איך להכין גבינה ביתית בקלות ובמהירות
גιά ההכנה האמיתית לגבינה ביתית מדהימה!
כולם מכירים את התחושה הזאת כשאתם נכנסים למטבח, הריחות והטעמים מתחילים להתמזג, והלב שלכם מתמלא בהתלהבות. גבינה, אם זאת גבינת עיזים, גבינת פילדלפיה או אפילו סתם גבינת שמנת פשוטה, לעולם לא מפסיקה להפעים אותנו. הפעם, נדבר על אחד מהקלאסיקות של המטבח: גבינה ביתית! מה שיפה בגבינה זו, זה שהיא לא רק גבינה – היא מורכבת מאהבה, מסורת ורגעים בלתי נשכחים שהפכו אותה למושלמת.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 2 שעות (כולל זמני שדרוגים)
- רמת קושי: בינונית
- מספיק עבור: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין גבינה ביתית מדהימה, אנחנו צריכים את המרכיבים הנכונים והחומרים שיתפוס את הטעמים. כאן נמצא מה שאתם צריכים:
- 2 ליטר חלב טרי (הכי טוב שיש!)
- 1/4 כוס חומץ לבן או מיץ לימון (סוד הסוד לייצור גבינה מוצלחת)
- 1/2 כפית מלח ים
- 2 כפות שמן זית (למגע אגדי)
- תיבול לבחירתכם – פירות יבשים, עשבי תיבול, פפריקה מתוקה או שום.
שלבי ההכנה
ובכן, אחרי שיש לנו את כל ההכנות, הגיע הזמן להתחיל בתהליך הכנה שיהיה מעלף. כל שלב הוא קריטי, אז נתחיל!
- בישלו את החלב בסיר בינוני על חום בינוני עד שמגיע לרתיחה, אבל לא תנו לו לבעבע. התשומת לב כאן היא המפתח.
- ברגע שהחלב רותח, הוסיפו את החומץ או מיץ הלימון והקפיצו בעדינות עם כף. החלב יתחיל להפרד לגבינה ולסרום; זהו הסוד!
- סננו את התערובת בעזרת בד גבינה – שימו לב שהסרום נשאר בסיר והגבינה מתרכזת בבד.
- לפני שסוגרים את הבד, הוסיפו את המלח והקפיצו כדי שהמלח יתמזג היטב.
- כדאי לסחוט את הבד בעדינות כדי להוציא את הנוזלים. כאן אתם תרגישו את הגבינה מתקשה ונעשתה יותר מעשית!
- עברו את הגבינה לתוך קופסה, הוסיפו את שמן הזית ואת התיבולים שבחרתם.
- חתכו את הגבינה לגושים קטנים, ותהנו! כמה שזה קל, נכון?
עכשיו כשסיימנו להכין את הגבינה, דמיינו את האפשרויות! גבינה שמתאימה לכל מצב – בשביל חטיף, בסנדוויץ' או על פיצה חמה.
אפשרויות לשדרוגים ותוספות
לגבינה הזאת יש אינספור אפשרויות שדרוג! אם אתם רוצים לעשות אותה קצת יותר מיוחדת, אתם יכולים:
- להוסיף זיתים קצוצים או פירות יבשים כדי לתת לה טעמים חדשים ומרעננים.
- לרשום גבינת רוקפור או גבינת פריזאי לשדרוג בטעמים ולחווית גבינה יותר מורכבת.
- להמיר את החלב לחלב שקדים או חלב קוקוס אם אתם מעדיפים לטפל בנושאים של בריאות אלרגיות.
- בסוף ההכנה ניתן לשמור גבינה בצלוחית, עם מעט שמן זית ושום קצוץ, על מנת להוסיף לה עוד יותר טעם!
שאלות ותשובות
מה היתרון של הכנת גבינה בבית? ברור, גבינה ביתית היא הרבה יותר טרייה וטעימה מאשר גבינות קנויות. והכי חשוב, אנחנו יודעים בדיוק מה נכנס לתוכה!
האם ניתן להכין גבינה טבעונית בגישה זו? בוודאי! אפשר להשתמש בחלב סויה או חלב שקדים יחד עם חומץ טבעי או מיץ לימון.
כמה זמן נשמרת הגבינה הביתית? הגבינה הביתית יכולה להחזיק במשך כ-7 ימים במקרר, למעשה ازה יש לה לאחסן!
האם ניתן להקפיא גבינה ביתית? כן! גבינה ביתית ניתנת להקפאה, אך עלולה להשתנות בטקסטורה לאחר ההפשרה.
איך אפשר לדעת אם הגבינה מוכנה? ברגע שהחלב מתגבש לגבינה ויש סרום נפרד, אתם בדרך הנכונה!
אילו סוגי גבינות ניתן להכין בבית? תוכלו להכין גבינת מוצרלה, גבינת ריקוטה, וגם גבינת קוטג'.
האם מתקן לציוד גבינה הכרחי? אין צורך במתקנים יקרים – עם סיר, בד גבינה וכף תוכלו להתחיל להכין גבינה עכשיו!
אילו תיבולים מומלצים? טעמים כמו בזיליקום, רוזמרין, ושום לקחו את הגבינה למקום חדש ומשגע!
האם אפשר להכין גבינה עם חלב מקטניות? בהחלט! זה מרענן מאוד ומסתבר שאפשר להכין גבינות מצוינות!
איך אני יכול להפוך את הגבינה לקרמית יותר? אם מוסיפים יותר שמן זית בזמן הכנת הגבינה, תגיעו לתוצאות רכות וקרמיות – פשוט נפלא!
אז אתם רואים? כל כך קל להכין גבינה ביתית מהסוג המדהים! אתם לא צריכים להיות שפים מקצועיים בהחלט. אני ממליץ לכם לשתף את המתכון הזה עם החברים, להכין יחד וליהנות מאלף טעמים. גבינה מושלמת כבר לא רחוקה מכם, אז קדימה, תשתפו את המתכון ברשתות חברתיות!