דום נשימה בשינה – מה בעצם קורה לנו בשינה
דום נשימה בשינה הוא הפרעת שינה שכיחה אך לעיתים קרובות לא מאובחנת בתת-אבחון המשבשת את תהליך הנשימה הטבעי במהלך השינה. למצב זה עלולות להיות השלכות חמורות על הבריאות הכללית אם אינו מטופל.
במהלך השינה, השרירים בגופנו נרגעים, כולל אלו האחראים על שמירה על נתיב אוויר פתוח. אצל אנשים עם דום נשימה בשינה, הרפיה זו עלולה להוביל לסגירה חלקית או מלאה של דרכי הנשימה, ולגרום להפסקה זמנית בנשימה. הפסקות אלו, המכונות דום נשימה, יכולות להימשך מספר שניות עד דקות ויכולות להתרחש מספר פעמים במהלך הלילה.
תבינו בדיוק מה עליכם במקרה כזה
כאשר דרכי הנשימה נחסמות, רמות החמצן בדם יורדות, ורמות הפחמן הדו חמצני עולות. בתגובה, המוח שולח אותות להעיר לזמן קצר את האדם, ולעתים קרובות מובילים לנחרה או לצליל חנק. יקיצות אלו הן בדרך כלל קצרות מאוד ואולי לא נזכרו בבוקר, אך הן משבשות את מחזור השינה, ומונעות מהאדם הפגוע להגיע לשלבים העמוקים והמשקמים של השינה.
ההשלכות של דום נשימה בשינה לא מטופל הן מרחיקות לכת. ישנוניות מוגזמת בשעות היום, עייפות וריכוז ירוד הם תסמינים שכיחים, המשפיעים על התפקוד היומיומי ומגבירים את הסיכון לתאונות. יתר על כן, דום נשימה בשינה נקשר למצבים בריאותיים חמורים כגון יתר לחץ דם, מחלות לב וכלי דם, סוכרת והשמנת יתר.
חשוב לעבור אבחון בעת הצורך
האבחון כולל בדרך כלל מחקר שינה, העוקב אחר פרמטרים שונים במהלך השינה, כולל דפוסי נשימה, רמות חמצן ופעילות מוחית. אפשרויות הטיפול משתנות בהתאם לחומרת המצב ויכולות לנוע משינויים באורח החיים, כגון ירידה במשקל וטיפול במיקום, ועד לשימוש במכשירי לחץ אוויר חיובי מתמשך (CPAP) שעוזרים לשמור על דרכי הנשימה פתוחות.
לסיכום, דום נשימה בשינה היא הפרעת שינה המאופיינת בהפרעות חוזרות ונשנות בנשימה במהלך השינה, מה שמוביל לאיכות שינה ירודה וסיכונים בריאותיים פוטנציאליים. פנייה לטיפול רפואי ואימוץ טיפולים מתאימים יכולים לשפר משמעותית הן את דפוסי השינה והן את הרווחה הכללית.
למידע נוסף היכנסו לאתר: https://novohealth.co.il/