איך להכין עראיס בתנור כמו מקצוענים

המנה המושלמת ליום שישי בערב – עראיס בתנור

כשהאדים נודדים מחוץ לתנור והארoma הכללי הוא של תיבול מדהים, אתם מבינים שמדובר בעונג גסטרונומי. עראיס, המאפה הלבנוני המדהים הזה, הומצא בשביל להיות המנה האידיאלית לכל אירוח, ויש לכך סיבה מצוינת! השילוב של הבשר הממולא בתיבולים האגדיים והצלייה המרשימה בתנור יגרמו לכם ללקק את האצבעות. אם לא ניסיתם להכין אותו עד היום, עכשיו זה הזמן! בלי לחץ, נלמד ביחד את כל הסודות. אתם תהיו אלה שכולם יזכרו!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

אז מה אנחנו צריכים בשביל להרבה אנשים להיות אדים מסביב לשולחן?

  • 500 גרם בשר טחון (בקר או עוף)
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 2 שיני שום מעוכות
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית קימל טחון
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 4 פיתות מדויקות בגובה 1 ס"מ

מרכיבים חלופיים

החשיבות בהכנת עראיס היא שגמישות היא שם המשחק. אם תרצו גרסה טבעונית, ניתן להחליף את הבשר בטופו או בשר אדום צמחי. אתם גם יכולים לתבל את המילוי בתיבולים שאתם אוהבים במיוחד. רוצים גרסה ללא גלוטן? פשוט השתמשו בלחם ללא גלוטן במקום הפיתות הרגילות!

שלבי ההכנה

בואו נצלול לתוך תהליך ההכנה ונוכל ליהנות מהפלא המעלף הזה.

  1. מחממים מחבת עם שמן זית על חום בינוני-גבוה.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא שקוף.
  3. מוסיפים את השום ומערבבים למשך דקה.
  4. מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים עד שהוא משנה את צבעו.
  5. מתבלים בכמון, קימל, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
  6. כשהבשר מוכן, מסננים אותו מנוזלים ומעבירים לקערה.
  7. מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה ומערבבים עד שהתיבול מתפזר.
  8. חותכים את הפיתות (לפי הצורך) וממלאים כל פיתה במילוי.
  9. מקמחים את הפיתות במעט שמן זית מבחוץ כדי שיתקבל טעם כפרי לאחר האפייה.
  10. מסדרים את הפיתות על תבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור מחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס.
  11. אופים במשך 25-30 דקות או עד שהפיתות מזהובות ופריכות.

אפשרויות שדרוג ותוספות

עכשיו כשאתם על מסלול פנטסטי עם העשייה של עראיס, למה לא לשדרגו עוד קצת? אפשר להוסיף פטריות קצוצות, או להגיש עם רוטב טחינה מיד לצד זה. תוספת של סלט ירוק מרענן תוכל להפוך את המנה למושלמת! ואם אתם מרגישים מפתיעים, יש אפשרות לטפח את המילוי עם קוביות פרי יפניות, כמו מנדרינה או אוכמניות.

שאלות ותשובות

האם אני יכול להכין את המנה יום לפני?

בוודאי! אתם יכולים להכין את המילוי ולקחת אותו למקרר. ביום המייצג, פשוט למלא את הפיתות ואופים! זה מצוין לאירוח.

איזה סוג בשר מומלץ?

אנחנו ממליצים על בשר בקר למי שמעוניין בטעם עשיר יותר. אם אתם מחפשים משהו קל יותר, בשר עוף יהיה מצוין ליומיום.

האם ניתן להכין עראיס על מקור חום אחר?

כן! אפשר להכין עראיס גם על מנגל או בתנור גריל, במקביל לשמירה על איכויות הטעמים.

מה לעשות אם לא אוהבים תבלינים חזקים?

להרגיש חופשי להוריד או לשנות את התבלינים! אתה יכול להתחיל עם מלח ופלפל בלבד ולבנות עוד תיבול כראות עיניך.

מה מכיל המילוי בתפריט הטבעוני?

טופו מרוסק או תחליף בשר צמחי יכולים לתת את התוצאה הכי משגעת בסגנון עראיס – אפשר לשלב גם ירקות קצוצים.

האם ניתן להקפיא את העראיס המוכנים?

כמובן! עראיס קפואים נשמרים מצוין. שימו את הפיתות בקופסאות אטומות וניתן לחמם שוב בתנור במשך 10-15 דקות.

אילו תוספות אפשר להציע לצד העראיס?

עלי נענע, טחינה, רוטב שמן זית עם לימון – כל אלו יתנו שילוב מושלם!

האם עראיס מתאימים לארוחה בשרית?

בהחלט. אפשר להגיש את העראיס לצד בשרים שונים כמו שיפודים או נתחי בשר, והם משתלבים נהדר בארוחה.

מה יקרה אם שים יותר מדי בשר במילוי?

טוב, זה עשוי להקשות על סגירת הפיתות. אז תשמור על המידה – אין צורך למלא את הפיתה מידי!

אז אחרי שהגעתם לשלב של הכנת עראיס המזוגגים, כדאי שתפיצו את המתכון הזה בקרב חברים ובני משפחה. ספרו להם איך יצרתם מנה כה אגדי ומדבררת, ובדיוק כשאתם מתיישבים לשולחן, תגידו "ככה עושים את זה!"

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
אורז אסור: המתכון המושלם שלא תרצו לפספס
אורז אסור: מתכון מדהים שלא תוכלו לעמוד בפניו כל אחת ואחד מאיתנו מכירים את הרגעים הללו במטבח, כשפתאום...
קרא עוד »
דצמ 22, 2024
כל היתרונות של מתקן כדורסל לבית
לבנות מגרש כדורסל בחצר ביתך או במקום העבודה שלך הוא לא הגיוני ומגרש כזה דורש גם תחזוקה רבה. אבל ,...
קרא עוד »
אוג 11, 2022
מתכון לאוכל שוויצרי שיעשה לכם חשק לטעום
אוכל שוויצרי - טעמים שלא תשכחו אם אי פעם חלמתם על טעמים עשירים ומרקמים קסומים, המתכון שלנו להיום הוא...
קרא עוד »
מרץ 19, 2025
נגישות