איך להכין קרם פרש מתכון בקלות ובמהירות
"`html
קרם פרש: מתכון מדהים ומפנק במיוחד
דמיינו לעצמכם את השמנת הרשמית והמפנקת ביותר שאתם יכולים לחשוב עליה, כזו שאפשר לשדרג איתה כל מנה – בדיוק ככה קרם פרש עולה על שולחן האוכל! אם עד היום חשבתם שקרם פרש הוא מתכון קלאסי ולא מדהים במיוחד, הערה פשוטה מכם לסבתא תנער את כל משתמע המחשבות. המתכון הזה הוא לא סתם מתכון, זה מתכון אגדי שכל אחד צריך במטבח שלו. אז אם אתם מוכנים לרגע הזה שבו ייכנסו האורחים ויבקשו ממכם את המתכון הסודי – אתם במקום הנכון! זה הזמן להכין קרם פרש!
זמן הכנה של המתכון והמלצות
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- מניחים ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הקרם פרש המושלם, נזדקק לכמה מרכיבים פשוטים, אשר כמעט כולם נמצאים אצלנו במטבח. אנחנו הולכים לעשות שילוב מעלף בין שמנת מתוקה ליוגורט, וזה בדיוק מה שהופך את הקרם פרש למתכון מדהים וממכר.
- שקית שמנת מתוקה 38% – 500 מ"ל
- יוגורט טבעי – 250 מ"ל
- מיץ לימון – 2 כפות
- מלח – קמצוץ
- סוכר – 1 כף (אופציונלי)
אם אתם רוצים להכין גרסה טבעונית, ניתן להשתמש בשמנת קוקוס ויוגורט קוקוס במקום. אנחנו ממליצים על תוספת של ממתיק טבעי כמו סירופ אגבה כדי שתשמרו על הטעם המתקתק.
שלבי ההכנה
עכשיו כשהמרכיבים מוכנים, זה הזמן לקפוץ לשלב ההכנה! כאן אנחנו ניצור את הקסם!
- לשפוך את השמנת המתוקה לקאטה גדולה.
- להוסיף את היוגורט ולערבב היטב עד שהתערובת חלקה.
- ל squeeze מיץ לימון מעל התערובת.
- לדחוף פנימה קמצוץ מלח ולערבב שוב.
- אם רוצים מתיקות, להוסיף סוכר ולערבב היטב עד שהכל מתמזג.
- כעת, לטעום ולראות אם כדאי להוסיף עוד מלח או לימון לפי הטעם.
- לשים בקערה וסגור עם ניילון נצמד ולהכניס למקרר למשך לפחות שעה לפני ההגשה.
ולפני שתתפלאו! בדיוק כך קיבלתם קרם פרש מדהים, קליל ונעים שישדרג כל מנה שאתם מכינים, ויוסיף טאץ' מסורתי של סבתא ואמא.
תוספות ושדרוגים אפשריים
תוספות ושדרוגים הם מה שהופך כל מנה ללהיט! לא משנה אם מדובר בקטנה או גדולה – תמיד אפשר לשדרג. אם תרצו להעוסיף טעמים שונים, כנסו למוזה ותוסיפו קצת תבלינים כמו כמון או פפריקה. קחו את הקרם פרש הזה ונסו להוסיף צנוברים קלויים או עשבי תיבול קצוצים כמו שמיר או בזיליקום. התוצאה תהיה לא פחות מאשר שיגעון של טעמים שלא תשכחו!
אם אתם אוהבים מתוק, אפשר לערבב מעט דבש לתוך הקרם פרש או להוסיף פירות קיץ קצוצים כמו מנגו, פירות יער או תותים. הקרם פרש כבר יזרום לכם על הלשון. הקיץ בכיס שלכם!
שאלות ותשובות
מה זה קרם פרש?
קרם פרש הוא שמנת מעודנת שהפכה עם הזמן למרכיב חיוני במגוון מתכונים, מאפריטיפים ועד קינוחים.
האם אני יכול לשמור את הקרם פרש במקרר?
בוודאי, הקרם פרש יחזיק מעמד במקרר כשבוע, אם הוא נשמר בסביבה סגורה.
האם ניתן להכין קרם פרש פחות שומני?
כן, ניתן להשתמש בשמנת 15% במקום 38%, אך החלופה לא תהיה באותה מעלף.
האם הקרם פרש מתאים לסלטים?
בהחלט! קרם פרש הוא רוטב מצוין לסלטים, במיוחד סלטי ירקות רעננים.
איך ניתן לשדרג את המתכון?
אתם יכולים להוסיף תמציות שונות כמו וניל, או תבלינים עזים כמו קימח קארי למשדרות מדהימות.
מה קורה אם אני שוכח לשים מלח?
לא נורא, פשוט הוסיפו מעט מלח לפני ההגשה. זה רק יגרום לכך שיתפח לכם הרעיון לשדרוגים נוספים!
האם יש גרסה ללא לקטוז?
כמובן! אתם יכולים להשתמש ביוגורט קוקוס ושמנת קוקוס כחלק מההכנה.
האם אני צריך לבשל את הקרם פרש?
לא, כל התהליך קורה קата במקרר. כל הכיף הוא שהוא לא מבושל.
איך אני מגיש את הקרם פרש?
הקרם פרש נפלא כתוספת לתבשילים, מנות פסטה, סלטים ובקינוחים.
כמה זמן הוא נשאר טרי?
הקרם פרש נשאר טרי למשך כ7 ימים במקרר, בתנאי שהוא שמור במקום סגור היטב.
חשוב להזכיר לכולם לא לשמור את המתכון הזה רק לעצמכם. אל תהססו לשתף עם חברים ברשתות החברתיות, ולהזמין אותם לנסות את המתכון המדהים הזה! הקטנה וההפתעה הזו לא תשמור על כך שהיא אכן רק של סבתא, תשמרו על סוד מתכונים מדהים!
"`