנות
  • 2 גזרים, קלופים וחתוכים לחצאים
  • 1 פקעת בצל ירוק, קצוצה דק
  • 2 קישואים, פרוסים דק
  • 1 פפריקה אדומה, פרוסה
  • 2 שיני שום, קצוצות דק
  • 1 ס"מ שורש ג'ינג'ר, מרוסק
  • שלוש כפות רוטב סויה
  • כף שמן שומשום
  • חצי כפית סוכר
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • קצת שומשום קלוי לקישוט (לא חובה אבל מאוד טעים)

אם אתם רוצים גרסה טבעונית, פשוט וותרו על כל חומרי החלב ותוסיפו עוד ירקות לפי הטעם. ואם הכשרות שלכם מחייבת זאת, תוכלו להשתמש בטופו ללא גלוטן כדי לשדרג את המנה!

שלבי ההכנה

באופן כללי, ההכנה של הראמן הזה די פשוטה והחוכמה היא לחתוך את כל המרכיבים מראש. בינינו, כל פעם שאני מתחיל להכין אני שואל את עצמי מדוע כולם לא עושים את זה יותר. זה כל כך מספק!

  1. רוקחים את כל המרכיבים ומניחים בצד.
  2. בסיר גדול, מחממים שמן שומשום ומוסיפים את הבצל, השום והשום.
  3. מטגנים בערך 2-3 דקות עד שהבצל רך וזהוב.
  4. מוסיפים את הגזרים והקישואים ומערבבים.
  5. מוסיפים את הציר ומביאים לרתיחה.
  6. ברגע שהמרק רותח, מוסיפים את הנודלס ומבשלים 5 דקות.
  7. בינתיים, מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את קוביות הטופו עד שהן זהובות.
  8. לאחר 5 דקות בשלו את הנודלס, מוסיפים את קוביות הטופו לציר.
  9. מוסיפים רוטב סויה, סוכר, מלח ופלפל ונותנים לרתוח במשך 2 דקות נוספות.
  10. מעבירים את הראמן לקערות וה garnishing עם הבצל הירוק ושומשום קלוי.

שדרוגים ותוספות אפשריות

אם תרצו להרים את המנה הזו למקומות שלא חשבתם עליהם, אתם יכולים להוסיף לה:

  • שף טופו מטוגן עם טעמים, טוסטים מתובלים וקצת מנטה.
  • איזה נגע של חריף? למה לא קצת צ'ילי קצוץ או פפריקה חריפה?
  • כף של חמאת שקדים או כוסברה מרוסקת.
  • לא לשכוח טופו מעושן או אפילו פטריות שיטאקי.

שאלות ותשובות

מדוע נודלס ראמן הם כל כך פופולריים?
מכיוון שהם כל כך גמישים וטעימים! אפשר לשלב בהם שלל טעמים, ירקות ותוספות שמדגישות את המנה ומקנות לה כריזמה.

איך אני יכול לשמור על הראמן שלי טרי למשך יותר ימים?
מומלץ להכין את הנודלס בנפרד ואז לשמור את המרק בנפרד כדי שלא יתייבש. כך תמיד תוכלו לחמם בשמחה!

אפשר להשתמש ברוטב סויה כהה במקום רוטב סויה רגיל?
בהחלט! זה יוסיף טעם עמוק ומעניין. כדאי להתחיל עם כמות קטנה ולראות איך זה מתקבל בטעמים הכלליים.

האם ניתן להקפיא את הראמן?
לא מומלץ להקפיא את הנודלס, מכיוון שאלה עלולים להתרכך יותר מדי. אם תסננו את הירקות והמרק, תוכלו לשמור עליהם בנפרד.

מה עושים אם אין לי ציר ירקות?
אפשר פשוט לבשל מים עם תיבולים כמו: מלח, פפריקה ושום. זה ייתן טעמים חלופיים טובים למנה.

האם אפשר להוסיף ביצה לראמן?
בוודאי! אתם יכולים לבשל ביצת עין מעל הראמן או להשתמש בביצה רכה. זה מוסיף ניחוחות וטעמים מדהימים.

איך מתאימים את המרק לכם? האם אפשר שינוי מתכון?
בהחלט! אתם יכולים להוסיף טעמים כמו: חלב קוקוס, רוטב אסייתי עם נענע או בעלי סויה.

כמה זמן לוקח להכין את הראמן?
ככלל, הכנת הראמן תארך בין 30-45 דקות, תלוי כמה שנכנסים לתוך הפרטים הקטנים.

ממה אני יכול לדעת אם הראמן מוכן?
הראמן מוכן כאשר הנודלס רכים במידה הנדרשת, והירקות רכים אך לא משנים את צבעם.

מה אם אני רוצה גרסה דל פחמימות של הראמן הזה?
לגרסה דל פחמימות תוכלו להשתמש בנודלס קונק קה, או ירקות מרוסקים כמו קישואים.

לסיכום, יש פה מתכון למנה שתשאיר אתכם בתשוקה לעוד. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ולפרסם אותו ברשתות החברתיות – מגיע לכם להיות חלק מהמהלך! תיהנו!

"`

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
אורז פרסי ירוק עם תפוחי אדמה בשיטה אמיצה
אורז פרסי ירוק עם תפוחי אדמה – טעמים מתבלים את החיים אין דבר יותר משגע מאורז פרסי ירוק עם תפוחי אדמה. ...
קרא עוד »
ינו 03, 2025
גלה כמה קלוריות יש במרק אפונה בקלות!
```html מרק אפונה: כמה קלוריות זה באמת? רבים מאיתנו מדמיינים את מרק האפונה כבחירה בריאה ומפנקת, אך כמה...
קרא עוד »
נוב 24, 2024
קמח כוסמין לבן מול קמח חיטה לבן: מה עדיף?
```html קמח כוסמין לבן מול קמח חיטה לבן: מה ההבדלים ואיזה עדיף? עולם הקמח נשמע אולי פשוט, אבל כאשר נבחן את...
קרא עוד »
נוב 23, 2024
נגישות