איך מבצעים אבחון קשיי למידה?
אבחון קשיי למידה מהווה צעד ראשון בדרך לפתרון. אם תמיד הרגשתם שקשה לכם ללמוד, אם קשה לכם להתרכז או שלילדים שלכם ברור שהציונים במבחנים לא משקפים את היכולת האמיתית, חשוב לעבור אבחון. איך מבצעים אבחון קשיי למידה וכיצד זה יכול להביא לפריצת דרך חיובית? נסביר על אבחון בשיטת הקינסיולוגיה ושיפור ההישגים הלימודיים.
הקשר בין כפיס המוח ללקויות למידה
אבחון קשיי למידה מתחיל בהבנה שלמידה איננה פונקציה יחידה. תפיסה, הבנה ולמידה מערבים בין קליטה של החושים, מוטוריקה ותנועה (שמשפיעים על קריאה וכתיבה). העברת מסרים ואותות עצביים בין שני חלקי המוח (המיספרות), קשורה גם היא קשר הדוק עם למידה ועם זיכרון וביצועים בגן ובבית הספר. הקישור בין שתי ההמיספרות מאפשר לנו לתפוס את המציאות מתוך כל הפרטים הקטנים. הקישור הזה וזרימת האותות העצביים חיוניים לשם תיאום בין חשיבה לפעולה, תיאום בין שני צידי הגוף, תיאום יד עין ועוד. חלק עצום מלקויות הלמידה נובע מאותו גשר שמחבר בין שתי ההמיספרות של המוח. הגשר הזה נקרא כפיס המוח וכאשר הוא לא מאפשר זרימה שוטפת של אותות עצביים ומידע בין שני חלקי המוח, נוצרת לקות למידה.
קינסיולוגיה וטיפול בקשיי למידה
אבחון קשיי למידה מתבסס על זיהוי אותם אזורים שבהם המוח יותר פעיל לעומת אזורים שבהם הוא פחות פעיל, ואופי השפעתם על קשיי הלמידה. למשל, קושי לאיית, כתיבה הפוכה של אותיות או כתב לא קריא מצביעים על קשיי למידה שמתבססים על המוח הימני וגישה לקויה לצד השמאלי. בעיות זיכרון, קשיי קריאה, מצביעים על מצב הפוך. הקינסיולוגיה יודעת לאבחן קשיי למידה על סמך מגע בשרירים. לאחר מכן, הטיפול נוגע בנקודות המתאימות, תוך שיפור החיווט ושחרור הזרימה בין שני חלקי המוח.
> קראו גם על טיפול באלרגיה בשיטת הקינסיולוגיה