מהם שתלים דנטליים
החשיבות של נראות הפה והשיניים עלתה מאד בשנים האחרונות ואחד הפתרונות הבולטים שנעשה בהם שימוש רב הוא השתלים הדנטליים.
השתלים הדנטליים הם בעלי יתרונות רבים על פני השיניים התותבות בחיי היום יום ולכן מטופלים רבים המעוניינים לשקם את הפה שלהם בוחרים בדרך שיקומית זו. לאחר התהליך השיניים בפיהם נראים מאד יפות, הן מתפקדות בדיוק כמו שיניים רגילות בכל הקשור לדיבור תקין ולאכילה ללא כל קושי.
מהם שתלים דנטליים
שתלים דנטליים עשויים מטיטניום או מסגסוגת של טיטניום אשר מוחדרים ללסת והם מהווים תחליפים לשיניים המקוריות אשר נשחקו עם השנים לאחר שעברו סתימות, טיפולי שורש או נשברו. אפשר לבצע השתלת שיניים של שן אחת, כמה שיניים או מלוא חלל הפה, על פי הצורך של כל אדם.
כל שתל הוא תחליף לשורש השן שכבר אינו קיים ומהווה את היסוד שעליו מקבעים את השתלים הדנטליים.
הליך זה הוא כירורגי המתבצע על ידי רופא שיניים מומחה בתחום זה. כל שתל מוחדר אל החלק הפנימי של עצם הלסת. לאחר ההשתלה, מתפתחים תאי עצם אשר מסייעים לשתל למקם את עצמו בתוך עצם הלסת כך שלא תהיה תזוזה. מיד לאחר ביצוע ההשתלה מתחיל תהליך ההחלמה שאורך כמה שבועות, בהתחלה מופיעים שטפי דם במקום בו בוצעו ההשתלות וחשים כאבים ועם הזמן המקום מתרפא, הכאבים חולפים ושטפי הדם נעלמים.
לאחר פרק זמן שנקבע על ידי הרופא שבו נראה שהשתלים כבר יציבים, אפשר לחשוף אותם ולהשתמש בהן כיסודות לשחזור של השיניים החסרות בשורה. אפשר לתקן שיניים כך שיהיו סט של שיניים ברצף או לחילופין שורה של תותבות בהתאם להחלטת הלקוח. לאחר ביצוע הפעולות הנדרשות, השתל ועליו השן נראים כחלק אינטגרלי בשורות השיניים בפה.
התקנה טכנית של השתלים
כמו שיש סוגים שונים של כתרים לשיניים, כך גם קיימים כמה סוגים של חיבורים בשתלים כמו משושה חיצוני או משושה פנימי. קיימים גם כמה סוגי שתלים אך רוב רופאי השיניים מעדיפים להשתמש בשתלים בעלי שטח פנים מחוספס ורחב כיוון שבדרך זו החיבור עם השתל הבורגי הוא עמיד מאד ולכן מקבעים אותו בדרך זו.